Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Egy állásinterjú mindig stresszes szituáció, főleg akkor, ha nem a hagyományos módon történik. A technológia fejlődésével számos opció kínálkozik arra, hogy az interjút online, akár telefonos, akár videós formában kérje a munkáltató, ami mindkét fél dolgát megkönnyítheti, a felkészülés során viszont egy kicsivel több dologra kell odafigyelnünk.

 

Tartsunk egy próbát előtte

 

Míg egy személyes interjút nem feltétlenül tudunk előre elpróbálni, a videóinterjú esetében több olyan tényező is van, amit mindenképpen ellenőriznünk kell. Nem mindegy például, hogy milyen internetkapcsolattal rendelkezik az a hely, ahonnan bejelentkezünk; ha nem elég nagy a sávszélesség, az akár tönkre is teheti az interjúnkat. Fontos, hogy a hang- és fényviszonyokat is előre nézzük meg, ne üljünk például háttal a fényforrásnak és nézzük meg, hogy nézünk ki a képernyőn. A megjelenésünkre fektessünk nagy hangsúlyt, hiszen nem biztos, hogy egy kirívó smink vagy egy élénk színű ruha ugyanolyan jól fog kinézni a képernyőn, mint élőben! Figyeljünk oda a környezetünkre is: ne legyen semmilyen zavaró dolog a háttérben, ami elvonhatja a kérdező figyelmét rólunk!

 

Készüljünk válaszokkal!

 

A videóinterjú esetében is körülbelül ugyanazokra a kérdésekre kell felkészülnünk, mint egy személyes interjúnál: mik az erősségeink és gyengeségeink, mi a fizetési igényünk, milyen példákat tudunk kiemelni a pályafutásunk során, amikre büszkék vagyunk, vagy amiket kiválóan oldottunk meg.

Négy terület van, amit érdemes átgondolnunk: a szakmai tapasztalataink, a személyiségünk, a bérigényünk és az, hogy mennyire vagyunk képben az adott céggel. Alapvetés, hogy utánanézzünk a cég hátterének és átgondoljuk, hogy mi hogyan tudnánk a munkánkkal hozzátenni a sikerükhöz.

 

A videóinterjúk új generációja

 

Ma már egyre elterjedtebbek az automatizált videóinterjúk is, ahol konkrétan nem ül a másik oldalon senki, csak a kamerába kell elmondanunk a válaszainkat. Itt különösen fontos, hogy készüljünk fel előre, mert ez esetben nem érkezik visszacsatolás, nem fogjuk tudni, hogy mit reagál az interjúztató arra, amit mondunk. Magyarországon is egyre gyakrabban használják ezt az új interjútípust, ami remek lehetőség arra, hogy a cégek hatékonyan tudják előszűrni a jelentkezőket. A videóinterjúknál a legfontosabb a kommunikációs készség mérése, viszont sok esetben mérik a szakmai kompetenciát és a logikai vagy problémamegoldó készségeket is különböző játékos feladatokkal.

Ennek az új típusú felvételiztetésnek vannak előnyei és hátrányai is: előnye, hogy nem kell előre megadott időpontban részt vennünk az interjún, hátránya viszont, hogy csak megadott idő áll rendelkezésünkre egy-egy válasznál, és nem kapunk közben visszajelzést.

Mikor ilyen interjúra hívnak minket, egy felkészítési csomagot kapunk, ami segít az éles helyzet előtti gyakorlásban, például előre be lehet állítani a képminőséget, és begyakorolhatjuk azt is, hogy képesek legyünk az izgalom ellenére is időre válaszolni. Érdemes tehát minél jobban felkészülni ezekre az esetekre, hiszen bármikor találkozhatunk ilyen helyzettel.

Készítette: Profession.hu

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala