Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Személyiségünk egyik meghatározó tényezője a kisugárzás. Ez teremti meg a benyomást másokban: a külső megjelenésünk, a beszédstílusunk, a testtartásunk, a tekintetünk és a kommunikációnk mind-mind szerepet játszik benne. Egy állásinterjún még nagyobb jelentősége van az első benyomásnak.

Molnár György szociológus, protokollszakértő segítségével most az állásinterjúra koncentrálunk, és ahhoz adunk értékes tanácsokat, milyen aranyszabályokra ügyeljünk.

ÍME, 5 ARANYSZABÁLY AZ ÁLLÁSINTERJÚRA

1. Harmónia

Szimpátiát kelt, ha valaki jól ápolt, harmonikus külsejű. Az ilyen embereket okosabbnak, rugalmasabbnak, képzettebbnek, intelligensebbnek találják.

Éppen ezért ügyeljünk a hajunk tisztaságára, rendezettségére, kerüljük a bonyolult, túlzó frizurát. Fordítsunk gondot a cipőnk tisztaságára, mert egy ápolatlan lábbeli tönkreteheti a jó összhangot.

Hölgyek esetében a smink legyen diszkrét, finom és előnyös. Az illatosítással bánjuk csínján! Használhatun parfümöt is, de legyen visszafogott és kellemes illatú.

 

Állásinterjú: 13 hasznos protokollszabály - munka, álláskeresés, állásinterjú

2. Öltözködés

A legfontosabb kulcsszó az öltözködésünkben az elegancia. Ez a megjelenés legmagasabb fokú minősítő jellemzője – hívja fel rá a figyelmet a szakértő -, és ízléses, választékos, divatos öltözködést jelent.

Alapvető tényezője a belső kisugárzás, amely nem az anyagi körülményeinkkel van összhangban, hanem az igényességünkkel. Éppen ezért mértéktartóan kövessük a divatirányzatokat, ápolt legyen a ruhánk, szépen kivasalt az ingünk, és így tovább.

Fontos a ruházat ápoltsága és a megfelelő kiegészítők kiválasztása is - például óra, toll, táska a hölgyeknél, diszkrét ékszer. Ügyeljünk arra, hogy ha például magassarkú cipőt viselnénk, az ne akadályozhassa a természetes viselkedésünket. Inkább keressünk egy kényelmesebb viseletet!

3. Kommunikáció

Az első benyomást a kommunikációnk is kifejezi: a köszönés, a bemutatkozás, az egyenes tekintet, a nyugodt arckifejezés, az egyenes testtartás, a tiszta, nyugodt beszéd, összeszedett, világos gondolatmenet mind előnyös lehet.

Kerüljük a sürgetést, a közbe vágást, csak a feltett kérdésekre válaszoljunk, ne kalandozzon el túlságosan a beszédünk! Sőt, alkalmazzuk a hallgatás és a figyelem erejét is!

4. Önismeret

Áldozzunk időt önmagunk megfigyelésére, reakcióink felismerésére, használjuk gesztusaink kontrolljaként a tükröt, a barátainkat és a környezetünket!

Vegyük fel tervezett bemutatkozásunkat videóra, és nézzük vissza, elemezzük ki! Tanuljunk ebből, majd vegyük fel újra, és nézzük meg a különbséget! Biztos, hogy javulni fog a kommunikációnk és pozitívabb összképet tudunk közvetíteni magunkról.

5. Mosoly

Van még egy titkos eszköz az állásinterjúra, amellyel sajnos sokszor takarékoskodunk: ez a mosoly. Segítsük a bizalom kialakulását azzal is, hogy ugyan nem folyamatosan, de az állásinterjú alatt időnként elmosolyodunk.

A jó kapcsolatteremtés megtanulható, emlékeztet rá bennünket a szakértő. Arról se feledkezzünk el, ha egészen más emberek vagyunk, mint amit mutatni szeretnénk magunkról, az ki fog derülni. Fő célunk az legyen, hogy megtaláljuk az egyensúlyt a belső jellemzőink és a kifelé sugárzott kép között.

Ne feledjük azt sem: tartsuk a szemünket a friss álláslehetőségeken továbbra is! Ne álljunk meg itt, keressünk álláslehetőségeket személyre szabott beállításaink alapján itt. Szánjuk ezekre a beállításokra is néhány percet, hogy utána mindig első kézből értesülhessünk: kérjünk hírlevelet és Facebook értesítést a legfrissebb álláslehetőségről, illetve töltsük le a mobil applikációt - Androidra itt, iPhone-ra itt.

Forrás: Állásstart 2016

Készítette: Posta Renáta

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala

Címkék: álláskeresés, munka, fizetés, karrier, szakma, protokoll, állásinterjú