Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Ha megfordultunk már pár munkahelyen életünk során, bizonyára találkozunk hatékony és kevésbé hatékony vezetőkkel. Míg az előbbiek motiválják és segítik a csapatot, utóbbiaknak gyakran vannak motiválatlan, alulteljesítő alkalmazottaik. Lássuk, milyen szokások jellemzők egy jó vezetőre!

Megadja az alkalmazottainak, amire szükségük van a sikerhez

Mindannyian mások vagyunk és máshogy gondolkodunk. Lehet, hogy nagyon kevés instrukcióval is elboldogulunk és nincs szükségünk részletes fejtegetésekre egy-egy feladatot illetően, de az is lehet, hogy addig nem tudunk hatékonyan belekezdeni a munkánkba, amíg nem ismerjük a részfeladatokat, a megoldási módszereket és minden egyéb részletet. Egy jó vezető ismeri az alkalmazottait és tisztában van azzal, hogy kevés utasítással is tudunk dolgozni vagy szükségünk van rendszeres megbeszélésekre, felülvizsgálatra – és meg is adja ezt nekünk. Ez azonban kétoldalú dolog, így a mi érdekünk is, hogy rendszeres kérdésekkel és az igényeink kifejezésével segítsük ezt a folyamatot.

Megdicsér és bátorít, ha jól teljesítettünk

Banálisnak tűnhet, de még mindig az egyik leghatékonyabb motivációs eszköz a rendszeres dicséret és visszajelzés. Ha a főnökünk természetesnek veszi a jó munkát és sosem fejezi ki, ha jól végeztünk el egy-egy feladatot, az hosszú távon demotiválttá és érdektelenné tehet. Ezzel szemben ha észreveszi a jó teljesítményt, az erőn felüli próbálkozásokat és ezt ki is fejezi, az még keményebb munkára sarkallhatja a munkavállalókat. A jó vezető inspirál és bátorít, ami megnyugtat és produktívabbá tesz, valamint biztonságot nyújt ahhoz, hogy elmondhassuk a véleményünket és őszinték lehessünk.

Meghallgat

A hatékony vezető meghallgatja az alkalmazottai ötleteit, visszajelzéseit, így megértheti a működésüket, az erősségeiket és gyengeségeiket, ezáltal könnyebben tudja segíteni is őket. Ugye mi is sokkal értékesebbnek érezzük magunkat, amikor meghallgatják az ötleteinket és pozitív megerősítést kapunk? Ha egy vezető nem hallgat meg minket, figyelmen kívül hagyja a visszajelzéseinket, az számtalan cégen belüli problémához vezethet, amiket egyébként kommunikáció útján ki lehetett volna küszöbölni.

Példát mutat

Jó vezetőnek lenni többről szól, mint kiosztani a feladatokat és hátradőlni. Ha nem hajlandó maga is kivenni a részét a munkából, miért is várná el, hogy az alkalmazottai így tegyenek? A hatékony vezetők általában a csapat úttörői, akik a kemény munkájukkal példát mutatnak és segítik a csapatot abban, hogy eredményesek legyenek. Ha azt látjuk, hogy a főnökünk is beleteszi a munkát, mi is motiváltabbnak érezzük magunkat, hogy megfeleljünk az elvárásainak.

Képes dönteni

Nem tűnik megugorhatatlan dolognak, pedig a döntésképesség sok vezetőből hiányzik. Sok olyan főnök van, aki a legkisebb kérdésekben is halogat és hárít, viszont a döntés meg nem hozatala önmagában is egy döntés, ami hatással van a cégre. Egy hatékony vezető ezt felismeri és az összegyűjtött információk birtokában mérlegel, döntést hoz, majd kitart mellette, hacsak nincs jó oka újragondolni. Mindig a nagy egészet nézi, és ha egy-egy döntésével pillanatnyilag népszerűtlenné is válik, az alkalmazottai és a cég érdekeit tartja szem előtt.

Magabiztos, nyugodt és optimista

A hatékony vezetők magabiztosak és van önbizalmuk, ami elengedhetetlen tulajdonság, ha nehézségek merülnek fel. Ha kialakult valamilyen probléma, nem kapkodnak és nem pánikolnak, hanem nyugodtan kezelik a helyzetet és leküzdik a kihívásokat. Pozitív jövőképpel rendelkeznek, és ezzel a pozitivitással ösztönzik a csapatot, különösen amikor a csapat nehézségekkel áll szemben.

Bízik a csapatában

A kölcsönös bizalom elengedhetetlen egy cég hatékony működtetéséhez. A jó vezető olyan embereket vesz fel, akikben meg tud bízni, hogy képesek a felügyelete nélkül is elvégezni a munkát, és nem omlik össze a cég, ha esetleg elmegy egy hét szabadságra vagy beteg lesz. Ha van a csapatnak gyenge láncszeme, a csapat érdekében képes megválni tőle.

A mi főnökünkre hány szokás jellemző? Ha túl kevés, lehet, hogy ideje új munkahely után néznünk. Böngésszünk az aktuális állásajánlatok között és iratkozzunk fel az állásértesítőre!

 

Készítette: Kövecses Evelin

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala