Sokan nem is gondolnák, hogy egy-egy zöld növény mennyivel kellemesebbé teszi az irodát, és milyen sokat segít közérzetünk és munkakedvünk javításában.

A Mashable karrier portál által közölt cikk szerint bizonyos növények segítenek a szobai levegő tisztításában: káros szennyezőanyagokat semlegesítenek, hozzájárulva az egészségesebb munkakörnyezethez.

A tavasz beköszöntével válogassunk az alábbi 5 növény közül és figyeljük meg, amint a levegő frissebbé válik, a zöld intenzív nyugtató színe pedig feldobja hangulatunkat!

A növényektől jobban megy a munka

1. Aloe vera

Ez a liliomfélékhez tartozó különleges növény több mint kétszáz hatóanyagot tartalmaz, és évszázadok óta használják az orvostudományban. A húsos levélben található gél sebeket, égési sérüléseket gyógyít, maga a növény pedig nagyszerű levegőtisztító hatással rendelkezik. Kevés vizet igényel ezért jó, strapabíró választásnak bizonyul az irodaasztalra. 

2. Angol borostyán

Habár a legtöbbször szabadban találkozhatunk vele, kiváló beltéri növény is. Kevés törődést igénylő futónövény, amely semlegesíti a levegő szennyeződéseit.

3. Béke liliom

Nem igényel sok vizet vagy fényt, így kiváló irodai növény. A NASA Friss Levegő Felmérése szerint olyan kemikáliákat pusztít el, mint a benzol, formaldehid vagy az ammónia és más anyagok, melyek az állott irodai levegőben megtalálhatóak.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

4. Márványos szobafutóka

Attraktív, szép növény, mely formás leveleivel egészen nagy területen nyújt zöld színfoltot az irodában. Nem igényel sok törődést és metszést, így bátran elhelyezhetjük asztalunkon.

5. Zöldike

Hosszú, vékony leveleivel és folyton növekvő apró levélhajtásaival igazi kedvenc lehet az irodában. Igénytelen szobanövény, mely jót tesz a levegőnek és üdévé teszi a munkakörnyezetet.

Címkék: iroda, munkakörnyezet, növények, íróasztal

Szemlézte: Fogas Krisztina