Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A magány érzése sokszor akkor is felbukkan bennünk, amikor a megszokott életvitelünk szerint élünk – jelen helyzetben azonban rengetegen kénytelenek a négy fal között végezni a munkájukat, teljesen egyedül. Ez a társadalmi és szociális elszigeteltség és a bizonytalanság érzése fokozott stresszt és súlyosabb esetben depressziót is okozhat, ezért a mentális egészségünkkel most kiemelten fontos foglalkoznunk. Cikkünkben ehhez nyújtunk segítséget.

Fogadjuk el a helyzetet

Az első és legfontosabb feladatunk, hogy ne próbáljunk küzdeni a jelen szituáció ellen. Hiába aggódunk egész nap azon, hogy meddig fog tartani a járvány és milyen következményei lesznek, önmagában ez a szorongás semmit nem fog segíteni a helyzeten, csak még rosszabbul fogjuk érezni magunkat. Természetesen amennyire tudjuk, tartsuk kézben a saját dolgainkat, de ne tévesszük szem elől, hogy most mindannyiunknak nehéz, de egyszer ennek is vége lesz. Ha elfogadjuk a helyzetünket és megnyugszunk, sokkal produktívabban tudjuk végezni a napi feladatainkat, így hasznosabban tudjuk tölteni ezt az időszakot.

Tartsuk a kapcsolatot a munkatársainkkal

Ha home office-ban dolgozunk, igyekezzünk ugyanúgy tartani a kapcsolatot a kollégáinkkal, mintha bent lennénk az irodában. A közös kávézások vagy ebédek helyett így persze be kell érnünk egy videóhívással vagy egy telefonbeszélgetéssel, de a napi csevegés még így is sokat tud hozzátenni a lelki jóllétünkhöz. Figyeljünk oda arra, hogy ne kizárólag a járványról beszéljünk és ne pletykáljunk a neten keringő álhírekről!

Beszélgessünk a családunkkal, barátainkkal

Azok, akik a családjukkal vészelik át ezt az időszakot, kevésbé vannak kitéve az elmagányosodás érzésének, de teljesen természetes, ha más emberek társaságára is vágynak. A barátokkal való rendszeres kapcsolattartás kiszakíthat a hétköznapi frusztráltságból és biztos, hogy sokkal jobb kedvünk is lesz utána. Tartsunk hétvégente konferenciahívást a közeli barátainkkal – az biztos, hogy ez egy izgalmasabb és szórakoztatóbb módja a péntek esténk eltöltésének, mint egy sokadik film megnézése a kanapén.

Levegőzzünk

A korlátozás nem tiltja, hogy elhagyjuk a házat és sétáljunk a szabadban, így érdemes ezzel a lehetőséggel is gyakran élni. A tavaszi napsütés és a friss levegő jobb kedvre deríthet, még ha a szoba szürkeségéből ez elsőre elképzelhetetlennek tűnik is. Vegyünk erőt magunkon és legalább naponta egyszer tegyünk egy kört a környéken! Minden esetben figyeljünk oda arra, hogy tartsuk a másfél méter távolságot az emberektől, hazaérkezés után pedig azonnal mossunk kezet!

Mozogjunk sokat

Testmozgás közben endorfint termel a szervezetünk, ami oldja a stresszt és a depresszió ellen is hatékony. Rengeteg edző tart most online edzéseket, amiket akár élőben, akár utólag is megcsinálhatunk. Ha valamikor, akkor most tényleg szakítsunk rá időt, a mentális és testi egészségünk érdekében!

Tegyünk rendet a fejünkben

Ez az időszak az elcsendesedés időszaka, amikor talán kicsit több időnk van számot vetni az életünkkel, a döntéseinkkel. Használjuk ki, hogy nem kell egész nap rohannunk és csendesítsük le a gondolatainkat!

Ha a belső megtisztulást külső rendszerezéssel párosítjuk, még jobb: most van időnk azokra a kisebb ház körüli teendőkre, amiket évek óta halogattunk, most tudjuk szépen újrarendezni a konyhát, vagy átstrukturálni a papírjainkat. A negatív gondolatok és a szorongás helyett próbáljuk meg a lehetőséget látni a helyzetünkben és ne hagyjuk, hogy a kellemetlen érzések maguk alá gyűrjenek! Cselekedjünk úgy, hogy visszatekintve ne egy haszontalanul eltöltött, ablakon kidobott időszakot lássunk, hanem akár valami újnak a kezdetét!

Készítette: Profession.hu

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala