Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A tavasz a megújulás időszaka, amikor elbúcsúzunk a téli bekuckózós estéktől és a rövid nappaloktól. Ilyenkor egy kicsit mindenki úgy érzi, hogy ez egy új kezdet, és sokaknak magától értetődő a tavaszi nagytakarítás rituáléja is otthon – ha másért nem is, akkor azért, mert a betűző napfény azt is láthatóvá teszi, amit eddig a szőnyeg alá söpörtünk. A környezetünk rendezettsége sokat számít abban, hogy produktívan álljunk neki az elkövetkező időszaknak – így ezt nem csak otthon érdemes elvégeznünk, hanem a munkahelyünkön is.

Készítsünk ütemtervet

Mielőtt belevágunk a lom- és portalanításba, gondoljuk át, hogy mit is szeretnénk elérni a tavaszi nagytakarítással! Tervezzük meg, mikor mit teszünk rendbe – egyáltalán nincs kőbe vésve, hogy az egészet egy nap alatt kell megcsinálnunk, haladhatunk akár úgy is, hogy minden területnek dedikált napot jelölünk ki. Bár valószínűleg a munkaállomásunkon kevesebb a takarítanivaló, mint otthon, azért számítsunk rá, hogy el fog tartani egy ideig, mire mindent elrendezünk, amihez jól jön egy ütemterv.

Szerezzük be a kellékeket

Ha mindent átgondoltunk, ideje beszerezni a szükséges tisztítószereket, eszközöket előre, hogy már tényleg csak a takarítással kelljen foglalkoznunk. Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy az elektronikai eszközeink kitakarításához speciális tisztítószerekre van szükség!

Rendezzük az íróasztalunkat

Ha irodában dolgozunk, a legfontosabb terület egyértelműen az íróasztalunk, ahol a legtöbb időt töltjük munka közben. Dobjunk ki minden fölösleges dolgot, szabaduljunk meg a papírhalmaztól, amiről azt gondoltuk, hogy szükség lesz még rá, de hónapok óta csak ott tornyosul az asztalon! Rendszerezzük a fiókjainkat és takarítsuk ki őket belülről is! Az asztalunkon tényleg csak az legyen, ami a mindennapi munkavégzésünkhöz szükséges! Ez segíteni fog a koncentrálásban és a hatékony munkavégzésben.

Takarítsuk ki a számítógépet kívül-belül

A nagytakarítás a számítógépünkre vagy laptopunkra is ugyanígy vonatkozik: hiába rendezett az íróasztalunk, ha a gépünkön káosz uralkodik és semmit nem találunk meg, alig van tárhely a merevlemezünkön és a dokumentumok csak ki vannak dobva a számítógép asztalára. Tegyünk rendet ugyanúgy, ahogy a rendes íróasztalunkon: rendszerezzük a mappáinkat, dobjuk ki a fölösleges fájlokat és rendszerezzünk mindent a gépen, hogy átláthatóbb legyen! A belső tisztítás mellett ne feledkezzünk meg a külsőről sem; takarítsuk ki a billentyűzetet, tisztítsuk meg a monitort és minden olyan részt, amihez hozzáférünk! Ezt tegyük meg minden elektronikai eszközzel vagy munkaeszközzel, amivel rendelkezünk!

Jöhet a dekoráció

Ha tiszta az asztalunk és a munkaeszközeink, jöhetnek az extrák! Egy-két növény beszerzése mindig feldobja a hangulatot, na meg az esztétikum mellett az sem elhanyagolható, hogy a zöld környezet a mentális egészségünkre is jó hatással van. Bátran tegyünk ki pár személyes tárgyat is, ha úgy érezzük, hogy segít minket a koncentrálásban, de ne halmozzunk fel túl sok dekorációs elemet az asztalunkon, hiszen pont a zsúfoltság elkerülése a lényeg!

Tartsuk fenn az állapotot

Ha végeztünk, az sajnos nem jelenti azt, hogy egy évre hátradőlhetünk, a rendezettséget fenn is kell tartani. Ha minden nap rászánunk pár percet, hogy munka után visszarendezzük az asztalunkat ebbe az állapotba, hosszú távon is fenntartható lesz a tisztaság, amit biztosan meg fogunk hálálni magunknak!

Szívesen dolgoznánk irodai környezetben? Nézzünk körül az aktuális irodai munkák vagy home office lehetőséget is kínáló állásajánlatok között!

 

Készítette: Kövecses Evelin

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala