Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A távmunka ötlete elsőre vonzónak tűnhet azok számára, akiknek a munkájához tulajdonképpen csak egy számítógépre és jól működő internetkapcsolatra van szükség. A munkába utazással elvesztegetett időt így egy az egyben megspórolhatjuk, az olyan zavaró tényezőket is kiiktathatjuk mint a kollégákkal való egész napos csevely, és a munka-magánélet egyensúly is könnyebben kilogisztikázható így.

Az otthonunk kényelmében azonban korántsem olyan egyszerű elvégeznünk a napi feladatainkat, mint ahogy azt elképzeltük: lehet, hogy nem találtuk még meg a munkaállomásunk helyét, hiányoznak a hozzáféréseink vagy épp nem tudunk belépni a másokkal megosztott fájlokat tartalmazó szerverre. 

Kerekedjünk felül a nehézségeken: a hatékony és eredményes munkavégzéshez egy jól működő napi rutinra van szükségünk!

Keljünk fel ugyanakkor

Távmunkánál is igyekezzünk azt a napi rutint követni, amit egyébként szoktunk, ha munkába megyünk! Keljünk fel ugyanabban az időpontban, így nem zavarjuk meg a bioritmusunkat, majd ugyanúgy készüljünk el, öltözzünk fel és reggelizzünk meg, ahogy szoktunk! Sokan esnek abba a hibába, hogy csak rövid idővel a munkaidő kezdete előtt kelnek fel és ébredés után szinte azonnal dolgozni kezdenek, ami nem éppen a leghatékonyabb stratégia. Hagyjunk magunknak időt az ébredésre!

Különítsünk el egy munkaállomást

Nem kell nagy dolgokra gondolni, de a munkánkat lehetőleg ne a kanapéról, az ágyból vagy a konyhaasztaltól végezzük! Szeparáljunk el egy asztalt, amit csak a munkánkhoz használunk! Ilyen módon nem csak a térben, de az agyunkban is külön tudjuk választani a munkát és a magánéletünket, arról nem is beszélve, hogy hosszú távon heverészve dolgozni nem csak egészségtelen, de el is lustít.

Tartsunk szüneteket

Ahogy az irodában, úgy otthon is álljunk fel gyakran és tartsunk egy rövid szünetet! Tegyünk egy kört otthon vagy igyunk egy pohár vizet, a lényeg, hogy mozogjunk egy kicsit. Ebédszünetet is tartsunk, semmiképpen ne a gép előtt, e-mailekre válaszolva kapjunk be pár falatot!

Ne felejtsük el időben abbahagyni

Határozzuk meg, hogy meddig tart a munkaidőnk és az után már ne dolgozzunk! Ha nem szabunk egy határt ennek, akkor a magánéletünk össze fog mosódni a munkával, napközben pedig semmi nem fog motiválni minket arra, hogy hatékonyan dolgozzunk, hiszen nem lesz határideje a munkánknak. Ez különösen akkor fontos, ha nem időre, valamettől valameddig dolgozunk, hanem feladatokat kapunk.

Iktassuk ki a zavaró tényezőket

Otthon sokkal könnyebb elcsábulni, hogy egy kicsit kikapcsolódjunk két feladat között, hiszen senki nem látja, ha megnézünk egy-egy sorozatrészt vagy folyamatosan chatelünk munka közben. Ez azonban csak ahhoz vezet, hogy kitoljuk a munkaidőt és a magunk dolgát nehezítjük meg, mert soha nem érünk a feladataink végére. Kapcsoljuk ki a közösségi oldalakat és ne munkaidőben olvasgassuk a napi híreket se! Sokkal hamarabb fogunk a dolgaink végére érni és utána bűntudat nélkül pihenhetünk.

Készítette: Profession.hu

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala