Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Mindannyian tapasztaltuk már az érzést, amikor itt a jó idő, jobb lesz a hangulatunk, hirtelen megjön a kedvünk egy csomó dologhoz, ki akarunk menni a szabadba és legszívesebben elengednénk minden tennivalót, ami megköti a kezünket. A munkánál tulajdonképpen minden érdekesebbnek és csábítóbbnak tűnik, nem tudunk összpontosítani és hirtelen szárnyalni kezd a kreativitásunk, miközben csak tornyosulnak ránk az el nem végzett feladatok. Cikkünkben hoztunk néhány tippet, hogyan élvezhetjük ki a tavaszt anélkül, hogy ez a munkahelyi teljesítmény rovására menne.

Adjuk be a derekunkat, menjünk ki

Ne kínozzuk magunkat egész nap, szánjunk egy kis időt arra, hogy kimenjünk a szabadba! Ha csak az ebédszünetünket a közeli parkban töltjük, már sokat tettünk az ügy érdekében, de az is sokat segíthet, hogy amikor kezdjük érezni, hogy nem tudunk kellőképpen fókuszálni, sétálunk egyet a munkahelyünk környékén. A szabad levegő enyhíti a stresszt, a D-vitamin boldogabbá tesz, és akár pár perc alatt feltöltődhetünk annyi energiával, hogy utána könnyebben vesszük majd az akadályokat a munkánkban is. A munkán kívül is igyekezzünk minél több időt a napfényben eltölteni: tervezzük meg előre és jelöljük ki, mikor és hova szeretnénk menni, kiránduljunk, fedezzünk fel új helyeket!

Tervezzünk előre

Tisztázzuk magunknak előre az adott nap céljait és állítsunk fel mérföldköveket, amiket el kell érnünk! Tervezzük meg, pontosan mikor kezdünk bele és mikor fejezünk be egy-egy feladatot, mikor megyünk megbeszélésre, és milyen kötelező tevékenységeink vannak a munkánk kívül, amiket meg szeretnénk csinálni! Állítsunk ezeknek fontossági sorrendet és mindig adjunk hozzájuk egy becslést, hogy nagyjából mennyi ideig tarthat őket megvalósítani! Ha képesek vagyunk reális célokat kitűzni magunknak, könnyebben fenntartható a motiváció, hiszen rendszeresen lesz sikerélményünk, ami után meg is jutalmazhatjuk magunkat. A rendszeres szünetekről se feledkezzünk meg, akkor se, ha minél gyorsabban le akarjuk tudni a munkát, hogy hamarabb szabaduljunk – ez ugyanis valószínűleg fordítva fog elsülni, hiszen az agyunk nem képes hosszú órákon át egyetlen dologra koncentrálni, így szünet nélkül sokkal lassabban és szétszórtabban fogunk tudni dolgozni, ami miatt valószínűbb, hogy később fogunk végezni.

Le a zűrzavarral

A tavaszi nagytakarítás nem véletlenül tavasszal van; ez egy nagyszerű módszer arra, hogy fenntartsuk a fókuszt és a produktivitást még ilyenkor is. Rendezzük át az asztalunkat, dobjunk ki mindent, ami felesleges, szortírozzuk ki a fiókjainkat és szerezzünk be pár növényt! A zavaró tényezőktől mentes munkaterület hozzájárul ahhoz, hogy teret engedjünk a kihívásoknak és megfelelően tudjunk összpontosítani. A csendes környezet ilyenkor is alapvető fontosságú, ezért érdemes kiküszöbölnünk a zavaró hangokat, vagy beszereznünk egy fejhallgatót, hogy ne zökkentsenek ki a zajok.

Éljünk egészségesen

Ez persze nem csak tavasszal fontos, hanem egész évben – ha rendszeresen sportolunk, egészségesen táplálkozunk és eleget alszunk, az hosszú távon hozzájárul a koncentráció fenntartásához, a produktivitáshoz, illetve az általános közérzetünket is javítja.

Szívesebben dolgoznánk rugalmas munkaidőben vagy távmunkában, hogy jobban kiélvezhessük a tavaszt? Kipróbálnánk magunkat valamilyen fizikai munkakörben, ahol a szabad levegőn dolgozhatnánk? Böngésszünk az aktuális lehetőségek között!

Készítette: Kövecses Evelin

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala