A work911 cikkében olyan eseteket gyűjtött össze, amelyek minden bizonnyal a felvételiztető "legszebb" emlékei közé kerültek be. Az bizonyára senkinek nem okoz meglepetést, hogy a jelöltek viselkedése néhány esetben nem kifogástalan az interjúztatás közben, az alábbi esetek azonban valóban átlépték a még megengedhető határt:

1. A jelölt közölte, hogy annyira jól képzett, hogy ha nem veszik fel, az egyértelmű bizonyítékul szolgál arra, hogy a vállalat menedzsmentje inkompetens.

2. Az illető a padlón elterülve töltötte ki a jelentkezési űrlapot.

3. A jelölt fülhallgatóval a fülében ült le az interjúztatóval szemben, majd közölte, hogy senki ne aggódjon, mert képes egyszerre a zenére és a kérdésekre is figyelni.

Állásinterjú: a legelképesztőbb viselkedések

4. A kopaszodó jelölt belépett az irodába, majd hirtelen megtorpant, elnézést kért, kirohant az irodából, majd egy parókával a fején tért vissza.

5. A jelölt szkander-párbajra hívta az interjúztatót.

6. Az illető arra kérte a felvételiztetőt, hogy mutassa meg ő is az önéletrajzát, mert meg akar győződni róla, hogy elég képzett-e ahhoz, hogy megítélje az alkalmasságát a meghirdetett pozícióra.

7. A jelölt megígérte, hogy ha felveszik, hálája jeléül az alkarjára tetováltatja a vállalat logóját.

8. Az interjú közepén a jelentkező engedélyt kért, hogy felhívhassa "tanácsadóját", hogy segítsen a nehéz interjúkérdés megválaszolásában.

9. A jelölt kijelentette, hogy addig nem kel fel a székből, ameddig fel nem ajánlják neki az állást. A HR-esnek ki kellett hívnia a rendőrséget.

10. Amikor a hobbijáról kérdezték, az interjúalany felkelt és elkezdett szteppelni a HR-es asztala körül.

11. Az illető elkezdett az irodai szőnyegen ugrálni és megjegyezte, hogy a vállalat bizonyára igen nagyra becsüli a toborzási menedzsert, hogy ilyen vastag szőnyeggel borították az irodáját.

12. Az interjú végén az illető előkapott egy Polaroid fényképezőgépet és gyorsan egy fotót készített a felvételiztetőről. Magyarázatként hozzáfűzte, hogy gyűjti a fotókat mindenkiről, aki valaha interjúztatta.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

13. Az illető közölte, hogy nem érdekli az állás, mert túl magas a fizetés.

14. A jelölt megkérte az interjúztatót, hogy vegye fel az öltöny zakóját, mert meg akar bizonyosodni arról, hogy az állásajánlat, amelyet az imént tettek neki, hivatalos.

15. Az interjú közben a jelentkező telefonja megcsörrent. A jelölt elnézést kért és közölte, hogy ez egy emlékeztető volt, amit azért állított be, hogy ne késsen el a következő állásinterjúról.

Tipp:

- az állásinterjún elhangzó tipikus kérdésekre adható legjobb válaszokért olvassa el korábbi cikkünket!

- a legfrissebb állásajánlatokért pedig használja részletes keresőnket!

Címkék: állásinterjú, felvételi, toborzás, pozíció

Szemlézte: Fogas Krisztina