Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Az online kommunikáció ma már sokaknak testhezálló, de bőven akadnak olyanok is, akik idegenkednek ettől a műfajtól. Bár a digitális platform előnyének számít, hogy nem kell sehová elutaznunk, hogy bemutatkozhassunk leendő munkaadónknak, azonban a személyes kapcsolat hiánya miatt ajánlott odafigyelnünk néhány olyan részletre is, amire a hagyományos keretek között nem szükséges hangsúlyt fektetnünk. Speiser Tamara, a Profession.hu toborzási szakemberének tanácsai következnek. 

Az alapot adó előkészületek

A digitális térben zajló interjú általában kötetlenebb hangvételű, közvetlenebb beszélgetés, azonban nem szabad elfelejtenünk, hogy ennek a célja is az, hogy megmutassuk szakmaiságunkat, és azt, hogy tudásunk, tapasztalatunk minket tesz a legalkalmasabbá a pozíció betöltésére. Éppen ezért van kiemelt jelentősége a kereteknek: a megfelelő környezetről nekünk kell gondoskodnunk, ahogy az sem mindegy, miben és hogyan ülünk le a kamera elé!

Olyan helyszínt válasszunk az interjúra, ahol biztosan nem zavarnak meg minket, így minimalizálva a kizökkentő tényezőket. Emellett lényeges, hogy az interjú előtt ellenőrizzük a kameraképet is: tapasztalatom szerint a legtöbben nem gondolnak arra, hogy az is befolyásolhatja az első benyomást, ami a háttérben látható. A ruhaszárító, a vasalódeszka vagy egy rendezetlen polc garantáltan nem hoz pluszpontokat, ezért amennyire csak lehetséges, törekedjünk rá, hogy a környezetünk semleges legyen, vagy használjuk a hátteret elhomályosító funkciót, ami már számos online platformon elérhető. A legjobb, ha egy sarok felé fordítjuk a laptopunkat, arra azonban ügyeljünk, hogy az ablaknak soha ne háttal foglaljunk helyet, különben semmit nem lát majd belőlünk az interjúztató” – fejti ki Speiser Tamara. 

Mivel az online interjú legfőbb feltétele a stabil internetkapcsolat, ezért mindenképp a lakás azon pontján bonyolítsuk az interjút, ahol a legerősebb a jel, és nem árt az is ellenőriznünk, hogy fel van-e töltve a készülék, amin keresztül fogadjuk majd a videóhívást. Hasonlóan fontos, hogy hangpróbát is tartsunk, és ha biztosra mennénk, használjunk headsetet, ami által tisztább, érhetőbb lesz a beszédünk. Mindezeken túl van még egy lényeges pont, mégpedig a megjelenésünk, amit szintén nem hagyhatunk figyelmen kívül a szakember szerint. 

Természetesen nem elvárás, hogy kosztümben vagy öltönyben üljünk le a kamera elé, azonban az otthoni viseletünket feltétlenül cseréljük le, ezzel is kifejezve a kérdező felé, hogy fontos számunkra ez a beszélgetés, ráadásul a megfelelő öltözékkel a magabiztosságunkért is sokat tehetünk. Ugyanez igaz a testtartásunkra is: a kanapé vagy a babzsákfotel ugyan kényelmesnek tűnhet, azonban egyáltalán nem ideális az első bemutatkozáshoz. Üljünk le az étkezőasztalhoz, vagy más, kellő magasságú asztalhoz, hiszen sokkal határozotabb lesz így a kisugárzásunk, éberebb a tekintenünk, sőt még a kamerán keresztül is előnyösebben mutatunk, ha nem az ölünkben van a laptopunk.

Hozzuk ki legtöbbet a helyzetből

Bár szükségtelennek tűnhet, de az online állásinterjú is a megérkezés fázisával kezdődik – hagyományosan ez az a rész, amikor kezet fogunk az interjúztatóval, bemutatkozunk, majd elsétálunk az interjú helyszíneként szolgáló tárgyalóba, vagyis van néhány percünk, amikor kötetlenül hangolódhatunk a helyzetre. „Annak ellenére, hogy valószínűleg már volt köztünk több levélváltás a HR-essel, ráadásul mindketten otthon ülünk, a beszélgetés gördülékenységéhez elengedhetetlen, hogy ne egyből az interjú közepébe csapjunk, hanem ugyanúgy felvezessük azt, mint ahogy személyesen tennénk. Érdemes tehát a bemutatkozással kezdenünk, csak jelen esetben kézfogás nélkül” – javasolja Tamara. 

Mivel a digitális térben jóval kevesebbet tudunk megmutatni magunkból, mint amire a személyes találkozás lehetőséget ad, ezért a minél teljesebb kép érdekében érdemes összegyűjtenünk azokat a példákat a karrierünkből, amelyek a legjobban jellemeznek minket. Ahelyett, tehát hogy azt mondánk, megbízhatóak, terhelhetőek és proaktívak vagyunk, idézzünk fel néhány konkrét esetet, amikor ezek az adottságaink vezettek minket sikerre.

Persze nemcsak a fentiek árulkodnak rólunk, hanem a kérdéseink is, amelyeknek sokkal nagyobb szerepe van online, mint személyesen.

Kérdésekkel mindig ajánlott készülnünk a bemutatkozó beszélgetésekre, de ha nem láthatjuk a leendő munkahelyünket, csapatunkat, a munkakör részleteire, a munkaidőre, a fejlődési lehetőségekre irányuló érdeklődésünk mellett gyűjtsünk célzottan információt az irodáról, az átlagos munkanapokról és a közösségi életről is. Azokra a részletekre fókuszáljunk, amelyek személyesen is sokat nyomnának nekünk a latba: hogy nyitott irodáról van-e szó, hogy lehet-e szellőztetni, vagy van-e közös konyha és azt mennyire használják a kollégák” – sorolja a toborzási szakértő.  

Az interjú mindig addig tart, amíg az interjúztatónak kérdése van, és minden esetben ő zárja le a beszélgetést. „Ha esetleg nem hangzik el, hogy mikor számíthatunk visszajelzésre, vagy mi lesz a kiválasztás következő lépése, bátran kérdezzünk rá” – teszi hozzá Tamara. 

Amire még számíthatunk

Bizonyos pozíciók esetén a bemutatkozó beszélgetést valamilyen online elvégezhető feladat vagy teszt is kiegészítheti – ezek szerepe jelen helyzetben akár fel is értékelődhet a kiválasztási folyamatok során. „Ha bármilyen próbafeladatot kapunk, mindig körültekintően olvassuk el a hozzá tartozó leírást, különös tekintettel a visszaküldési határidőre vagy arra, hogy hány percünk van az egyes kérdések megválaszolására. Bizonyos feladatok célzottan a napi munkát modellezik, míg a tesztek jellemzően inkább olyan képességeket mérnek, mint a pontosság vagy a gyorsaság. Az olyan munkakörökben, ahol gyakori az időnyomás, valószínűleg a kapott kérdéssor, esetleg esettanulmány vagy feldolgozandó riport is időkorlátos lesz, de ha tágabb időintervallum is áll a rendelkezésünkre, érdemes már az első napon visszaküldenünk a válaszunkat, így az interjúztató is látni fogja, hogy valóban fontos számunkra ez az állás” – osztja meg a szakember. 

Tamarától azt is megtudjuk, hogy egyre több munkáltató alkalmaz gamification, azaz játékos megoldásokat is: „Kaphatunk például egy linket, ami ténylegesen egy játékra mutat, ezáltal egy jó adag élményt is csempészve a folyamatba. A legegyszerűbb játékok is nagyon informatívak tudnak lenni, egyesek például a rugalmasságunkat, az alkalmazkodókészségünket teszik próbára, mások azt mutatják meg, mennyire vagyunk együttműködők, vagy kreatívak.

Fogadjuk meg a szakértői tanácsokat, és amiatt se aggódjunk, ha nincs számítógépünk, ugyanis egy okostelefon is tökéletes az online bemutatkozáshoz – ha vízszintesen tesszük le a készüléket, pontosan olyan lesz, mintha laptopon keresztül beszélgetnénk, viszont feltétlenül kapcsoljuk ki, vagy némítsuk le azokat az alkalmazásokat, amelyek esetleg megzavarhatják az interjút. 

Amennyiben épp munkát keresünk, itt olvashatunk a munkakeresési járadék igényléséről, itt pedig az álláskereséshez kaphatunk hatékony iránymutatást, és érdemes kattintanunk a mentőöv állásokért is, ha szeretnénk minél hamarabb elhelyezkedni. De továbbra is kereshetünk a friss állások között, személyes prioritásainkat követve. Maradjunk naprakészek, iratkozzunk fel hírlevélre, és kérjünk Facebook értesítést is, hogy azonnal értesüljünk a legújabb állásajánlatokról.

 

Készítette: Istók Nikoletta

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala

Címkék: álláskeresés, állásinterjú, felkészülés, bemutatkozás, siker