Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Ha mi is számoljuk vissza a perceket a munkaidő végéig, gyakran érezzük elfecsérelt időnek a munkát és nem találunk értelmet a feladatainkban, ez a cikk nekünk szól! A jó hír az, hogy nem kell feltalálnunk a rák ellenszerét vagy megmentenünk az emberiséget a globális felmelegedéstől ahhoz, hogy értelmet találjunk a munkánkban. Ez nagy kihívás lehet, de egyben elengedhetetlen is ahhoz, hogy elégedettek legyünk az életünkkel és jó kedvvel álljunk neki a mindennapoknak.

Gondoljuk át, mi motivál minket

Motiváció nélkül nehéz értelmet találnunk bármely tevékenységben, legyen az munka vagy bármilyen egyéb cselekvés. Sokaknak már az is elegendő motivációt nyújt, ha van előrelépési lehetőség a cégnél és tisztán látják maguk előtt a karrierútjukat. Ha fontos számunkra ez a fajta strukturáltság és kiszámíthatóság, próbáljunk meg olyan pozícióban elhelyezkedni, ahol erre van lehetőség! Sokaknak a rendszeres visszajelzés és az ötleteikre való nyitottság fontos. Ha úgy érezzük, gyakran vakon, mindenféle terelgetés nélkül végezzük a munkánkat, vagy az ötleteinkkel sokszor zsákutcába futunk, adjunk hangot az elégedetlenségünknek, hiszen kommunikáció híján a másik fél honnan tudhatná, hogy számunkra valami nem megfelelően működik?

Milyen témák foglalkoztatnak minket?

Biztosan vannak olyan kardinális témák az életünkben, amelyek fontosak számunkra, szeretünk foglalkozni velük. Van, aki szeretne másokon segíteni, míg mások önmagukat szeretnék megvalósítani. A személyes jelentéssel bíró munka adhat egy olyan céltudatosságot, amivel általánosságban elégedettebbek lehetünk az életünkkel. Ha tudjuk, hogy mit miért csinálunk és látjuk magunk előtt az ügy végkimenetelét, az erőt adhat a mindennapokhoz még akkor is, ha vannak egyes részfeladatok, amiket nem szeretünk elvégezni. Attól, hogy szeretünk másokon segíteni, még nem kell idegsebésznek lennünk, lehet hogy egy hétköznapi call centeres munkában is megtalálhatjuk, amit keresünk. Ha pedig van egy konkrét álmunk, amelyben magunkat valósítanánk meg, ne féljünk ebbe az irányba haladni még akkor se, ha folyamatos a szembeszél – előbb vagy utóbb a kemény munka úgyis beérik.

Tűzzünk ki elérhető célokat!

Ha átgondoltuk a fentieket, érdemes megterveznünk a karrierünket, még ha esetleg teljes újratervezésre is van szükség, majd reális célokat kitűznünk a jövőt illetően. A tervezés azért is fontos, mert ennek hiányában csak sodródunk az árral és sikerélmény sem ér minket, ami negatívan hathat a magánéletünkre is. Hogy pontosan hogyan érdemes nekikezdenünk ehhez, arról korábban ebben a cikkünkben írtunk részletesen.

Milyen értékek fontosak számunkra?

Érdemes azt is átgondolnunk, hogy milyen értékek fontosak számunkra és ezeket az értékeket képviseli-e a cég, ahol dolgozunk. Fontosnak tartjuk a sokszínűséget és az inkluzivitást? Vagy a környezetvédelem foglalkoztat minket? Ha olyan helyen dolgozunk, ahol hasonló értékek mentén gondolkoznak a munkatársaink és a feletteseink is, az segíthet a motivációnk megtalálásában. Ha fontos nekünk az egyenlő bánásmód és nem toleráljuk a favoritizmust vagy a tiszteletlenséget, de a munkanapjaink során többször találkozunk hasonló viselkedéssel, valószínűleg rossz helyen vagyunk. Toxikus környezetben nehéz értéket teremteni.

Csak pozitívan!

Ha mindent megtettünk, de valami még mindig nem klappol, lehet, hogy a szemléletmódunkon is érdemes kicsit változtatnunk. Egyetlen munka sem tökéletes, így ennek a megtalálására törekedni nehezebb, mint megtalálni a jelenlegi munkánkban a pozitív dolgokat. Összpontosítsunk a munkánk azon részeire, amiket szívesen végzünk, vagy amikben pozitív visszajelzést kapunk, sikerélményünk van! Keressünk ezeken a területeken tanulási, fejlődési lehetőségeket, hátha idővel ezekre a területekre fókuszálhatjuk az összes energiánkat!

Ha még nem találtuk meg, amit keresünk, böngésszünk az aktuális állásajánlatok között és iratkozzunk fel az állásértesítőre!

 

Készítette: Kövecses Evelin

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala