Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Egyes szakemberek szerint genetikánk határozza meg, hogy korán kelő pacsirták vagy este is aktív baglyok vagyunk-e, más vélekedések azonban azt állítják, hogy mindez csupán szokás és elhatározás kérdése. Ha reggel a vekker (telefon) hangjára könnyedén pattanunk ki az ágyból, nem érdemes tovább olvasnunk. Amennyiben viszont nehezen és késve kelünk, kapkodva készülünk el, és a munkába rohanva fogyasztjuk el reggelinket, ajánlott követnünk Tanja Tänzer életviteli tanácsadó tippjeit. Jó reggelt kívánunk! 

1. Amit ma megtehetsz…

A kellemes reggelek már este elkezdődnek! Vagyis ha még lefekvés előtt átgondoljuk a másnapunkat, és szánunk néhány percet az előkészületekre, ébredés után nemcsak időt, de idegeskedést is spórolhatunk magunknak. Készítsük ki a ruhánkat, ha szükséges vasaljuk ki, és pakoljuk össze a laptopunkat, szemüvegünket, bármit, amire a munkahelyünkön szükségünk lehet – így biztosan nem fogunk semmit otthon felejteni. Bár sokan reggelre időzítik a hajmosást, borotválkozást, ez a rutinművelet azonban gyakran tovább tart, mint terveztük, és már késében is vagyunk. Amennyiben belefér az esténkbe, inkább akkor célozzuk meg a fürdőszobát, így másnap akár valamivel később is kelhetünk.

5 tipp a könnyebb reggelekhez - álláskeresés, munka, reggel

2. Szundi nélkül

A szundi-gomb amennyire kedves számunkra, pont annyira ellenségünk is. A néhány perces extra bóbiskolások ugyanis fáradtabbá tesznek, mintha az ébresztő megszólalása után azonnal felkelnénk, ráadásul félálomban gyakran felsejlik bennünk aznapi teendőink végeláthatatlan listája, amivel szintén nem ösztönözzük magunkat arra, hogy kibújjunk a paplan alól. Akinek igazán nehezen megy a „csak még öt percet alszom” szokásról lemondani, tegye a telefonját távol az ágyától, vagy váltson hagyományos vekkerre. A rádiós ébresztés is egy lehetséges opció, különösen akkor, ha az nem az éjjeliszekrényünkön szólal meg.

3. A mosoly ereje

Valószínűleg kevesek örülnek igazán a reggel hat órának (esetleg az ötnek vagy a hétnek), mégis érdemes tennünk egy próbát: ha ébredés után elmosolyodunk, boldogsághormonok kezdenek el termelődni a szervezetünkben, ami valódi jó érzéssel fog eltölteni bennünket. Mindezt néhány perc könnyed mozgással is fokozhatjuk: végezhetünk pár egyszerű nyújtó-gyakorlatot, jógázhatunk, vagy az igazán vakmerőek akár rövid erősítést is végezhetnek, némi bemelegítés után. Ezzel két legyet ütünk egy csapásra: vidámabbak, energikusabbak leszünk, és még karcsúbbak is!

4. A jótékony időzítő

Ha rendszeren elúszunk reggelente, és késve indulunk a munkahelyünkre, használjunk időzítőt! Tervezzük el, mire, mennyi időt szánunk, és annak megfelelően állítsuk be telefonunkat. Néhány nap után látni fogjuk, hol is veszítünk értékes perceket, vagyis mely tevékenységekre kell több időt kalkulálnunk, vagy épp mi az, amit már előző este megtehetünk. Alakítsuk ki a számunkra legoptimálisabb reggeli menetrendet, és következetesen tartsuk is be! Eleinte nem lesz könnyű, de pár hét alatt rutinná válik majd az új rendszer.

5. Az elmaradhatatlan reggeli

Bár a napindító étkezés az egyik legfontosabb, mindössze a dolgozók 65 százaléka szokott reggelizni – derült ki a Profession.hu tavaly őszi reprezentatív felméréséből. Pedig ha mindössze tíz percet szánunk a reggelire, azzal nagyon sokat teszünk az egészségünkért és a jó közérzetünkért. Ajánlott egy pohár vizet is meginnunk a kávénk előtt, aztán jöhet egy könnyű, de tápláló étel, például tojásból vagy zabpehelyből. A munkanapunk hangulata, eredményessége is múlhat azon, hogy korgó gyomorral vagy energiakészleteinket ténylegesen feltöltve vágunk bele feladatinkba. 

Gondoljuk át a fenti tanácsokat, és próbáljunk ki legalább egyet már holnap! Ha képesek vagyunk felülírni korábbi reggeli szokásainkat, garantáltan jobban fog indulni a napunk. Amennyiben épp álláskeresők vagyunk, használjuk ki ezt az időt a kísérletezésre, és persze tartsuk szemünket a legfrissebb lehetőségeken, vagy keressünk személyre szabott beállításaink szerint. Töltsük fel önéletrajzunkat ide, hogy a munkáltatók ránk találhassanak. Kérjünk hírlevelet és Facebook értesítést, így biztosan nem maradunk le álmaink állásáról. 

 

Készítette: Istók Nikoletta

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala

Címkék: álláskeresés, munka, munkanap, reggel, frissesség