Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Egész nap tüsszögünk, folyik az orrunk, könnyezik a szemünk és állandóan magyarázkodnunk kell a munkatársainknak, hogy egyébként jól vagyunk, csak beütött az allergia?  Tavasszal sokan küzdenek a pollenekre való túlérzékenységgel, aminek a tünetei nagyon hasonlítanak a náthára, viszont míg az utóbbi általában magától elmúlik pár nap alatt, az allergiás tünetek a szezon végéig fennállnak, kezeletlenül pedig évről évre súlyosbodnak. Ez kellemetlen szitukat is eredményezhet a munkahelyen, hiszen nem véletlen, ha nem minket kérnek fel a csapat vezetésére, ha kialvatlanok vagyunk, de az ebédszünetet sem biztos, hogy szívesen megosztják valakivel, aki percenként tüsszent és fújja az orrát. Mit tehetünk?

Derítsük ki, pontosan mi a baj

Szögezzük le, hogy a pollenallergia nagyon sokunk életét nehezíti, így az ezzel kapcsolatos szégyenérzettől jobb, ha mihamarabb megpróbálunk megszabadulni. Csak hazánkban minden negyedik ember érintett valamilyen szinten, és tapasztalja ezeket a mindennapokat megnehezítő tüneteket. Ha mi is ezzel küzdünk, valószínűleg pontosan tisztában vagyunk azzal, hogy az év mely szakában milyen tüneteink vannak, így valamilyen szinten megpróbálhatunk ellenük védekezni és tehetünk azért, hogy a munkánkat ne befolyásolja, vagy legalábbis a munkatársaink ne higgyék azt, hogy képesek vagyunk fertőző betegen dolgozni menni. Ha ez nincs így, akkor ideje felkeresnünk az orvosunkat, aki meg tudja állapítani, hogy pontosan mire vagyunk allergiásak, így könnyebben vehetjük fel a harcot ellene. Az allergia ellen természetesen van kezelés, de sokaknak nem szünteti meg teljesen a tüneteit, csupán enyhíti, így könnyebben átvészelhetik ezeket az időszakokat.

Szabaduljunk meg az allergiás reakciót kiváltó dolgoktól

A munkahelyen nem annyira könnyű steril környezetet teremtenünk, mint otthon, de ha pontosan tudjuk, hogy mire vagyunk érzékenyek, próbáljuk meg likvidálni ezeket a munkakörnyezetünkből! Győződjünk meg arról, hogy a helyiség, ahol dolgozunk, jól szellőzik és megfelelő a páratartalma, hogy minimalizáljuk a penészgombák kialakulásának esélyét, valamint takarítsunk rendszeresen! Kérdezzük meg a munkáltatónkat, hogy használhatunk-e légtisztítót és kicserélhetjük-e a szőnyeget és a függönyöket! Az is sokat számít ilyenkor, ha minél gyakrabban hajat mosunk, és ha hazaérünk, azonnal átöltözünk otthoni ruhába, valamint a táplálkozásunkra is odafigyelünk – utóbbiban szakorvos tud tanácsot adni, hogy az adott allergének pontosan milyen élelmiszerekkel állnak kölcsönhatásban, hogy elkerülhessük a keresztreakciót.

Legyünk türelmesek magunkkal

Allergiaszezonban természetes, hogy nehezebben vesszük az akadályokat és a legtöbb allergiagyógyszer még ennek tetejében álmosít is, így könnyen kicsúszhat a kezünkből az irányítás. Nehezen ébredünk reggel, nem úgy haladunk a dolgainkkal, ahogy megszoktuk, és van, hogy aludni sem tudunk, mert állandóan viszket az orrunk vagy tüsszentenünk kell. Napközben azzal kínlódunk, hogy képesek legyünk koncentrálni és el tudjunk mondani három összefüggő mondatot anélkül, hogy orrot kelljen fújnunk vagy vakarózzunk, közben a szégyenérzet sem hagy minket békén, hogy másokat zavarunk ezzel. Nehéz, de meg kell próbálnunk ebben az időszakban türelmesnek lenni magunkkal és nem ostorozni magunkat még mindennek a tetejébe, ha valami nem úgy sikerül. A nagyobb feladatokat próbáljuk meg későbbre halasztani és lehetőleg ne most tűzzünk ki világmegváltó célokat! Pihenjünk és aludjunk eleget, tartsunk szüneteket és mindenképpen kommunikáljunk arról, hogy mi a gond, hogy a környezetünk is tisztában legyen vele, hogy most támogatásra van szükségünk.

Még keressük a megfelelő állást? Böngésszünk az aktuális ajánlatok között és töltsük fel az önéletrajzunkat!

Készítette: Kövecses Evelin

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala