Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Ahogyan arról már korábban is írtunk, a jól összeállított önéletrajz elengedhetetlen kelléke az álláskeresésnek – ám ha több tucat jelentkezővel versengünk az áhított pozícióért, érdemes átgondolnunk, hogyan tűnhetünk ki a tömegből. Egy érdekes, személyes hangvételű videójelentkezés nemcsak saját önbizalmunkon lendíthet, de a munkáltató számára is felüdülést jelent majd több órányi CV olvasás után. Mai cikkünkben az újhullámos, modern videós bemutatkozóanyag elkészítéséhez kapunk tippeket Seres Nikolett munkavállalói élmény szakértőtől, a Telenor belső kommunikációs vezetőjétől. 

Az újdonság varázsa

Bár Magyarországon egyelőre leginkább csak a start-upok és a technikai ágazatokban feltörekvő cégek körében elterjedt a videós jelentkezési anyagok használata, nem árt, ha megtanuljuk ennek a jelentkezési formának a csínját-bínját – hiszen ki tudja, mikor lesz a most még újdonságnak számító trendből általános elvárás. Mivel a jövő egyre inkább a virtuális megoldásoké, és a pandémia alatt már megtapasztaltuk, milyen az, amikor az online térben zajlik a kiválasztási folyamat, a következő lépés digitális kompetenciáink fejlesztésében az, hogy megtanuljuk, mit érdemes elmondanunk, megmutatnunk magunkról egy videófelvételen keresztül.Amennyiben jól végezzük a dolgunkat, az anyag akár az első körös interjút is kiválthatja. 

„Az önéletrajz számos hasznos információt rejt a szakmai múltunkkal és kompetenciánkkal kapcsolatban, ám legtöbbször vajmi keveset árul el a személyiségünkről, a habitusunkról vagy a mentalitásunkról – pedig épp ezutóbbi tényezők határozzák meg leginkább, mennyire lesz majd könnyű dolgunk a beilleszkedés során, és mennyire találjuk meg a közös hangot a munkatársainkkal. Egy élő felvétel segítségével pedig nemcsak arról kaphat képet a munkáltató, hogy mennyire egyeznek saját értékeink és célkitűzéseink a vállalatéival,  de tanúbizonyságot tehetünk a talpraesettségünkről, valamint a kommunikációs képességeinkről is” – kezdi Nikolett a videós jelentkezési anyag előnyeivel. De hogyan is fogjunk hozzá? 

Technikai részletek 

„A legfontosabb, hogy körültekintően válasszuk meg a felvétel helyszínét. Iktassuk ki az esetleges zavaró tényezőket, mint amit egy nyitott ablakon beszűrődő forgalmi háttérzaj vagy akár egy váratlan kopogás jelenthet. Figyeljünk rá továbbá, hogy a helyszín lehetőleg tükrözze a saját stílusunkat, vagy illeszkedjen a megpályázott pozícióhoz: egy komoly irodai munkakör esetén egy hasonlóan hivatalos, könyvespolcos háttér jó választás lehet, ám ha egy távolról végezhető szövegíró munkakörre jelentkezünk, akkor akár egy tóparti környezet is beleférhet” – emeli ki interjúalanyunk a személyre- és pozícióra szabottság fontosságát.

Majd folytatja néhány technikai tanáccsal:

„Ma már az okostelefonok segtségével is készíthetünk kifejezetten jó minőségű felvételeket, így nincs szükségünk semmilyen drága felszerelésre a videó elkészítéséhez. Elegendő, ha tudjuk valahol rögzíteni a telefont (asztali állvánnyal, vagy akár polcra helyezéssel), hogy a kezünk remegése ne rontson az összképen. Érdemes továbbá arra is figyelnünk, hogy a hátterünk viszonylag semleges legyen, a kamera és a köztünk lévő távolság pedig körülbelül másfél méternyi legyen. A kép a mellkasunktól felfelé mutasson minket – ezutóbbi nézetet hívják portrémódnak. Nézzünk végig a kamerába, a megfelelő fényviszonyok érdekében pedig semmiképp se üljünk az ablaknak háttal, figyeljünk arra, hogy az arcunk megfelelő mennyiségben és egyenletesen kapjon fényt”

Stílus és mondanivaló

„Igyekezzünk ápoltan és csinosan megjelenni, és eltalálni a pozícióhoz, valamint a céghez leginkább illő öltözetet. Egy nagy múltú, pénzügyi szektorban piacvezető, hagyományos értékeket valló vállalat esetében tartsuk magunkat az etiketthez, és viseljünk inget, zakót, elegáns öltözetet. Ha azonban a pozíció vagy a cégkultúra nem követeli meg az elegancia ilyen fokát, akkor ne essünk túlzásokba, és válasszunk inkább egy, a személyiségünket is kifejező ruhadarabot”– hangzik Nikolett javaslata, aki szerint a mondandónkat is érdemes a munkaadó cégre szabni.

„Gondoljuk át, mi motivál minket az adott munkakör megpályázására, és – amennyiben vannak – mindenképpen kövessük a cég által megadott irányelveket, utasításokat. Ha prezentációt, teljesítménymutatókat, vagy konkrét kérdésekre adott válaszokat kérnek tőlünk, akkor ezeket semmiképpen se hagyjuk ki a videóból. Ezek után pedig beszélhetünk akár a hobbijainkról, a magánéletünk egy-egy sikeréről is – ismét a pozícióhoz és a vállalat stílusához, hátteréhez igazított mértékben” – tanácsolja interjúalanyunk, aki szerint – hacsak nincs valamilyen erre irányuló megkötés a munkaadó részéről – 5 percnél nem érdemes hosszabb anyagot rögzítenünk.

Felkészülten, de természetesen! 

Természetesen ajánlott néhány próbafelvételt készítenünk, és visszanéznünk, hogyan viselkedünk, milyen benyomást keltünk a kamera előtt.

 „A gondolatainkat összeszedhetjük akár 3-5 bulletpointba is, például felírhatjuk, mit érdemes tudni rólunk, miért érdekel minket a pozíció, és miért gondoljuk, hogy sikeresek lennénk benne. Azért is érdemes gyakorolnunk, és nem a nyers felvételt elküldenünk, mert ha zavarunkban elkezdjük felolvasni az előre megírt vázlatot vagy túlságosan izgulunk, az nagyon látható lesz – igyekezzünk tehát a saját szavainkkal, oldottan beszélni, és csak egy-egy elakadás során kitekinteni a segítő vonalvezetőkre, ha szükséges” – hangzik a szakértő újabb hasznos iránymutatása.

Ha pedig szeretnénk végig lebilincselni a videót megtekintő HR-es vagy vezető figyelmét, érdemes lehet élnünk a storytelling eszközeivel is: meséljünk el egy-egy szakmailag releváns anekdotát a múltunkból, amely jól példázza a hozzáértésünket, vagy valamely, a pozíció betöltéséhez előnyt jelentő kompetenciánkat. „További jó pontokat szerezhetünk, ha különféle technikai megoldásokat, például egy-egy gondolatcsokrot elválasztó vagy épp támogató képsort, hatásokat alkalmazunk, megszakítva ezzel a folyamatos, esetleg monotonná váló beszédet” – mondja Nikolett, majd végezetül hozzáteszi:

„Amennyiben pedig a megpályázott pozícióban elvárás valamely idegen nyelv ismerete, mindenképpen csillogtassuk meg a nyelvtudásunkat is! Ha végeztünk a mondanivalónkkal, akkor se kapcsoljuk ki rögtön a felvételt, ha már nagyon szeretnénk a végére érni – várjunk legalább 2-3 másodpercet – így nem lesz hirtelen, váratlan a lezárás, és a munkáltató biztosan nem látja majd a megkönnyebült arckifejezésünket. Egy egyszerű vágóprogrammal itt könnyen megválaszthatjuk a záró képkockát.”

Amennyiben épp esedékes számunkra a munkahelyváltás, a szakértő tippjeinek segítségével készítsünk egy próbavideót, amelyet aztán tovább szerkeszthetünk, fejleszthetünk, és válogassunk egyéni prioritásainkat szem előtt tartva, személyre szabottan a több ezer nyitott álláslehetőség között. Ne feledjük el továbbá modernizálni és feltölteni a CV-nket ide! A naprakészség jegyében kérjünk hírlevelet és Facebook értesítést is.

 

Készítette: Profession.hu

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala

Címkék: munka, álláskeresés, állásinterjú, önéletrajz, videó