Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Az álláskeresés során könnyen előfordulhat, hogy a sorozatos kudarcok és elutasító levelek vagy a visszajelzés hiánya elbizonytalanít minket és kezdjük feladni. Ez teljesen normális és az álláskeresők nagy része találkozott már ezzel a helyzettel az élete során, szakmától függetlenül. Fontos megértenünk, hogy ez csak egy átmeneti állapot, és aktívan kell tennünk azért, hogy megelőzzük a kiégést, ami csak tovább akadályozna minket a céljaink elérésében.

Keressük meg az okot!

Gondoljuk át, mi lehet az oka annak, hogy hosszabb időn keresztül nem találunk állást! Mielőtt beadnánk a jelentkezésünket egy hirdetésre, tegyük fel magunknak ezeket a kérdéseket:

Kellő tapasztalattal rendelkezünk az adott állás betöltéhez? Megfelel a szakmai tudásunk az álláshirdetésben megfogalmazott elvárásoknak? Tartalmilag és formailag is megfelelő az önéletrajzunkés a motivációs levelünk?

Fontos, hogy ne jelentkezzünk gondolkodás nélkül minden állásra, ami szerintünk szóba jöhet – ez annak a HR-esnek vagy cégvezetőnek is fel fog tűnni, aki olvassa a pályázatunkat. Mindig szabjuk az adott cégre a jelentkezésünket és csak olyan helyekre adjuk be az önéletrajzunkat, ahová szakmailag, értékrendben és személyiségben is úgy gondoljuk, hogy passzolunk!

Ha ezek rendben vannak, de mégis a kiégés szélén állunk, próbáljuk meg felismerni ennek az okát is! Túl nagy rajtunk a nyomás, mert bizonytalan az egzisztenciánk? Vagy az önértékelésünkön esik csorba amiatt, hogy elutasítanak? Az okok felismerése segíthet a probléma kezelésében is.

Változtassunk a prioritásokon!

Ha a fentieket olvasva az fogalmazódott meg bennünk, hogy mi inkább ennek az ellenkezőjét csináljuk – azaz alig találunk olyan állást, ami megfelelne az elképzeléseinknek és az elvárásainknak, ezért kevés helyre adjuk be a pályázatunkat – akkor érdemes lehet a prioritásainkon lazítani egy kicsit. Lehet, hogy túl szigorúak vagyunk és olyan lehetőségeket is elutasítunk már előre, amelyek egyébként megfelelnének nekünk, csak nem adtunk nekik esélyt. Gondoljuk át, hogy milyen állások, milyen területek lehetnek még a keresett szakmán kívül, ahol el tudnánk helyezkedni a képességeinkkel, tapasztalatainkkal, ami az érdeklődési körünkkel is egybeesik! Vizsgáljuk meg az álláskeresési stratégiánkat és próbáljunk meg következtetéseket levonni abból, hogy mit lehetne másképp csinálni, hogyan lehetne másképpen megközelíteni az álláskeresést!

Fejlesszük magunkat!

Az álláskeresés egy stresszes időszak, de kihasználhatjuk arra is, hogy továbbképezzük magunkat akár a saját területünkön, akár egy új szakmában. Mivel napi szinten akár többtíz álláshirdetést is olvasunk, egy idő után kirajzolódhat bennünk egy kép arról, hogy milyen kompetenciákat, készségeket keresnek a cégek, és a holtidőben tudunk ezzel foglalkozni, ezeket fejleszteni. Felfedezhetünk új érdeklődési köröket is, amelyek jó kiindulási alapot jelenthetnek egy új szakma megtanulásában is. A továbbképzésben és a fejlődésben most a Profession is segít: Prémium Profil előfizetőink kedvezményesen vehetik igénybe a Sämling egyes képzéseit.

Ne hagyjuk abba!

Akkor se hagyjuk abba az álláskeresést, ha sok csalódás ér minket! Ha rendszeresen pályázunk és aktívan keressük a lehetőségeket, az növeli az esélyeinket a sikeres elhelyezkedésre. Adjunk magunknak időt, hiszen a jövőnkről van szó és nem mindegy, milyen lesz ez a jövő – az álláskeresés pedig csak egy átmeneti időszak, aminek egyszer vége lesz.

Segítheti az álláskeresést, ha készítünk magunknak egy, a preferenciánkra szabott állásértesítőt, kipróbáljuk a CV készítőt, feltöltjük az önéletrajzunkat és minden nap böngészünk az új álláslehetőséget között.

Készítette: Kövecses Evelin

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala