Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A mai napon meghirdetett asszisztensi, adminisztratív jellegű álláslehetőségek száma közel 500, értékesítői, kereskedelmi munkakörökben több mint 1.000 szabad állás van, mérnökként pedig 800 fölötti a lehetőségek száma. Természetesen több feltételt is meg kell vizsgálnunk még ezeken belül, hogy eldönthessük: milyen esélyeink vannak az adott állásra. Azonban az előbb említett számokkal azt is érzékeltetni szeretnénk, hogy ha nem szűkítjük le egyből területi elhelyezkedés alapján a keresésünket, lehetőségeink jelentősen bővülnek. Nézzük, milyen szempontokat kell figyelembe vennünk!

Minimum 60 km a munkahely és a lakóhely között

Éppen ezért, ha eddig nem tudtunk róla, most vegyük számításba azt is, hogy lakhatási támogatást a munkaerő-mobilitás további ösztönzése érdekében.  Ennek lényege, hogy a munkavállaló állandó lakóhelye és a munkavégzés helye közötti távolság minimális mértékét a korábbi 100 km-ről 60 km-re csökkentették. Így az előző, legalább 5 óra oda-vissza utazási időre vonatkozó feltétel pedig hatályát veszti, így a jövőben még többen élhetnek a támogatással.

ingázás

Lakásbérleti támogatás 100 ezer forintig

A 2012. október 1-jén bevezetett lakhatási támogatás az álláskeresők munkaerő-piaci helyzetének javítását szolgálja. A munkavállalók így olyan munkalehetőséget is el tudnak fogadni, ahol a munkavégzés helye az állandó lakóhelyüktől távol található. A támogatás 100 ezer forintig érvényesíthető lakásbérlésnél, amibe az albérleti díj és a közüzemi díjak is beletartoznak.

Kilométerenként 6 forinttal nőtt a saját gépkocsi költségtérítése

Írtunk már többször arról, hogy Magyarországon a lakosság mobilitása mind országon belüli, mind nemzetközi viszonylatban alacsonynak mondható. Ennek javítása érdekében 2017. január elsejétől 9 Ft/km-ről legfeljebb 15 Ft/km-re növelték a saját gépkocsival történő munkába járás költségtérítését, a munkásszállás fogalmát pontosították, adómentes mobilitási célú lakhatási támogatást vezettek be és adóalap-csökkentő tételként elszámolhatóvá tették a mobilitási célú lakhatási támogatást, illetve a munkásszállás költségeit.

Ezeket a szempontokat is vegyük figyelembe az álláskeresésnél. Böngésszük át a lehetőségeket ilyen szemmel is. Pályázzunk minél több helyre, töltsük fel önéletrajzunkat ide, kérjünk hírlevelet és Facebook értesítést a legfrissebb álláslehetőségről.  

De ne álljunk meg itt, keressünk álláslehetőségeket személyre szabott beállításaink alapján is.

 

 

Készítette: Posta Renáta

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala

Címkék: álláskeresés, munka, fizetés, karrier, szakma