David K. Williams, a Forbes magazin karrierszakértője szakmai cikkében elárulta: arra ösztönzi a HR-eseket, hogy toborzáskor részesítsék előnyben az altétákat más jelöltekkel szemben.

"Amikor azt javaslom, hogy keressük az atlétákat, nem feltétlenül a sportemberekre gondolok, hanem azokra a jellemzőkre, melyek egytől egyig megtalálhatók az élsportolókban" - fogalmazott. Sok esetben ugyanakkor az "atléta tulajdonságokkal" rendelkező jelöltekről előbb utóbb kiderül, hogy valóban sportolók, hobbi szinten vagy versenyszerűen. 

A szakértő szerint az "atlétikus" alkalmazott a legjobb munkaerő és 6 tipikus jellemző alapján ismerhetjük fel:

1. Valódi harcosok, akik soha nem adják fel

Az atléták könyörtelenül és elképesztő precizitással addig gyakorolják az adott feladatot, ameddig sikerrel nem járnak, mindegy, hányszor buknak el a folyamat közben. Az ilyen alkalmazott jellemző tulajdonsága, hogy ritkán, vagy soha nem adja fel. Erős munkaetikával rendelkeznek és tisztelettel fogadják a kihívások leküzdése alatt jelentkező átmeneti fájdalmat.

2. Mindig elérik a céljukat

Ha a sikerhez vezető út járhatatlannak tűnik, akkor is megtalálják azt az ösvényt, amely járható. Ha már nem bírják erővel, nem keményebben, hanem okosabban fognak dolgozni. Ahogyan ennek következtében nő a hatékonyságuk, úgy válnak termelékenyebbé.

3. Kiegészítő készségeket sajátítanak el 

Az atléták jellemzően egy-egy készséget fejlesztenek mesterfokra, mint például a gyorsaság vagy a szem-kéz koordináció. Emellett ugyanakkor kiválóan alkalmazkodnak új helyzetekhez úgy, hogy kiegészítő vagy keresztfunkciókat sajátítanak el. Ez a tulajdonság egyben a kiváló munkaerő egyik legfontosabb ismérve.

   Versenylovakat vennének fel a vállalatok   

4. Kivételes tehetségű vállalkozók 

A HR-esek - amikor sportembereket felvételiztetnek - gyakran tapasztalják, hogy egykori vagy jelenlegi vállalkozókkal állnak szemben. Ez olyan előny, amely nagymértékben megnöveli annak esélyét, hogy rájuk essen a választás.

Míg egy nagyvállalati alkalmazott csak a saját, szűkebb értelemben vett szakmájában tekinthető profinak, és többnyire egyoldalú célokkal rendelkezik, addig az üzleti életben is jártas sportember látja a "nagy képet", átfogóbban képes szemlélni a vállalati tevékenységet. Amellett, hogy az ilyen munkaerő hosszútávú célokban is képes gondolkodni, tudni fogja azt is, hogy a stratégiát hogyan kell gyakorlati lépésekké alakítani.

5. Egyensúlyra törekszenek

Egészségtelen étrenddel és kevés alvással nem lehet jó teljesítményt elérni és egészséges vállalatot üzemeltetni. Az atléták tisztában vannak vele, hogy szervezetüket jó kondícióban kell tartani és megértik, hogy nem "csalhatnak" hosszú távon negatív következmények nélkül. Az atléta típusú munkavállaló tiszteletben tartja az energia, az egészség, az alvás és a táplálkozás egyensúlyának törvényeit, mert tudja, hogy ezek szolgáltatják az alapot a hosszú távú sikerhez.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

6. Jól dolgoznak párban és csapatban

Az atléta típusú munkavállaló tudja, hogyan egészítik ki egymást a különböző csoporttagok erősségei és egyéni készségeik. Az ilyen jelölt egyik ismertetője, hogy a csoport vagy a partner érdekeit sokszor saját érdekei elé helyezi, mert tisztában van vele, hogy a közösség sikere az egyéni siker záloga. Az állásinterjún erre a tulajdonságra próbálnak rákérdezni a HR-esek, amikor a munkahelyen kívüli közösségi projektekben vagy önkéntes munkában való részvételre terelik a szót.

A Forbes szakértője szerint az atléta tulajdonságokkal rendelkező jelölt megtalálásához egy nagyon fontos szabályt szem előtt kell tartani: mindig a jelöltben rejlő potenciális lehetőségeket kell mérlegelni a már elért konkrét eredmények helyett.

A szerző szerint saját legjobb munkatársai, akik ma már kivétel nélkül rendszeresen sportolnak, korábban soha nem jeleskedtek a mozgás terén. Nem tudták magukról, hogy atléták. "Ez egy nagyon jó hasonlat. Atlétákat nem toborozhatunk úgy, hogy felfedezzük őket, sokkal inkább arról van szó, hogy ki kell nevelnünk őket a vállalat számára" - fogalmaz David K. Williams.

 

Címkék: állásinterjú, felvételi, toborzás, munkahely, munkaerő, HR

Szemlézte: Fogas Krisztina