Jelentősen nőtt a termelői piacok száma

2017. augusztus 07. Forrás: mti.hu, Profession.hu

Hasznos: - + Nyomtat

2010 óta csaknem háromszorosára nőtt a termelői piacok és 320 ezerre az őstermelők száma.

Önnek ajánlott állások

A termelői piacok száma az országban 2010 előtt 100 alatt volt, ma pedig már 280-ra emelkedett. A kormány mintegy 3 milliárd forintot fordított a helyi termelői piacok fejlesztésére a tanyafejlesztési program forrásaiból, és a további fejlesztéseket is támogatja.

Mivel az őstermelők saját terményeiket árulják, így garantáltan hazai, jó minőségű áruhoz juthatnak a termelői piacokon vásárlók. A termelők munkája, ráfordításai pedig ezen a fórumon megtérülnek.

A Földművelésügyi Minisztérium egyik fontos célkitűzése, hogy segítse a helyi termelői piacok további megerősödését támogatásokkal. Ezért 2010 óta több jogszabály is elősegíti a helyi termelők értékesítési lehetőségeit, a termelői piacok könnyebb, egyszerűbb működtetését.

A piacok számának növekedésével az őstermelők száma is bővült 320 ezerre. Két pályázat is támogatja a helyi termelői piacok fejlesztését a vidékfejlesztési program keretében – összesen 16,48 milliárd forint áll rendelkezésre erre a célra.

 

Ha a mezőgazdaság területén szeretnénk elhelyezkedni, akkor nézzük körül a Profession.hu legfrissebb állásai között. A legjobb pedig, ha elkészítjük személyre szabott beállításainkatkérjünk hírlevelet és Facebook-értesítést is, hogy mielőbb megtaláljuk a nekünk tetsző állást!

 

Készítette: Profession.hu

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala

A Profession.hu Google+ oldal

- Profession.hu

További rövid hírek
További rövid hírek
www.facebook.com/Profession.hu