Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Az állásinterjús felkészülést meg lehet spórolni, de szerintünk nem érdemes. Hiszen minden állásinterjú esély lehet a következő, jobb munkahelyünk megszerzésére: ha növelhetjük az esélyeinket egy új állásra, miért ne tennénk? Gondoljuk át a lenti kérdéseket, hogy felkészülten érkezhessünk az interjúra!

A bemelegítés

Meséljen magáról!

Talán a leggyakoribb kérdés mind közül, éppen ezért érdemes pár percet szánni a válaszra. Bármennyire csábító is a gondolat, hogy spontán meséljünk magunkról, sokkal profibb hatást kelthetünk, ha van egy jól begyakorolt, pármondatos bemutatkozásunk – főleg, ha egyébként hajlamosak vagyunk izgulni és belekavarodni a mondatainkba. Ezt érdemes mindig az aktuális állásinterjúra szabni. Tervezzük meg gondosan, hogy mit és hogyan szeretnénk elmesélni magunkról: nem szükséges a teljes önéletrajzunkat felmondani, személyes részletekre sem feltétlenül kíváncsiak, kezeljük ezt inkább egy rövid szóbeli névjegyként az interjú kezdetén. 

Honnan hallott erről az állásról?

Az interjúztató azért kérdezheti ezt meg, mert számára fontos visszajelzés, hogy hol találkoznak az álláskeresők a hirdetésükkel. Ha sok állásra adjuk be a jelentkezésünket, érdemes vezetni egy kis listát, hogy melyiket hol találtuk, mikor jelentkeztünk, milyen pozícióra jelentkeztünk konkrétan – így könnyen tudunk válaszolni a hasonló kérdésekre is.

Miért szeretne ennél a cégnél dolgozni?

„Potenciális munkaadónkról számtalan forrásból tájékozódhatunk, de a vállalat weboldalára, közösségi média profiljára mindenképp érdemes rákeresnünk, ahogy akár az ismerőseinknél is érdeklődhetünk, mit hallottak a cégről, esetleg van-e bármilyen személyes tapasztalatuk vele. A lehető legtöbb információt gyűjtsük össze, és nemcsak azért, hogy az aktuális projekteket idézve a legjobban tudjunk szerepelni a bemutatkozó beszélgetésen, hanem azért is, hogy kiszűrjük azokat a munkáltatókat, akik valamilyen okból nem nekünk valók, így felesleges köröket spórolhatunk, és inkább arra koncentrálhatunk, ahol el tudjuk képzelni a jövőnket.” – tanácsolja Szerémi Péter kommunikációs szakember, akitől számos hasznos tippet kaptunk ahhoz is, hogyan tehessük a legjobb első benyomást.

Miért szeretné ezt az állást?

A Pszichorendelés pszichológus szerzőpárosával már körbejártuk korábban az állásinterjú pszichológiai szempontjait. Ők segítenek megválaszolni ezt a kérdést is: „Meggyőző lehet, ha elmondjuk, nekünk miért fontos, hogy itt dolgozzunk, hogyan kapcsolódik személyes céljainkhoz, értékrendünkhöz az itt elvégzendő munka. Minden munkáltató örül, ha olyan alkalmazottat talál, aki igazán motivált abban, hogy értéket teremtsen, és nem csak letudandó feladatként, hanem szívügyeként tekint a munkájára”– emeli ki a szerzőpáros. 

Miért Önt kellene választanunk erre a pozícióra?

Ugyanúgy válaszolhatjuk meg ezt a kérdést, mint fentebbi két társát. Szakmai hozzáértés, személyes érdeklődés, egyező értékrend – ha ezekre összpontosítunk válaszunkban, nem nyúlhatunk mellé.

A mélyvíz

Mik a fő erősségei?

A kérdés megválaszolásához elengedhetetlen némi önismeret, és természetesen az sem árt, ha képesek vagyunk átgondolni, mi lenne a megpályázott állás szempontjából egy jó válasz. Ne szépítsünk, ne hazudjunk, keressünk magunkban olyan erősségeket, amik hasznosak lehetnek az adott munkahelyen. Általánosságok helyett, mint „a jó csapatjátékos” és társai, hozzunk konkrét példákat is, mi az ami jól megy nekünk.

Mit gondol, mik a gyengeségei?

Kellemetlenebb kérdés, hiszen senki sem szeret a gyengeségeiről beszélni. Egy taktika lehet az is, ha egy erősséget próbálunk gyengeségként eladni („Maximalista vagyok, nekem csak a tökéletes elég jó!”), de még jobb, ha valóban őszintén beszélünk arról, mik az esetleges gyengeségeink. Hiszen ne feledjük: mindennapjainkra keresünk munkahelyet, jó ha megismernek és elfogadnak bennünket, hiszen a tökéletesség látszatát úgysem tudjuk a végtelenségig fenntartni.

Milyen szakmai sikereket ért el?

Önbizalomerősítő gyakorlatnak sem utolsó, hogy összegyűjtsük ezeket. Nem kell a legnagyobb szakmai sikerekre gondolnunk, nemcsak oklevelek és díjak jöhetnek itt szóba, egy elégedett ügyfelünk elismerő szavai, egy nehéz szakmai feladat jól sikerült megoldása ugyanúgy jó példa lehet.

Meséljen egy olyan esetet, amikor konfliktusba keveredett a munkahelyén. Hogyan oldotta meg a helyzetet?

„A legtöbb munkahelyi konfliktus nem a hibás kommunikációból, hanem a kommunikáció elmaradásából ered” – mondja Szerémi Péter kommunikációs szakértő. Hányszor fordult elő, hogy nem kaptunk pontos utasításokat, nem kaptunk időben visszajelzést majd egyszer csak robbant a bomba? Ha van hasonló élményünk, meséljük el, mi történt, milyen tanulságokat vontunk le az esetből. 

Meséljen egy olyan esetről, amikor nézeteltérése támadt a felettesével?

Hogyan oldották meg a helyzetet? – A fenti kérdés pepitában. Természetesen támadhat nézeteltérésünk a felettesünkkel is – az alá-fölérendelt helyzet nem tiltja, hogy ellenkezzen a véleményünk. Az interjúztatót az érdekli, hogyan oldottuk meg a helyzetet.

Tud említeni egy olyan alkalmat, amikor hibázott?

„Csak aki nem dolgozik, az nem hibázik.” – tartja a mondás. Vállaljuk a hibáinkat, persze nem árt, ha olyan példát tudunk felhozni, ahol időben észrevettük a bakit, és gyorsan korrigáltunk. Ha egyenesen tudunk beszélni azokról az alkalmakról, amikor elrontottunk valamit, azzal erősítjük a benyomást, hogy felelősségteljes és korrekt munkavállalók vagyunk.

Miért szeretné ott hagyni a jelenlegi munkahelyét?

„A legnagyobb hiba ilyenkor, ha elkezdünk negatívan beszélni a korábbi munkáltatónkról, panaszkodunk a főnökünkre vagy ócsároljuk a munkatársainkat. Ezt ne tegyük, ne indulatból válaszoljunk, hiszen ezek a részletek nem érdeklik a kérdezőt, viszont igazán rossz színben tűntetnek fel minket. Röviden és tárgyilagosan fogalmazzunk, személyeskedés nélkül elmondhatjuk például, hogy a rutinná vált feladataink helyett keresünk új kihívást, nagyobb felelősséget. Bármilyen kérdést is kapunk, lássunk mögé: képzeljük az interjúztató helyébe magunkat, és arról beszéljünk, ami az ő számára fontos lehet” – tanácsolja Szerémi Péter.

Jó válaszok nehéz kérdésekre

Miért bocsátották el az előző munkahelyéről?

Ne titkolózzunk, ne személyeskedjünk. Ha vannak is sérelmeink a témával kapcsolatban, azokat ne az állásinterjún teregessük ki. Helyette röviden, tömören és minél egyszerűbben mondjuk el mi történt. Ismerjük el azt is, ha hibáztunk!

Hosszú idő eltelt két munkahelye között. Mi az oka ennek a lyuknak az önéletrajzában?

Utazás, szakmaváltás, gyermekvállalás, hosszabb betegeskedés. Számtalan oka lehet annak, hogy hosszabb ideig nem dolgoztunk – akár az is, hogy egyszerűen nem találtunk munkát. Ha erre a kérdésre jó választ szeretnénk adni, érdemes itt tovább olvasnunk! 

Úgy látom nem ez az eredeti szakmája. Mi történt, mi az oka annak, hogy másik szakmára váltott?

Tanulni sosem késő! Legyünk büszkék arra, hogy képesek vagyunk a fejlődésre, meséljünk arról, hogy miért választottunk új szakmát. 

Mennyi most a fizetése?

Erre a kérdésre nem muszáj válaszolnunk, de nemzetközi terepen nem ritka, hogy ezt is megkérdezik. Válaszolhatjuk azt, hogy a jelenleg megpályázott munkakör szempontjából nem releváns, hiszen más a munkaidő, más a megkívánt tapasztalat vagy a felelősségi kör.

Mit szeret a legkevésbé a munkájában?

Jó stratégia lehet, ha kiragadunk valamilyen apróbb részletet, amit kevésbé szeretünk a napi munkavégzésben. Az „utálom az egészet, úgy ahogy van” illetve a „csak a pénzért járok be” nem jó válaszok, fogalmazzunk diplomatikusabban.

Mik az elvárásai az új munkahelyével kapcsolatban?

Itt rávilágíthatunk egy számunkra fontos különbségre a meglévő és az új munkahelyünk között: „Nekem fontos, hogy ne kelljen túlóráznom, hanem számíthassak arra, hogy időben haza tudok indulni.” Vagy: „Olyan munkahelyet keresek, ahol a folyamatos továbbképzés része a mindennapoknak. Szeretnék x vagy y területen fejlődni és előre lépni.”

Milyen munkakörnyezetben szeret dolgozni?

Van, aki szeret egyedül, csendben dolgozni, mások megőrülnek a magánytól. Ahol van lehetőség a járványhelyzeten túl is home office-ban dolgozni, ott fontos kérdés lehet, hogy a leendő munkatárs kiaknázná az ebben rejlő lehetőségeket, vagy szívesebben dolgozna irodai környezetben.

Ha megkérdeznénk őket, hogyan írnák le Önt a munkatársai vagy felettese(i)?

Legyünk őszinték! Hiszen előfordulhat, hogy a HR-es tényleg megkérdezi őket. Válasszunk olyan tulajdonságokat, amikről már ténylegesen kaptunk visszajelzéseket: „te vagy az, akire mindig lehet számítani”, „ha megoldhatatlan problémába ütközöm, csak téged hívlak”.

Hogyan kezeli a stresszes helyzeteket?

Nem kell szuperhősként bemutatni magunkat, ha stresszes szituációkról van szó. Nem várják tőlünk (remélhetőleg), hogy minden nehéz helyzetben tökéletes magabiztossággal oldjuk meg brilliánsan a problémákat. Elég, ha el tudjuk mondani, hogy van tapasztalatunk hasonlókban, milyen megoldásaink vannak az összeomlás elkerülésére. Például: „Mindig megnézem, hogy pontosan mit is kell megoldani. Ha időnyomás van, megnézem, hogy az egyes részfeladatok teljesíthetők-e, hol csúszhatunk el. Ha hiba csúszott a gépezetbe, igyekszem először a megoldásra koncentrálni, és csak később megkeresni a hiba okát.”

Hol látja magát 5 év múlva?

Ha nincs is tökéletesen kikristályosodott jövőképünk, a válaszunk lehet meggyőző. Mutatjuk, hogyan.

Milyen lenne az álommunkahelye?

Ideális esetben éppen az, ahova interjúzunk. Lehet, hogy így is van, ebben az esetben kerüljük el, hogy behízelgőnek tűnjünk. Vázoljunk pár számunkra fontos pontot: ezek lehetnek a kényelmes munkakörülmények, az anyagi elismerés, a nemes célok vagy bármi más, ami motivál bennünket.

A levezetés

Interjúzik más cégekkel is?

Érdekes lehet az interjúztató számára, hogy milyen más munkahelyekre jelentkezünk, hogy jelentkeztünk-e egyáltalán. Ha van munkánk az interjú pillanatában, akkor csak az ő állásuk izgalmas számunkra vagy mindenképp mozdulnánk. Az erre a kérdésre adott válaszunk kétélű fegyver lehet: ha azt mondjuk, ez az álommunkánk, azzal eláruljuk, hogy ők az egyedüli befutók, ha azt mondjuk még több helyre interjúzunk, nem tűnünk elég lelkesnek. Jó ha tudjuk, ez csak egy kérdés a számtalan közül: ha egyébként nyerők vagyunk, nem ez a válaszunk fogja romba dönteni a rólunk kialakult képet.

Mi a fizetési igénye?

Mennyi legyen az annyi? Hogyan ne mondjunk túl sokat vagy túl keveset? Itt összeszedtünk pár fontos tippet a bérigény meghatározásához.

Mit lenne érdemes még tudnunk Önről, ami nincs benne az önéletrajzában?

Itt mesélhetünk pár szót a hobbijainkról, szót ejthetünk olyan képzettségünkről vagy korábbi munkatapasztalatunkról, ami ugyan nem került bele az önéletrajzunkba, mégis érdekes lehet.

Mikor tud kezdeni?

Nincs munkánk? Nos, akkor rajtunk múlik a válasz! Ha van munkánk, érdemes előre ellenőrizni, hogy milyen felmondási időt tartalmaz a munkaszerződésünk. Munkavállalói felmondás esetén alapesetben 30 napos felmondási idővel számolhatunk, kivétel az az eset, ha a munkáltató és a munkavállaló a munkaszerződésben ettől eltérő (maximus 6 hónapos) felmondási időben állapodott meg. Még ez esetben is mérlegelheti a munkáltató, hogy felmenti e a dolgozót a munkavégzés alól, de a döntési jogkör nála van ebben a kérdésben.

Hány teniszlabda fér be egy limuzinba? / Hány pingpong labda fér be egy 747-es utasszállító gépbe? / Hány ablak van New Yorkban?

„Van, hogy az interjúztató kifejezett célja, hogy azt lássa, egy megoldhatatlan helyzetben hogyan reagálunk. Ilyenkor ő sem azt várja, hogy megoldjuk a megoldhatatlant, és pl. percnyi gondolkodás nélkül előrukkoljunk a kész válasszal, hanem azt, hogy a helyzetet felmérve a lehetőségekhez mérten konstruktívan nyilvánuljunk meg, akár azt is elmondva, hogy szükségünk van némi gondolkozásra, azért hallgatunk épp.” – mondja a Pszichorendelés szerzőpárosa a furcsa kérdések kapcsán. Ha a szokatlan állásinterjús kérdésekre is szeretnénk felkészülten válaszolni, ezt a cikket is érdemes elolvasni!

El tudja adni nekem ezt a tollat?

"Adja el nekem ezt a tollat!" – adja fel a leckét hallgatóságának a dollármilliárdos brókercég vezetője szerepében Leonardo di Caprio A Wall Street farkasa című filmben. Értékesítői pozícióra interjúzva bizony felmerülhet a kérdés. A legjobb, amit tehetünk: ha már az állásinterjún értékesítünk - csak itt nem egy terméket kell eladnunk, hanem magunkat!

Van kérdése?

Mindig legyen kérdésünk! Előre is készülhetünk pár kérdéssel (ezen a ponton nem kellemetlen, ha elővesszük a jegyzeteinket), de azokat is feltehetjük, amik menet közben merültek fel bennünk. Jó tanács: ne a bérezésről kérdezzünk, ennek is el fog jönni az ideje, de visszatetszést kelthet, ha ez az első gondolatunk, amikor lehetőségünk nyílik kérdezni.

Még csak gondolkodunk az álláskeresésen?

Tegyük meg az első lépést: nézzünk körül a profession.hu aktuális álláshirdetései között! Mielőtt belevetjük magunkat az ünnepi hajrába, szánjunk egy kis időt önéletrajzunk frissítésére is! Ha feltöltöttük ide, és tovább növelnénk esélyeinketkérjünk hírlevelet és Facebook értesítést is, így biztosan azonnal értesülünk a nekünk való új lehetőségekről.

Készítette: Rákász-Losonczy Judit

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala