A mintegy 4 milliárd forintos, európai uniós és hazai forrásokat is felhasználó fejlesztés a futómű- és a járműgyártó üzletágakat érintette. A Rába győri székhelyén tartott záró ünnepségen Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára elmondta: szüksége van a magyar gazdaságnak azokra a hazai nagyvállalatokra, amelyek kellő alappal és súllyal végzik tevékenységüket, mert a kormány álma az, hogy Magyarország ipara a kelet-közép-európai régióban az egyik legversenyképesebb legyen.

A Rába-csoport fejlesztése 2013-ban kezdődött. A Rába Jármű Kft. 1,4 milliárd forintos fejlesztését 395 millió forinttal, a Rába Futómű Kft. 2 milliárd 83 millió forintos fejlesztését 625 millió forinttal támogatta az Európai Unió.

A RÁBA FUTÓMŰ KFT. ILYEN ÁLLÁST KÍNÁL.

50 új munkahelyet teremtettek
Új, nagyteljesítményű lézervágó gépről emeli le daru segítségével a kivágott, selejt vaslemezt egy dolgozó a Rába Futómű Kft. győri üzemében. (Fotó: Krizsán Csaba / MTI)

Kocsis Sándor, a Rába Futómű Kft. operációs és minőségügyi igazgatója elmondta, hogy a fejlesztéssel a futóműgyártást erősítették, így magasabb színvonalon képesek kielégíteni a megnövekedett partnerigényeket. Ennek keretében eszközöket, köztük tíz darab egyedi gépet szereztek be, fejlesztették szoftvereiket és korszerűsítették az alkatrész-szereldét. Utóbbiban úgynevezett tiszta-szereldét alakítottak ki 8600 négyzetméteren.

Torma János, a Rába Jármű Kft. ügyvezető igazgatója ismertette: a beruházás keretében többek között lemeztechnológiai CNC vezérlésű lézervágó és plazmavágó gépekkel, robothegesztő berendezésekkel és híddarukkal bővült az eszközállomány, felújították 28 ezer négyzetméteres üzemcsarnokukat. A bővüléssel a Volvóval közös buszprogramot erősítve a megállapodásban szereplő autóbuszok szállításának mennyiségét is növelhetik, megteremtve ezzel a bővítés lehetőségét.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A Rába Futómű Kft. és a Rába Jármű Kft. a Rába Járműipari Holding Nyrt. része, a Rába Járműalkatrész Kft. mellett. A Rába-csoportnak az idei év első 9 hónapjában mintegy 3 százalékkal, 32,9 milliárd forintra csökkent az árbevétele, de a harmadik negyedév 8,4 milliárdos adata ötödével jobb az egy évvel korábbinál.

A Rába-csoport fő exportpiacai az Amerikai Egyesült Államok, a FÁK és az Európai Unió országai. A cég részvényeit a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában jegyzik.

Szemlézte: Durbák Ildikó

Címkék: munkahelyteremtés, autóipar, gyártó cég, Győr