Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A munkavégzés során az egészség és a kényelem megkerülhetetlen szempontok, és ez akkor is igaz, ha távmunkában, otthonról dolgozunk. Míg egy irodában általában odafigyelnek a dolgozói jóllétre és olyan infrastruktúrát alakítanak ki, ami hosszú távon is komfortos munkavégzést biztosít, a home office során általában inkább pénzbeli támogatást nyújtanak arra, hogy magunknak alakítsunk ki megfelelő környezetet. De hogyan kezdjünk hozzá, mitől lesz ergonomikus egy munkakörnyezet?

Megfelelő bútorok

A hatékony és kényelmes munkavégzés alapja a szellemi munkát végzőknél a megfelelő szék és asztal megléte. Nem szükséges vagyonokat költenünk arra, hogy megvegyük a legújabb állítható magasságú asztalt, már az is sokat segít, ha odafigyelünk az asztal magasságára: ügyeljünk arra, hogy egy stabil széken ülve a lábunk elérje a földet és a kézfejeink könnyedén elérjék az asztalt, miközben a könyökünk enyhén be van hajlítva! A szék kiválasztásánál figyeljünk oda arra, hogy legyen derék- és háttámlája, hogy ne akadályozza a testünk természetes mozgását!

Az eszközök elhelyezkedése

Figyeljünk oda arra, hogy a monitorunk mindig a szemmagasságban legyen, hogy ne kelljen se lefelé, se felfelé néznünk! Ez minimalizálja a rossz testtartásból fakadó későbbi problémákat és kevésbé fogunk elfáradni a nap végére. A billentyűzet és az egér úgy helyezkedjenek el, hogy a könyökeink szintén enyhén behajlított állapotban lehessenek és a csuklónkat egyenesen tudjuk tartani gépelés közben!

Fényviszonyok

A megfelelő mennyiségű és minőségű világítás kulcsfontosságú a hatékony munkavégzésben. A természetes fény a legjobb, de ha nincs lehetőségünk beengedni, használjunk olyan lámpákat, amelyek hasonlítanak a természetes fényre, hogy elkerülhessük a szemfáradtságot és szellemileg frissek maradjunk! A monitorunk fényét is érdemes úgy beállítanunk, hogy ne fárassza ki a szemünket, és rendszeresen iktassunk be szüneteket is a munkavégzésben!

Hangszigetelés

Igyekezzünk minél csendesebb környezetet kialakítani, minimalizáljuk a zavaró hangokat hangszigeteléssel! Néha már egy szőnyeg is sokat segít, de extrém zajos környezetben érdemes lehet a nyílászárókat kicserélni vagy leszigetelni a falakat is. Ha nem tudjuk kiiktatni a zajokat, meg kell fontolnunk, hogy nem otthonról dolgozunk, mert hosszú távon rengeteg stresszt fog okozni a figyelmünk rendszeres megzavarása.

Rendszerezés

Alakítsuk át a munkaterületünket úgy, hogy semmi ne zavarhasson meg minket koncentrálás közben! Rendszerezzük a kábeleket, hogy ne akadályozzanak a mozgásban, válasszuk el a munkaterületet a pihenőhelytől, találjunk az iratoknak, eszközöknek egy-egy fiókot, ahol nincsenek egész nap szem előtt, és dobjuk fel a hangulatot pár növénnyel, virággal! Már ezek az apró változtatások is rengeteget segíthetnek abban, hogy kényelmesebben érezzük magunkat munka közben, így tényleg arra tudunk figyelni, amire kell.

Szívesen dolgoznánk otthonról? Nézzünk szét az aktuális távmunkák és home office lehetőséget kínáló ajánlatok között!

 

Készítette: Kövecses Evelin

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala