Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Az újév közeledtével sokan gondolunk vissza az elmúlt egy évben elért eredményeinkre, számot vetünk a kitűzött és ebből megvalósult terveinkkel és gyakran elcsüggedve vesszük tudomásul, hogy az év elején tett fogadalmaink többségét nem sikerült betartanunk. Ez sajnos a legtöbbünkkel így van, hiszen hajlamosak vagyunk olyan nagy volumenű és drasztikus változásokat beleerőltetni az életünkbe, amelyek még a legnagyobb akaraterővel rendelkező embereknek is kihívást jelentenek. Nem túl átgondolt fogadalom például, hogy jövőre minden nap elmegyünk edzeni, ha addig sosem tettük, vagy hogy elérjük a vágyott előléptetést vagy fizetésemelést, ha addig nem tettünk érte semmit. Legyen a jövő évi fogadalmunk valami más, valami megvalósítható, ami apró lépésekkel, de ténylegesen közelebb visz a céljainkhoz! Tippeket hoztunk.

Minden nap tegyünk valamit magunkért

Mikor fogadalmat teszünk, gyakran csak a végső cél lebeg a szemünk előtt, a megvalósítás menetéről azonban nem sok elképzelésünk van. Jó dolog vizualizálni az álmainkat, de a legtöbbször ott akad el a folyamat, hogy az ehhez szükséges lépéseket nem építjük be a mindennapi életünkbe, ami nélkül pedig csak egy szép kép marad a fejünkben, ami lassan elhalványul – így adjuk fel a vágyainkat és feledkezünk meg az életcéljainkról az idő előrehaladtával. A jó hír az, hogy ezen bármikor változtathatunk és az új év közeledte most még jobb apropót kínál a változáshoz. Fogadjuk meg azt, hogy minden nap teszünk legalább egy kis dolgot önmagunkért és az álmainkért! Lehet, hogy ez csak egy séta az ebédszünetben, hogy jobban érezzük magunkat, napi 5 perc meditáció a mentális egészségünkért, napi egy szakmai cikk elolvasása, hogy szakmailag fejlődjünk, vagy napi 2 e-mail kiküldése kapcsolatépítés céljából. Sok kicsi sokra megy, és hatalmas változásokat érhetünk el, ha konzisztensen csináljuk és nem adjuk fel.

Csökkentsük a stresszt

Ha úgy érezzük, hogy az életünk egy rohanás és folyamatosan feszültek vagyunk, érdemes azt kitűznünk célul, hogy jövőre megpróbálunk lépésről lépésre lejjebb adni ebből a nyomásból. Derítsük ki, hogy pontosan honnan és miből ered a stressz: lehet, hogy csak szervezés kérdése és érdemes lehet egy kis időmenedzsmentet tanulnunk, vagy túl keveset lazítunk, esetleg rossz munkahelyen vagyunk és váltanunk kellene. Legyen az a célunk, hogy mindig csak az adott napon odafigyelünk a munka-magánélet egyensúlyra és kapcsoljunk ki, amikor eljött az ideje, ne kapkodjunk este 10-kor a másnap reggeli leadandó munkákkal! Ha túl sok a munkánk és kifolyik a kezünkből az idő minden igyekezetünk ellenére, beszéljünk a főnökünkkel a lehetőségekről! A lényeg az, hogy minden nap tegyünk valamit azért, hogy az adott napon rendben legyen a mentális egészségünk és jól érezzük magunkat!

Hagyjuk abba a halogatást

Bármilyen célt is tűzünk ki magunknak, a halogatás a legnagyobb ellenségünk. Nem csak a munka nem lesz elvégezve időben, még lelkiismeret-furdalást is okoz, amitől kétszer olyan rosszul érezzük magunkat, mintha már akkor belevetettük volna magunkat a teendőkbe, amikor kényelmetlennek tűnt. Ha csak azt fogadjuk meg jövőre, hogy tudatosan odafigyelünk arra, hogy ne halogassunk, már egy hatalmasat léptünk előre a legtöbb tervünkkel és célunkkal!

Dolgozzunk a személyes céljainkon

Szánjunk minden héten egy kis időt a személyes céljaink megvalósítására! Az élet nem csak a munkából áll, és fontos, hogy azon kívül is legyenek terveink és motivációink. Szeretnénk egészségesebbek lenni, új dolgokat tanulni vagy többet utazni? Készítsünk egy listát ezekről és minél részletesebben tervezzük meg a hozzájuk vezető utat! Ha csak napi 1 órát foglalkozunk magunkkal (ami akár része lehet az első fogadalmunknak is, azaz hogy minden nap megteszünk egy dolgot magunkért), jelentős változást érhetünk el az év végére bármely területen. Osszuk fel a feladatokat és havonta értékeljük, hogy mennyit sikerült fejlődnünk, miben lehetne javítani!

Mikor fogadalmat teszünk, törekedjünk arra, hogy a kitűzött célok reálisak legyenek és gondoljuk át a megvalósításhoz szükséges lépéseket is, máskülönben egy hónapon belül el fogjuk felejteni, hogy mit is akartunk, jövő decemberben pedig ugyanitt fogunk állni, mint most. Ha viszont a mostani munkánk mellett ez elképzelhetetlennek tűnik, lehet, hogy nem vagyunk jó helyen és az életünk legtöbb területe rendbe jönne, ha váltanánk. Böngésszünk az aktuális állásajánlatok között és iratkozzunk fel az állásértesítőre, hogy minél hamarabb megtaláljuk a nekünk és a karriercéljainknak leginkább megfelelő állást!

Készítette: Kövecses Evelin

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala