Állásinterjú kérdezz-felelek: kommunikáció és meggyőzés

Az állásinterjún feltehető kérdések száma korlátozott és fókuszált, hiszen minél rövidebb idő alatt a lehető legkonkrétabb információt kell szolgáltatnia a jelölteknek. A kérdések tartalmában lehet eltérés, vagy változhat a kérdező hangszíne, hangsúlya, de a jó válasz akkor is ugyanaz marad. Éppen ezért át kell látnunk a kérdéseken: fel kell ismernünk, milyen félelem vagy aggály késztette az interjúztatót a feltételére. Ugyanis amint megtaláljuk az okát, sokkal könnyebben meg tudjuk szerkeszteni az optimális választ. Ebben kíván cikksorozatunk segítséget nyújtani!

Nézzük, milyen kérdéseket kaphatunk, és mi a megfelelő válasz rá!

1. Hogyan tudatja a munkatársaival, hogy számít a véleményük?

enlightened "Amikor döntéseket hozok, vagy olyan lépésekre szánom el magam, amelyek őket is érintik, mindig kikérem a véleményüket. Nagyon fontos, hogy alkalmazkodni tudjunk a különböző személyiségtípusokhoz, és állandó visszajelzést kérjünk a konfliktusok, nézeteltérések vagy rossz érzések elkerülésére. Mindig nyitott vagyok azoknak a véleményére, akik konstruktív javaslatokat vagy munkahelyi problémákat szeretnének megosztani velem, vagy őszintén érdeklődnek valami iránt."

2. Előfordult, hogy félreértett valamilyen utasítást, üzenetet vagy információt? Mi lett az eredménye?

enlightened "Mindig osztatlan figyelmet szentelek azoknak, akik velem beszélnek, így a legtöbb félreértést el lehet kerülni, és a kommunikáció is hatékonyabb. Észrevettem, hogy az oda nem figyelők többsége hallgatás közben azzal van elfoglalva, hogy gondolatban elpróbálja a következő megszólalását. Ez nagyon megnehezíti az ötletek és üzenetek kicserélését."

3. Tartott már nyilvános beszédet vagy prezentációt?

enlightened "A prezentációk, tárgyalások és konferenciák a hivatásomból adódóan nagyon fontos szerepet játszanak a mindennapi munkámban. Legutóbb .... témában tartottam előadást a kollégáimnak/üzleti partnereimnek. Mostanában több szakmai konferenciára is felkértek előadóként, amelyről nagyon pozitív visszajelzések érkeztek a résztvevők részéről."

4. Melyik volt a legnagyobb vagy legigényesebb közönség előtt tartott előadása?

enlightened "Tavaly részt vettem a ..... A résztvevők és a meghívottak a terület kitűnő szakemberei voltak. A kérdések számából ítélve, amelyekre a beszédem után válaszoltam, az előadásom nagy tetszést aratott."

Állásinterjú kérdezz-felelek: kommunikáció és meggyőzés

5. Írt már valaha eljárásokat, műszaki leírásokat, tendereket vagy más hasonló dokumentumokat?

enlightened "A berendezések műszaki leírásának/tendereknek/működési eljárásoknak a megírása fontos része a munkámnak. Ez a fajta szakmai dokumentáció biztosítja, hogy a cégünk felszerelései és szolgáltatásai megfeleljenek a vonatkozó szabványoknak és minden további, előre meghatározott feltételnek. Hasonlóképp az eladóktól kapott szerződések, szolgáltatások és felszerelések is meg kell, hogy feleljenek a műszaki leírásainknak és belső szabványainknak."

6. Milyen típusú írásbeli javaslatokat vagy jelentéseket készített már?

enlightened "Jelenlegi pozíciómhoz hozzátartozik a ..... jelentések és javaslatok írása. Minden említett dokumentumtípus más és más megközelítést és megírási módot igényel a formátumától függően, mert csak így lehet a lehető leghatékonyabban továbbítani az üzenetet."

7. Melyek voltak a legnehezebb írásbeli feladatai?

enlightened "Jó néhány fontos és igényes írásbeli feladatot végeztem már, de a legnagyobb kihívást a ..... (diplomamunkám, szakdolgozatom, doktori disszertációm, stb.) megírása jelentette. A kitartó munka és az előkészületekre szánt idő meghozta a gyümölcsét, mert nagyon kedvező bírálatot kapott, és kiváló minősítéssel jutalmazták."

8. Előfordult már, hogy műszaki vagy oktatóanyagokat kellett írnia mások számára?

enlightened "Eddig nem vettem részt ilyen tevékenységben, az viszont hozzátartozik a munkámhoz, hogy rendszeresen véleményezzek és frissítsek .... (meglévő eljárásokat, belső szabályzatokat, stb.) Teljességgel megbízom a műszaki dokumentációk írásához szükséges képességeimben, és ha ez a munka megkívánja, biztosra veszem, hogy rövid időn belül minőségi anyagokat tudok írni."

VAGY

enlightened "Amikor a .... cégnél dolgoztam, átfogó tréninganyagokat írtam a munkatársaim továbbképzésére. Emellett írtam néhány fejezetet a ..... számára."

9. Kérem, meséljen el egy olyan helyzetet, amikor sikerült meggyőznie vagy befolyásolnia másokat, vagy amikor kieszközölte mások együttműködését, vagy elfogadtatta velük a saját gondolkodásmódját!

Ennek a szövevényes kérdésnek a megválaszolásához - ha nincs más ötletünk - felhasználhatunk egy a magánéletünkből vett példát is, amikor a párunkat, gyerekünket, szüleinket győztük meg valamiről. A legjobb válasz azonban az, amikor egy munkahelyi szituációban részletezni tudjuk a főnökünk, a munkatársaink és/vagy az ügyfeleink reakcióit is. Ehhez érintsük a következőket: hogyan közelítettük meg a kérdést, hogyan válogattuk meg a szavainkat, mikor hoztuk fel a témát, és milyen eredményt értünk el.

10. Mi volt a legjobb ötlete vagy javaslata, amelyet a főnökének nyújtott be? Sikert aratott?

Amikor egy ilyen jellegű kérdésre válaszolunk, olyan esetet válasszunk, amikor a javaslatunkat elfogadták. Feltétlenül említsük meg, milyen előnyökkel járt a munkáltató számára az ötletünk!

11. Röviden foglalja össze, ön hogyan gondolkodik az értékesítésről akár szolgáltatások, akár termékek eladásáról legyen szó! Milyen módszereket használ és miért?

enlightened "Az eladással kapcsolatos elképzeléseim azon alapulnak, hogy amikor szeretnénk közös nevezőre jutni az emberekkel, rá akarjuk venni őket a vásárlásra, vagy szeretnénk megnyerni egy vitát, a másik ember nyelvén kell beszélnünk. Például ahelyett, hogy rábeszélném a vásárlót egy olyan termék megvételére, amelyre az én véleményem szerint szüksége van, inkább arra biztatom, ossza meg velem a saját elképzeléseit. Így a vásárló úgy érzi, hogy az ő fejéből pattannak ki az ötletek, ő tervezi meg a terméket, és ő hozza a döntéseket. Ha ezt már sikerült elérnem, nem is kell eladnom a terméket. Megveszi magától."

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

12. Mesélje el azt az esetet, amikor legjobban élvezte, hogy a terve vagy javaslata elnyerte a vezetőség támogatását!

enlightened "A .... tapasztalatom segítségével kidolgoztam egy tervet, amelynek köszönhetően csökkentettük a beruházási költségeket és fejlesztettük a belső folyamatokat. Viszonylag könnyen meg lehetett valósítani, és jelentős megtakarítást hozott. A vezetőség örömmel fogadta a javaslatomat, és az erőfeszítéseimet egy extra bónusszal/előléptetéssel/magasabb kategóriás céges autóval jutalmazta."

13. Mi volt a legkellemetlenebb élménye, amikor hiába próbálta meggyőzni a főnökét a saját nézeteinek helyességéről?

enlightened "A vezetőség általában nagyra értékeli, és ki is kéri a véleményemet a szaktudásomnak és a releváns tapasztalatomnak köszönhetően. Néhányszor előfordult azonban, hogy a kifejezett tiltakozásom ellenére is elfogadtak egy döntést. Az egyik alkalommal komoly átvizsgálásnak kellett volna alávetni az egyik munkagépünket, de úgy döntöttek, hogy a szervizelést jóval későbbre halasztják. A berendezés tönkrement, ahogy megjósoltam, a vállalatnak pedig rengeteg pénzébe került a cseréje."

A közreadott mintaválaszokat alkalmazzuk kiindulási pontnak, amit kibővíthetünk saját gondolatainkkal, de a váza és az üzenete ugyanaz maradjon. Vannak azonban olyan kérdések, melyek egyedi válaszokat kívánnak, és a saját tapasztalatainkon vagy szakmaiságunkon múlik a felelet. Sőt, az is előfordulhat, hogy két-három kérdést egybe sűrítenek majd, és arra kell választ adnunk. Ebben az esetben arra figyeljünk, hogy mindegyikre egyenként is adjunk választ. Ez nem mellékesen egy jól bevált taktika arra, hogy milyen az interjúalany memóriája és koncentrációs készsége.

Ne feledjük: az interjúztató feladata, hogy értékelje hátterünk különböző területeit. Ilyen például a munkatapasztalat, a motivációs képesség, a korábbi fizetés, a vezetői készségek stb. Mindenre rá fog kérdezni, így érdemes cikksorozatunk eddigi és további részeit itt és itt figyelemmel kísérni, amiben az összes kérdéskört sorra vesszük.

Forrás: Igor S. Popovic: A tökéletes állásinterjú, Akadémiai kiadó.

Készítette: S. G.

Címkék: állásinterjú, álláskeresés, értékesítés, kérdés, válasz, kommunikáció