Beilleszkedés online – így lesz zökkenőmentes!

Beilleszkedés online – így lesz zökkenőmentes!

Megtalálni a helyünket egy új munkahelyi közegben nem mindig gyerekjáték, az otthoni munkavégzés közepette pedig kifejezetten nagy kihívás lehet. Segítünk!  

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Sokan hajlamosak vagyunk úgy gondolni a hőn áhított pozíció elnyerésére, ahogyan a hosszútávfutók tekintenek az átszakított célszalagra – pedig a munka oroszlánrésze csak az elhelyezkedést követően jön. Ahhoz, hogy kiderüljön, jól választottunk-e, alaposan fel kell mérnünk a terepet, és felelősséget kell vállalnunk a beilleszkedésünk sikeréért. Hogy hogyan tegyük mindezt hatékonyan, otthonunk falai mögül, távol az új kollégáinktól és felettesünktől, Gégöl Júlia karrier coach árulja el.  

Adjunk helyet a kételynek! 

Amennyiben körültekintően építjük a karrierünket, és az álláskeresés során is tudatos döntéseket hozunk, minden esélyünk megvan rá, hogy megtaláljuk a számításainkat új munkahelyünkön. A coach mégis azt tanácsolja, hogy számoljunk a másik, kevésbé optimista forgatókönyvvel is: „Gyakran előfordul, hogy hosszú hónapok után ébredünk csak rá, nem vagyunk jó helyen; nem teljesülnek a céggel vagy a munkakörrel kapcsolatos elvárásaink, esetleg nem tudunk azonosulni a vállalati kultúrával, értékrenddel. Ezért olyan fontos, hogy komolyan vegyük a beilleszkedés időszakát, és tudatosítsuk magunkban, hogy csakis akkor beszélhetünk sikeres elhelyezkedésről, ha a próbaidőnk véget ért.”

Juli szerint az első hetekben legalább ugyanannyi energiát kell fektetnünk a folyamatba, mint amennyit az ideális állás megtalálása követelt. 

„A beilleszkedés ideje alatt tulajdonképpen épp úgy foglalkoznunk kell az énmárkánkkal, illetve szakmai kapcsolataink építésével, mint az álláskeresés során – a különbség csupán az, hogy most a cégen belül tesszük ugyanezt” – világít rá.

Az otthoni munkavégzés persze e tekintetben is számos kihívást tartogat a számunkra, a küldetés azonban közel sem lehetetlen. Lássuk, mit javasol a szakértő!

Aktívan, okosan 

Ahelyett, hogy kényelmesen hátradőlnénk, mint aki jól végezte dolgát, mozgósítsuk energiatartalékainkat, és köteleződjünk el a tanulási, tapasztalási folyamat mellett. „A próbaidőszak rengeteg lehetőséget rejt magában. Az interjú előtt átfésült honlap, az interneten fellelhető dolgozói visszajelzések, valamint az interjún elhangzottak alapján minden bizonnyal kialakult bennünk egy kép a cégről és a munkakörről, ám azt, hogy ez a kép mennyire áll közel a valósághoz, az első hónapok fogják csak megmutatni” – figyelmeztet interjúalanyunk, aki szerint épp ezért kell aktívnak és előrelátónak lennünk. 

„Amennyiben nem kapjuk kézhez a beilleszkedés menetrendjét, menjünk elébe a dolgoknak, és tegyük meg a tőlünk telhető legtöbbet az integrálódás érdekében – a legértékesebb információval ugyanis új munkatársaink, és a velük való beszélgetések láthatnak el minket. A jelenlegi helyzetre való tekintettel érdemes utánajárnunk, hogy milyen lehetőségeink vannak az informális ismerkedésre, például ebédelhetünk-e mondjuk kéthetente online, közösen” – tanácsolja a szakértő, majd hozzáteszi, hogy mindenképp értékeljük is a hallottakat, látottakat. „A próbaidő során nemcsak mi vizsgázunk – nekünk is módunkban áll a távozás mellett dönteni” – emlékeztet.   

A kiválóság útján

A sikerhez persze nem elegendő pusztán a szociális hálónk építése – teljesítményünkkel is ki kell vívnunk új felettesünk elismerését. 

„Ismerjük meg minél alaposabban a munkafolyamatokat, a munkavégzés során használt eszközöket, rendszereket, és vegyük fel a ritmust a munkamorált illetően is! Elegendő útmutatás híján pedig bátran kérdezzünk. Tudakoljuk meg, mikor lesznek értékelő beszélgetések - mivel ezeket általában a próbaidőszak végére időzítik, érdemes résen lennünk, és amennyiben a munkáltatónk nem kezdeményez hasonlót, kérjünk mi rendszeresen visszajelzést. Így elkerülhetjük, hogy a próbaidő végén azt mondják, nem vagyunk elég önállóak, motiváltak” – mondja a karrier coach.  

Ha nem szívesen kezdeményezünk ilyen párbeszédet, akkor kihasználhatjuk az online tér adta lehetőséget, és küldhetünk a vezetőnknek heti egy összefoglaló emailt is, amelyben részletezzük, mely feladatokkal hogyan haladtunk, és tisztázzuk a következő heti prioritásokat. „A lényeg, hogy a munkánknak mindig legyen nyoma, eredménye” – hangsúlyozza Juli. 

Türelem rózsát terem 

Az aktivitás mellett a mérleg másik serpenyőjében az óvatosságnak, türelemnek is helye és szerepe van. „Térképezzük fel a terepet, a csapatdinamikát, mielőtt ajtóstul rontanánk a házba, és elárasztanánk a csoportos chatbeszélgetést aranyos macskás videókkal, vagy a munkafolyamatok fejlesztését célzó vadonatúj, forradalmi ötleteinkkel. Az első hetekben bújjunk inkább megfigyelő szerepbe, ne keltsünk tolakodó, okoskodó, esetleg arrogáns benyomást. 2 hónap elteltével persze már könnyedén lehet, hogy örömmel fogadják a javaslatainkat, kezdetben azonban nem a tanításé, hanem a tanulásé a főszerep” – emeli ki a szakértő, majd rátér a kívánatos jellemvonásokra, viselkedésekre is: 

„A megbízhatóság és a pontosság az online térben is elengedhetetlen. Ne tegyük alacsonyra a lécet azért, mert otthonról dolgozunk. Keljünk fel időben, és jelenjünk meg pontosan, megfelelő öltözetben az online megbeszéléseken. A rendezetlen, elhanyagolt külső érdektelenséget sugallhat, a kényelmes melegítőfelsőt nem árt tehát valamilyen elegánsabb darabra cserélni. És a legfontosabb: kommunikáljunk! Ha például valamely ránk bízott feladattal nem tudunk a megadott határidőre elkészülni, mindenképpen jelezzük ezt a másik fél felé” – javasolja a karrier coach. 

Végezetül pedig ne felejtsük el, hogy az interjún a cég egy csillogó szemű, motivált jelöltet ismert meg – legyünk tehát a munkakezdést követően is ugyanolyan aktívak és lelkesek, mint a felvételi folyamat során! Ha azonban úgy látjuk, nem vagyunk jó helyen, ne tétlenkedjünk – válogassunk a korábbiaknál is körültekintőbben, személyre szabottan az álláslehetőségek között! Töltsük fel frissített önéletrajzunkat ide, és a naprakészség érdekében kérjünk hírlevelet és Facebook értesítést is!

 

 

Készítette: Profession.hu

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala

Címkék: munka, karrier, beilleszkedés, próbaidő, otthoni munkavégzés

További cikkek a karrierépítésről