A munkáltatóknak néhány esetben megengedi a jog, hogy indoklási kötelezettség nélkül felmondhassanak a dolgozónak.

Próbaidő

A Munka törvénykönyve (Mt.) szerint a munkaviszony próbaidő alatt azonnali hatállyal minden kötöttség nélkül megszüntethető. A próbaidő alatt lehetőséget kap mind a munkáltató, mind a munkavállaló, hogy megismerhessék egymás elvárásait, képességeit, a munkavégzés körülményeit. És ha valamelyik félnek nem tetszik, amit tapasztalt, kockázatmentesen megválhatnak egymástól.

A felmondási védelem sem jár annak, akit próbaidő alatt bocsátanak el. Például a dolgozó betegsége esetén is kirúgható, vagy ha egy próbaidőn lévő nőről kiderül, hogy babát vár, akkor a vállalat akár indoklás nélkül is megválhat tőle.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A jogszabályok szerint tényleg nem kell megindokolni a felmondást. Ám ha a nő azt gyanítja, hogy a terhessége miatt mondtak fel neki, akkor a munkaügyi per során a munkaadó csak úgy tudja "tisztára mosni" magát, ha egy valós indokot talál arra, miért nem véglegesítette a dolgozót.

Határozott idejű szerződés

A munkáltató azonnali hatállyal, indoklás nélkül megszüntetheti a határozott idejű szerződéssel rendelkezők munkaviszonyát. Ha viszont egy ilyen munkavállaló akarna távozni még a határozott idő lejárta előtt, ő köteles magyarázni, miért nem akar tovább az adott cégnél maradni.

A munkáltató a határozatlan tartamú munkaviszony felmondással történő megszüntetését nem köteles indokolni, ha a munkavállaló nyugdíjasnak minősül.

Szemlézte: Durbák Ildikó

Címkék: Munka törvénykönyve, munkajog, felmondás, elbocsátás