Kalkulátorok

Különféle kalkulátoraink bármilyen Önnek fontos számításban segítségére lesznek. Akár a nettó bérére, az EKHÓ adózás szerinti nettó jövedelmére, a GYES/GYED összegére, vagy szabadnapjainak számára kíváncsi. A Profession kalkulátoraival választ kap a legfontosabb munkaügyi kérdésekre. Figyelem! Az adatok tájékoztató jellegűek!

Álláskeresési tanácsok

2021. December 03.
Munka a szórakoztatóiparban koronavírus idején

Napról napra változó szabályozások, elmaradó és elhalasztott koncertek, lemondott fesztiválok: nagyjából ezekkel teltek a zenészek és a szórakoztatóipari dolgozók mindennapjai az elmúlt másfél évben.

Bővebben
2021. December 02.
Tapasztalt munkavállalókért versenyeznek az IT szektorban

Az informatikai és technológiai iparág régóta küzd a munkaerőhiánnyal. Az elmúlt évben a vírus hatására még több digitális fejlesztés történt, ezek fenntartására azonban egyre kevesebb alkalmazott jut. Bár a pályakezdők száma folyamatosan nő, tapasztalt szakemberekből nem válogathatnak a cégek. Erről, és a szektor további munkaerőpiaci kihívásairól Lőrincz Orsolya IT karrier- és HR tanácsadóval beszélgettünk.

Bővebben
2021. November 30.
Szabadságtervezés – mindenki másképp csinálja

Bár a szabadságolásoknak vannak törvényileg meghatározott szabályai, óriási eltérések vannak abban, hogy egyes cégeknél mikor és ki dönt a kivehető pihenőnapokról.

Bővebben