Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A rage-applying, vagyis a dühből történtő állásjelentkezés mellett elterjedt egy másik trend is, az úgynevezett Act Your Wage. A kifejezésnek nincs magyar megfelelője, de nagyjából úgy lehet lefordítani, hogy dolgozzunk annyit, amennyit szerintünk a fizetésünk ér, ne pedig annyit, amennyit elvárnak tőlünk a munkahelyen. A trend a munkavállalói elégedetlenségre adott válaszreakció, ha úgy nézzük, egy állásfoglalás, amivel a dolgozók világszerte igyekeznek rávilágítani arra, hogy szerintük a fizetésüknek le kéne követnie a pozíciójuktól elvárt erőfeszítést – ha pedig ez nem történik meg, ők maguk csökkentik a befektetett erőfeszítést, hogy az arányos legyen a fizetésükkel. Működhet-e ez a stratégia vagy vannak árnyoldalai is?

Határhúzás a munka és a magánélet között

Az Act Your Wage trend egyik legerősebb tényezője a kiégés és a nem megfelelő bérezés, amelyet főleg azok a munkavállalók tapasztalnak, akik nagy munkaterheléssel küzdenek a mindennapokban. Különösen a munkaerőpiacra belépő új generációk tesznek azért aktívan, hogy legyen egy éles határvonal a szakmai életük és a magánéletük között, hogy elkerüljék a túlzott stresszt és hosszú távon a kiégést. A céljuk, hogy a túlhajszoltságot és a produktivitást hirdető munkahelyi kultúrából fokozatosan kialakulhasson egy lassabb, de egyenletesebb teljesítményt elváró, támogató rendszer, ami mindkét fél közös érdeke. Ennek első lépése az, hogy egyre kevesebben vállalnak túlórákat vagy a munkaköri leírásukon kívül eső plusz feladatokat, hiszen gyakran az a tapasztalatuk, hogy ez csak további elvárásokhoz vezethet arányos javadalmazás helyett. Ha mi is csak a kötelező minimumot teljesítjük a munkahelyünkön, szigorúan ragaszkodunk a munkaköri leírásunkban leírtakhoz, kerüljük a plusz feladatokat és a munka-magánélet egyensúlya sokkal fontosabb számunkra, mint a beosztásunk, valójában mi is ezt tesszük.

Jóllét vs. produktivitás

A trend kialakulásának fő oka, hogy a munkáltatók a produktivitást helyezik előtérbe a munkavállalói jólléttel szemben, ami arra készteti az átlag dolgozót, hogy határokat jelöljön ki a mentális- és fizikai egészsége, valamint az alapvető boldogságának védelme érdekében. Ezek a határok az egyensúly iránti igényből fakadnak, de egyben arról is szólnak, hogy a vezetés nem ad megfelelő visszajelzést, nem ad elismerést és megfelelő bérezést sem, így a munkavállaló fejben eltávolítja magát a munkahelyétől és nem hajlandó többet beletenni a munkába, mint amennyi hasznot ki tud venni. A közösségi oldalak hatása vitathatatlan a trend elterjedésében, hiszen ezek nyújtanak egy közös platformot a munkavállalóknak arra, hogy hangot adhassanak az elégedetlenségüknek, szolidaritást találjanak társaik között és segítsék egymást. Az #actyourwage hashtag Instagramon több mint 18 ezer posztot, TikTokon pedig több mint 5 ezer posztot és több mint 700 millió megtekintést generált.

Megéri bekapcsolódnunk a trendbe?

Ha akár tudat alatt, akár tudatosan mi is ezt csináljuk, az fordítva is elsülhet, ezért érdemes átgondolnunk a karriercéljainkat és a következő lépéseinket. Ha túl messzire megyünk, azzal azt mutatjuk a főnökünknek, hogy már nem érdekel minket az állás, amivel veszélybe sodorhatjuk azt, illetve drasztikusan csökkentjük az esélyünket egy előléptetésre vagy fizetésemelésre. A magasabb fizetés és a megbecsülés elérésének nem az Act Your Wage a módja, helyette érdemes inkább leülni a főnökünkkel és megvitatni a lehetőségeinket, illetve jelezni az elégedetlenségünket. Ideális esetben ez elindíthat egy folyamatot, ami alapján az alkalmazottak megbecsülése és támogatása, valamint az egészségesebb munkahelyi kultúra kerül előtérbe, hiszen ha a munkáltató vissza akarja terelni az alkalmazottait a közösségbe, akkor aktív lépéseket kell tennie azért, hogy bevonja őket a vállalati kultúrába és ösztönözze az összetartozás érzését. Világszerte több vezető is kifejezte, hogy jobban tudná támogatni az alkalmazottait, ha nyíltan kommunikálnának vele ahelyett, hogy közösségi média trendekbe kapcsolódva videókat vagy posztokat osztanak meg, így érdemes inkább nekünk is ebbe az irányba elindulnunk.

Már mindent megpróbáltunk, de a főnökünk nem tervezl béremelést és a felelősségi körünkön sem hajlandó csökkenteni? Lehet, hogy ideje az állásváltáson is elgondolkoznunk: böngésszünk az aktuális álláslehetőségek között és töltsük fel az önéletrajzunkat!

Készítette: Kövecses Evelin

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala