Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A koronavírus-helyzet következtében sokan veszítették el az állásukat, és ebben a helyzetben az is sokakkal előfordul, hogy egy ideig még nem térhetnek vissza a szakmájukhoz. A vendéglátásban dolgozók, a turizmusból élők közül sokan most gyors újratervezésbe kell, hogy kezdjenek. A kérdés pedig: mi legyen az új szakmám?

Arról már korábban írtunk, hogy rendkívül népszerűek a programozóképzések jelenleg, és az állam új gazdasági csomagja tartalmaz is a területhez kapcsolódó finanszírozott tanfolyamokat. A digitális átállás egyre több iparágban lesz irányadó trend, és ehhez kellenek a megfelelően képzett szakemberek: az tehát könnyen megjósolható, hogy munkaerőre szükség lesz a megvalósításhoz. A fejlesztők, IT-szakemberek esetén a magas fizetés, és a munkakörökkel járó híresen bőkezű juttatások is csábítóak lehetnek: adja magát a gondolat, hogy képezzük magunkat át profi IT munkaerővé.

A jó fizetés ígérete azonban önmagában nem elegendő: nemhogy a mindennapokhoz, de az ismeretek elsajátításához sem. Fontos, hogy felmérjük, tényleg érdekel-e bennünket annyira a terület, megvan-e a gondolkodásmódunk, problémamegoldó képességünk, ami egy ilyen munkakörhöz szükséges.

És ez nemcsak az IT karrierre igaz. Álmodozzunk könyvkiadói vagy írói babérokról, saját üzletről vagy életviteli tanácsadásról, mindig ássunk kicsit a szakma mélyére, mielőtt elköteleznénk magunkat. Ne ugorjunk bele rögtön egy hosszú, költséges tanfolyamba, csak azért, mert jó ötletnek tűnik. És viszont: ne utasítsunk el azért lehetőségeket, mert első ránézésre nem tűnnek nekünk valónak.

Könnyen lehet például, hogy úgy látjuk magunkat, mint aki örömmel ad tanácsot embereknek, de nem gondolunk bele abba, hogy a tanácsadóknak végig is kell hallgatnia előtte az ügyfeleket. Az is lehet, hogy tartunk az értékesítői munkáktól, pedig könnyen teremtünk kapcsolatokat, és a megfelelő termékkel szép eredményeket érhetnénk el.

Keressünk barátaink, ismerőseink között valakit, aki az általunk vágyott szakmában, munkakörben dolgozik, és faggassuk ki a hétköznapokról, nehézségekről és sikerekről. Ha nem találtunk ilyet, keressünk az interneten vagy a közelünkben élő szakembert, és írjunk neki udvariasan, hogy szeretnénk érdeklődni, mentort keresni. Ha szívesen beszélnek a szakmájukról, legyünk nyitottak, halljuk meg a problémákat és kihívásokat ugyanúgy, mint a vonzó sikertörténeteket.

Tegyük fel a kérdést magunknak: miben vagyok jó? Miben lehetnék sikeres? Gyakori tévút, hogy azt szeretnénk szakmánknak választani, amiről azt képzeljük, hogy könnyű vagy szórakoztató csinálni, vagy éppen csupán a magas fizetés lebeg a szemünk előtt. Ehelyett keressük meg azt, miben vagyunk jók: ehhez jó támpont lehet, ha megfigyeljük, hogy milyen témákban fordulnak hozzánk a barátaink, milyen problémák esetén keresnek mindig bennünket. Kiderülhet, hogy számunkra természetes rejtett szuperképességeink vannak: például fillérekből varázsolunk új lakberendezést, vagy páratlanul ügyesen bánunk az állatokkal. Minden ilyen apró benyomás, egy-egy ötlet lehet egy új karrier felé. A lehetőségek pedig nyitva állnak: nap mint nap több mint 20 féle területen kínálunk többezer álláslehetőséget.

Jó tanácsok a koronvírus-járvány idejére

Ne hagyjuk, hogy a szorongás elhatalmasodjék rajtunk! - 9+1 tipp szorongás ellen.

Ha elveszítettük a munkánkat, lépjünk azonnal és kezdjük meg az álláskeresést! -
Így jelentkezzünk be a munkanélküli segélyért (álláskeresési járadékért)
Álláskeresés a járvány idején
I
ratkozzunk fel a Mentőöv Állások oldalon!

Készüljünk fel és kezeljük az anyagi nehézségeket! - Így gazdálkodjunk vészhelyzetben

Ha otthonról dolgozunk, tegyünk az elszigeteltség-érzés ellen! Tippek az új életritmushoz

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala