Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A Facebook még mindig az egyik leggyakrabban használt közösségi média platform, amit valószínűleg a legtöbb barátunk, ismerősünk és munkatársunk használ. Ha a munkahelyen gyakran dolgozunk együtt valakivel vagy már elkezdett kialakulni egy jó munkahelyi kapcsolat köztünk, előbb-utóbb biztosan megtörténik, hogy vagy ő, vagy mi magunk bejelöljük ismerősnek. Ez egy kedves gesztus, amit a másik félnek illene viszonoznia, azonban egyáltalán nem csoda, ha felmerül bennünk az esetleges elutasítás opciója is. A közösségi média jelenlétünk ugyanis a magánéletünk egy szelete, amit ha megosztunk egy-egy munkatársunkkal, esetleg a főnökünkkel, az olyan határokat feszegethet, amit nem biztos, hogy szeretnénk, ha átlépnének. Lássuk, mik az opcióink, ha bejelöltek minket, de dilemmázunk a válaszon!

Ártatlan gesztus, kellemetlen következmények

A Facebook ismeretség egészen odáig rendben van, amíg mindkét fél külön tudja választani a munkától. Ez azonban nem mindig működik, még akkor sem, ha kifejezetten odafigyelünk rá. Lehet, hogy egy félvállról odavetett kommentünk úgy betalál a kollégánknak, hogy onnantól kezdve másképp tekint majd ránk a munkában is, vagy egy buliban elkapott fotónk láttán akaratlanul is megkérdőjelezi a munkahelyi teljesítményünket. Így bár egy ismerősnek jelölést szép gesztus elfogadni, mindenképpen számoljunk azzal, hogy ezzel egy olyan szeletét is megmutatjuk az életünknek, aminek semmi köze nincs a szakmai tudásunkhoz. Ha dilemmázunk a dolgon, csak azoknak a munkatársainknak jelöljünk vissza, akik előtt nem gond, ha ki van terítve a magánéletünk és megbízunk bennük annyira, hogy nem szaladnak a jelenteni minket a főnöknek, ha valami megkérdőjelezhetőt találtak rólunk a neten.

Kendőzetlen őszinteség

Ha teljesen őszinték tudunk lenni a munkatársainkkal és a főnökünkkel is, nem sok problémánk származhat a Facebook ismeretségből, de valószínűleg nem sokan vannak, akik ezt száz százalékban elmondhatják magukról. Gondoljunk csak arra, mi történne, ha munkaidőben, mondjuk egy fontos megbeszélés közben posztolnánk valamit és ez a főnökünknek is feltűnne a posztunk időpontjából? Vagy mennyire néznék jó szemmel, ha kivennénk egy hét betegszabadságot, majd bejelentkeznénk egy étteremből? Utólag már nem biztos, hogy olyan egyszerű magyarázkodni, hogy egyébként csütörtökig valóban lázasan feküdtünk otthon, de péntek délben már jól esett kimozdulni egy ebédre. Ugyanígy kérdéseket vethet fel, ha olyan nyaralásokról posztolunk, amire a kollégáinknak biztosan nem telik a fizetéséből; nem az lesz az első gondolatuk, hogy rákérdezzenek, hogy egyébként hány évig gyűjtögettünk rá, hamarabb fog kialakulni egy rivalizálás, ha azt feltételezik rólunk, hogy ugyanazért a munkáért mi többet kapunk. Ha úgy érezzük, hogy nincs takargatnivalónk és ez nem okoz nekünk problémát, bátran jelöljünk vissza, de egyéb esetekben jobb a biztonság.

A határok elmosódása

Ne feledjük, hogy onnantól, hogy visszaigazoltunk valakit, már bármikor ránk írhat a chaten. Ezzel nincs gond, amíg a kollégánkkal szeretünk csevegni, de nem biztos, hogy örülnénk, ha a főnökünk este 10-kor betalálna minket egy sürgős feladattal. Sokan élnek vissza a Facebook chat egyszerűségével és hatékonyágával, és nem ritka, hogy ha nem olvasunk el azonnal egy e-mailt, máris számíthatunk a chat üzenetre, amiben megkérdezik, hogy ugye olvastuk a levelüket az imént? Egy chat üzenetet ignorálni pedig nem túl könnyű, hiszen a másik is tudja, hogy valószínűleg záros határidőn belül észrevettük ezt az üzenetet, még akkor is, ha szándékosan nem kattintottunk rá. Erre megoldás lehet, ha kikapcsoljuk, hogy látható legyen mások számára az elérhetőségünk, de ebben az esetben mi sem fogjuk látni, hogy mások mikor aktívak. A kérdés csak az, hogy akarunk-e ezzel ilyen szinten foglalkozni, vagy egyszerűbb, ha inkább a hivatalos platformokat használjuk a munkahelyi levelezésre.

A témát illetően megoszlanak a vélemények, a mi dolgunk így csupán az, hogy eldöntsük, mi magunk mennyire hagyjuk, hogy összemosódjanak a határok a munkánk és a magánéletünk között, illetve mennyire van lehetőségünk ezt kontrollálni. Ha szeretnénk inkább tiszta lappal kezdeni, nézzünk szét az aktuális állásajánlatok között!

Készítette: Kövecses Evelin

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala