Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Álláskeresőként bizonyára találkoztunk már a hard skill és a soft skill kifejezésekkel. De vajon tudjuk is, hogy pontosan mit takarnak? Cikkünkben bemutatjuk, mik is azok a soft skillek és melyekre van ma nagy szükség a munkaerőpiacon.

Soft skill vs. hard skill

Hogy mennyire vagyunk sikeresek a munkaerőpiacon, alapvetően két dologtól függ: hogy milyen hard skillekkel és milyen soft skillekkel rendelkezünk. A hard skillek alatt azokat a kompetenciákat értjük, amelyeket tanulás útján sajátítottunk el és objektíven mérhetők. Ide tartozik tehát mindenféle iskolai végzettség, nyelvtudás, számítógépes ismeret, szakmai gyakorlat, amelyet akár oklevéllel, bizonyítvánnyal vagy tapasztalattal tudunk igazolni. A soft skillek ezzel szemben kevésbé megfoghatók: ide tartoznak azok a személyes tulajdonságaink, készségeink, amelyeket a mindennapokban felhasználva eredményesebben tudjuk végezni a munkánkat. Ilyen például a kiváló kommunikációs képesség, az alkalmazkodóképesség, az empátia, a szervezőkészség, a motiváltság, a magas érzelmi intelligencia, a csapatjátékos szemlélet stb. Manapság egyre nagyobb szerepet kapnak a munkaerőpiacon a soft skillek, így érdemes tudnunk, hogy mit és hogyan érdemes feltüntetnünk az önéletrajzunkban.

Figyelemfelkeltő önéletrajz

Nem győzzük hangsúlyozni a jól megírt és összeszedett önéletrajz fontosságát – a tökéletes CV-hez pedig hozzátartozik, hogy azokat a készségeinket, képességeinket is kihangsúlyozzuk, amelyek fontosak lehetnek a megpályázott állás szempontjából. Melyek azok a soft skillek, amelyeket a munkáltatók keresnek? Természetesen ezt is munkaköre válogatja, így elsőként érdemes tüzetesen végigolvasni az álláshirdetést, amelyre jelentkezünk. Igyekezzünk a hirdetésben megfogalmazott elvárásokra reagálni – ha például kiemelik, hogy a munkavégzés csapatban történik, írjuk bele az önéletrajzunkba, hogy kiváló csapatjátékosok vagyunk és szeretünk másokkal együtt dolgozni! Fontos azonban, hogy valótlant ne állítsunk magunkról, hiszen azzal saját magunknak teszünk keresztbe. Ha például magasfokú rugalmasságot várnak el a jelentkezőktől, és mi ezt annak ellenére beleírjuk a CV-nkbe, hogy mi a kiszámíthatóságot és a strukturált kereteket preferáljuk, hamar ki fog derülni a munkavégzés közben, hogy nem érezzük jól magunkat az adott munkakörben és ez a teljesítményünkre is hatással lesz.

A legkeresettebb soft skillek 2023-ban

A legkeresettebb soft skillek

Ahogy a világ és a munkaerőpiac is folyamatosan változik, úgy megfigyelhető egy trend is abban, hogy a munkáltatók milyen soft skilleket keresnek a leendő munkavállalóknál. A COVID óta például egyre több cég támogatja a távmunkát és a hibrid munkavégzést, így ehhez igazodva az elvárt készségek is változtak. Fontos lett az, hogy online is kitűnően tudjunk kommunikálni és képesek legyünk távmunkában is csapatban dolgozni. Nem hangzik kihívásnak, pedig a limitált interakciók és a távolság megnehezítheti a napi munkavégzést, így ezekre a skillekre hatalmas szükség van, hogy eredményesen tudjon működni egy cég. Fontos, hogy emellett rugalmasak legyünk, tanuljunk gyorsan és képesek legyünk alkalmazkodni a változásokhoz, hiszen ha mást nem is tanultunk az elmúlt évekből, az biztos, hogy a világ folyamatosan változik és újabb és újabb kihívások elé állít minket a munka világában is.

Ha szeretnénk továbbképezni magunkat, most a Profession is segít – Profession Prémium előfizetőink kedvezményesen vehetik igénybe a Sämling egyes képzéseit, amelyek segíthetnek megtalálni a tökéletes állást, akár tovább szeretnénk fejleszteni magunkat a saját területünkön, akár pályát szeretnénk módosítani.
 
Hibrid munkavégzésű csapatok vezetése
 
Eredeti ár: 114.554 Ft
Profession Prémiummal: 100.554 Ft
 
ÉRDEKEL

A soft skillek is fejleszthetők

Korábban a munkáltatók szemében a hard skillek sokkal fontosabbak voltak és inkább az alapján döntötték el, hogy ki a legalkalmasabb az adott munkakör betöltésére, aki rendelkezett a megfelelő végzettségekkel, tapasztalatokkal. Manapság viszont egyre nagyobb hangsúlyt kapnak a soft skillek, és hamarabb vesznek fel valakit egy pozícióra egy-egy hard skill hiányában, ha emellett rendelkezik a megfelelő személyiségjegyekkel, készségekkel, hiszen a tárgyi tudást könnyebb pótolni, fejleszteni. Ennek ellenére ne keseredjünk el akkor se, ha úgy érezzük, hogy nálunk pont a megfelelő soft skillek hiányoznak ahhoz, hogy felvegyenek a kiszemelt állásra! Jó hír, hogy ezek a készségek is könnyen fejleszthetők; számtalan képzés áll a rendelkezésünkre, ahol kifejezetten ezeket a skilleket sajátíthatjuk el. Addig is keressünk olyan állásokat, amelyek passzolnak az elképzeléseinkhez, iratkozzunk fel az állásértesítőre és készítsük el a tökéletes önéletrajzot!

 

Készítette: Kövecses Evelin

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala