Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A csendes felmondás mellett a rage-applying, vagyis a dühből történő jelentkezés is gyakran előforduló jelenség az álláskeresők körében. Különösen akkor jellemző, amikor valaki elégedetlen a munkájával, nem kapja meg a várt előléptetést vagy fizetésemelést és az ezekkel kapcsolatos frusztrációját ilyen módon próbálja levezetni. A rage-applying azonban az esetek döntő többségében nem segít minket a céljaink elérésében, ezért düh helyett érdemes inkább proaktívan és átgondoltan reagálnunk ezekre a helyzetekre.

Mit jelent a rage-applying?

Előfordult már velünk olyan, hogy nem ismertek el a munkahelyünkön, nem kaptuk meg a beígért fizetésemelést vagy összességében elégedetlenek voltunk a pozíciónkkal, ami miatt akkora frusztráció gyűlt fel bennünk, hogy mérgesen hazamentünk és minden szembejövő álláshirdetésre beadtuk az önéletrajzunkat? Bár nem egy hatékony módja az álláskeresésnek, a rage-applying egyre elterjedtebb jelenség, ami leginkább egy aktuális helyzetre adott reakció, korántsem egy átgondolt karrierlépés. Sokan akkor folyamodnak ehhez a megoldáshoz, amikor úgy érzik, elértek egy töréspontot a munkájukban és ebben a felfokozott állapotban úgy lépnek fel a munkaadójuk „ellen”, hogy elkezdik tömegével továbbítani az önéletrajzukat más cégeknek. Gyakran a jelentkezőknek fogalmuk sincs, hogy az adott cég mivel foglalkozik, nem olvasnak utána a szerepköröknek, csak vakon beadják a jelentkezésüket, hogy minél hamarabb megszabadulhassanak a jelenlegi munkahelyüktől. Mivel válogatás nélkül történik a jelentkezés, legtöbbször eredménytelen is marad, hiszen egyáltalán nem átgondolt és nem célzott, hanem inkább impulzív és gyors lépés. Ha rövid időn belül nagyszámú állásra jelentkezünk, nem szánunk időt az álláshirdetések alapos elolvasására, nem nézünk utána a cégeknek, nem szabjuk az adott hirdetésre az önéletrajzunkat és a motivációs levelünket, a jelentkezés után pedig nem keressük fel a potenciális munkáltatót és nem is válaszolunk a levelekre, bizony mi is ezt csináljuk. Érdemes azonban tudnunk, hogy ez milyen hatással lesz a későbbi karrierünkre.

Számít a motiváció

Ha dühből jelentkezünk állásokra, az elsődleges motivációnk nem a jobb munkakörülmények megteremtése, hanem a vélt sérelmeink megbosszulása, ami nem egy előremutató reakció. A rage-applying inkább egy megküzdési mechanizmus, ami a kontroll érzését erősíti bennünk, de ez gyakran egy fals érzés. Bár ilyen esetben is lehet eredményes a jelentkezésünk, nagy szerencse kell ahhoz, hogy pont jó helyre küldjük el az önéletrajzunkat, ahhoz pedig még nagyobb, hogy az új állásunk valóban jobb legyen a jelenleginél és ne essünk cseberből vederbe. Ha tömegével jelentkezünk nagyobb megfontoltság nélkül, sokkal valószínűbb, hogy a saját időnket és a másik oldalon lévő HR-es idejét is feleslegesen vesztegetjük, és rövid idő alatt ugyanabban a helyzetben találjuk magunkat, mint eddig, ami nem megoldás a problémánkra.

Kezeljük a frusztrációt

Ahhoz, hogy elkerüljük a rage-applyingból fakadó negatív következményeket, alapvetően meg kell változtatnunk a frusztrációra és az elégedetlenségre adott válaszreakciónkat. A düh sosem megoldás semmilyen problémára, így hiába várjuk az új állástól a változást, ha a probléma gyökerét nem tudjuk kezelni – bár ez természetesen nagyobb erőfeszítést igényel, mint az állásváltás. Gondoljuk át, hogy tulajdonképpen miért nem tudja a jelenlegi munkánk megadni nekünk azt az elégedettséget, amire vágyunk! Üljünk le a főnökünkkel és kommunikáljuk felé is, ha bizonyos feladatokban nem érezzük jól magunkat, vagy nem érezzük, hogy a munkánk megkapná a kellő megbecsülést! Fontos, hogy minél kevesebbszer veszítsük el az irányítást az érzelmeink és a higgadtságunk felett, ne döntsünk a hirtelen fellángoló érzelmeinktől vezérelve! Ha pedig nyugodtan átgondoltuk és úgy döntöttünk, hogy mindenképpen állást kell váltanunk, ne lépjünk tovább komoly terv nélkül!

Ha kinéztük a számunkra megfelelő állást, készítsük el személyre szabottan a pályázatunkat! Korábbi cikkjeinkben az önéletrajz megírásában és a motivációs levél elkészítésében is segítünk.

Készítette: Kövecses Evelin

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala