Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A profession.hu több mint 1000 munkavállalót kérdezett meg arról, hogy mennyire tartják fontosnak a jelenlegi és régi kollégákkal való kapcsolatukat. Nézzük, mi derült ki ennek kapcsán!

Íme, 10 dolog, hogyan állunk a kollégáinkhoz!

1.) A válaszadók több mint fele nem fektet különösebb hangsúlyt arra, hogy munkaidőn kívül is találkozzon a munkatársakkal és a régi kollégákkal is csak minden harmadik válaszadó találkozik rendszeresen.

2.) Az előzőek alól az államigazgatásban, illetve az egészségügyben dolgozók képeznek kivételt, itt a többség szívesen köt munkahelyi barátságokat és ezek kevésbé is szakadnak meg.

3.) Minden tízedik számára teljesen lényegtelen, hogy a munkán kívül milyen kapcsolatban van a munkatársakkal.

4.) Meglepő módon a felsővezetők is közelebb érzik magukhoz a régi kollégáikat, majdnem 60 százalékuk szerint több barátjuk is van a volt munkatársak között.

 10 dolog, hogy mit gondolunk a kollégáinkról 

5.) Az előző pontban említett pozitív hozzáállás viszont már nem marad meg a jelenlegi munkahelyen: csupán 35 százalékuk érzi úgy, hogy innen is megmarad majd valamilyen baráti kapcsolat.

6.) Átlagosan a dolgozók 41 százaléka érzi úgy, hogy tartani fogja a kapcsolatot a mostani kollégáival, ez pusztán 4 százalékkal kevesebb annál, mint ahányan jelenleg is úgy válaszoltak, hogy legalább egy barátjuk van a munkahelyükön.

7.) A 25-29 éves korosztály kiemelkedő kapcsolatépítésben: 57 százalékuk ápol baráti kapcsolatokat a munkahelyén.

8.) Találkozni azonban csak a válaszadók 35 százaléka szokott rendszeresen a régi munkahelyen megismert kollégákkal. Ez a szám a 30-39 éves korosztály körében a legmagasabb, ami magyarázható azzal, hogy ezt a korosztályt az idősebbeknél kevesebb kötöttség jellemzi, viszont anyagilag már megengedhetnek maguknak egy-egy találkozót. A legrosszabb helyzet az oktatásban figyelhető meg, itt csak minden ötödik munkavállaló tartja a kapcsolatot.

9.) A válaszadók 65 százaléka szerint a barátság miatt fontos a kapcsolattartás a régi kollégákkal, de majdnem felük számára az értékes szakmai kapcsolat is számít.

10.) Az is kiderült, hogy a korral egyre kevésbé lesz fontos a személyes vonatkozás ebben a kérdésben, de a 25-29 éves korosztályban is 59 százalék tartja fontosnak a karrierépítés kilátását a munkahelyi barátságok megkötésekor.

Érdekes tényekre világítanak rá a fenti kutatási eredmények. Ám az is elképzelhető, hogy jó légkör és csapat vesz körbe bennünket, de nem biztos, hogy megkapjuk azokat a kihívásokat, elismeréseket munkánkért, ami jogosan megilletne bennünket. Ebben az esetben a helyzet csak akkor fog megváltozni, ha mi magunk teszünk érte. Ezért mindig tartsuk a szemünket a friss álláslehetőségeken!

De ne álljunk meg itt, keressünk álláslehetőségeket személyre szabott beállításaink alapján is.Sőt, kipróbálhatjuk a legfrissebb alkalmazást, a Mobilmunkát, ahol még önéletrajzot sem kérnek.

 

 

Készítette: Posta Renáta

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala

Címkék: álláskeresés, munka, fizetés, karrier, szakma, munkahely