Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Sokat elárul az emberről, hogy hogyan tud válaszolni egy ilyen egyszerűnek tűnő kérdésre. A munkáltató ilyenkor természetesen nem a magánéletünkre kíváncsi, hanem a szakmai céljainkra és arra, hogy miért éri meg neki, ha minket alkalmaz. Emiatt mindenképpen érdemes felkészülnünk erre a kérdésre és olyan választ adnunk, amiből le lehet szűrni: mi vagyunk a legmegfelelőbb választás az állásra.

Legyen határozott elképzelésünk!

Ha váratlanul ér minket a kérdés, könnyen zavarba jöhetünk és elkezdhetünk hebegni-habogni a céljainkról. Sokan egyáltalán nincsenek tisztában azzal, hogy mit szeretnének szakmailag megvalósítani pár éven belül, ezért ha mi is közéjük tartozunk, zavarunkban mondhatunk olyat, amit nem gondolunk komolyan és rossz fényt is vethet ránk. Nem jó a túlzott bizonytalanság, de a túlzott magabiztosság sem. Semmiképpen ne válaszoljuk azt, hogy nem tudjuk, de azt se, hogy pár éven belül át akarjuk venni a cég irányítását. Gondoljuk át még az interjú előtt, hogy milyen karrierterveink vannak; maradjunk a realitás talaján, de legyen egyértelmű, hogy akarunk fejlődni, tanulni.

Ne a magánéletünkről beszéljünk!

Egy ilyen kérdés hallatán sokaknak a magánéleti céljai jutnak az eszébe, például az, hogy 5 éven belül családot szeretnének, vagy be szeretnék járni a világot. Ez a munkáltató szempontjából abszolút lényegtelen, lehetőleg ne hozzuk fel.

A cég mindenképpen szerepeljen a terveinkben!

Egy állásinterjú végkimenetelét természetesen nem tudjuk megjósolni, de ha felteszik a nagy kérdést, mindenképpen úgy válaszoljunk, hogy a jövőnkben szerepeljen a cég. Ha például azt ecseteljük, hogy pár év múlva saját vállalkozást szeretnénk indítani, az nem éppen azt sugallja, hogy hosszú távon terveznénk a maradásunkat, így lehet, hogy nincs is értelme minket választaniuk.

Ne pénzt kérjünk, hanem felelősséget!

Persze, hogy mindenki szeretne több fizetésért dolgozni. Ehelyett azonban inkább fogalmazzunk úgy, hogy szeretnénk annyit fejlődni szakmailag, hogy pár év múlva nagyobb felelősségünk, döntési jogkörünk legyen a cégnél.

Fontos szem előtt tartanunk, hogy a munkáltató ezzel a kérdéssel nem arra kíváncsi, hogy ténylegesen hol leszünk 5 év múlva, hiszen ezt senki nem tudja előre megjósolni. A válaszunkban az a fontos, hogy jelenleg mik a céljaink, a terveink, mennyire vagyunk tisztában azzal, hogy merre tart az életünk és mennyi motivációnk van arra, hogy megvalósítsuk az elképzeléseinket.

Készítette: Profession.hu

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala