Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A járvány miatti veszélyhelyzetben amelyik cég csak tehette, átállította a dolgozóit home office-ra. Sok vállalat azonban nem tehetett mást, mint átmenetileg kényszerszabadságra küldte az alkalmazottakat, vagy elbocsájtotta őket – egyrészt mivel ez a szituáció bizonytalan ideig áll fenn, a cégek nem tudnak előre tervezni és az anyagi forrásokkal gazdálkodni, másrészt a csökkenő kereslet miatt a bevételeik nagy hányadától esnek el. A gazdasági szakértők komoly hanyatlást jósolnak, a karrierszakértők viszont továbbra is azt tanácsolják, hogy ne hagyjunk fel az álláskereséssel és az önéletrajzok kiküldésével, hiszen bizonyos szektorokban nő a kereslet a munkaerő iránt.

Tervezzünk rövidebb távra

Ha éppen munkanélküliek voltunk a veszélyhelyzet kihirdetése előtt, és vártuk a számunkra tökéletes lehetőséget, ezt érdemes most egy kicsit félretennünk. A jelenlegi helyzet nem csak számunkra bizonytalan, hanem a munkáltatók számára is, hiszen nem tudnak annyi bevételt termelni, hogy ki tudják fizetni a dolgozókat: az olyan szektorok, mint a vendéglátás, a turizmus és a szórakoztatóipar, szinte teljesen leálltak, hiszen a korlátozások miatt nem lehet utazni és több ember sem tartózkodhat egy légtérben. Így ha most keresünk munkát, számoljunk azzal, hogy elképzelhető, hogy csak egy ideiglenes megoldást fogunk találni és adjunk egy kicsit lejjebb az igényeinkből. Tekintsünk erre egy áthidaló munkaként, amíg nem rendeződik a helyzet!

Nézelődjünk más területeken is

Nagy szükség van most dolgozókra az élelmiszeriparban, a gyógyszeriparban és az egészségügyben is, hiszen ezek a területek nem állhatnak le a válság idején sem. A megnövekedett igények miatt sok üzlet próbálja most bevezetni a házhozszállítást, így ezen a területen is van igény a munkaerőre. A futár, sofőr állásokhoz, raktári munkákhoz ráadásul nem szükséges előképzettség, sokuknál alapfokú végzettséget és jogosítványt kérnek csak.

Ahol lehetséges, a cégek igyekeznek átállni a home office munkavégzésre, ami a digitális világban már számos szektort érint, de főként a tech cégeknél látszik egyre növekvő igény. Háttértámogatásra, a jelenlegi helyzetben (munka)jogi szakemberekre és az őket támogató asszisztenciára folyamatosan szükség van. 

Képezzük magunkat

Az álláskereséssel töltött szabadidőnk alatt szánjunk időt arra is, hogy olyan területeken képezzük magunkat, amelyeken úgy látjuk, hogy jelenleg hiány van. Nézzünk szét a Profession.hu oldalán az aktuális állásajánlatok között és olvassuk át tüzetesen, milyen kompetenciákat, milyen tudást várnak el a cégek egy-egy munkakör betöltéséhez! Ma már szinte bármit meg lehet tanulni online, így az otthon töltött üresjáratot is hatékonyabban tudjuk kihasználni.

Tájékozódjunk a lehetőségekről

Számos kezdeményezés indult a koronavírus miatt állásukat vesztett dolgozók segítésére. A Profession a Mentőöv állások oldal létrehozásával próbál segítséget nyújtani, ami a leállt szektorokból igyekszik átterelni az értékes munkaerőt a megfelelő helyekre. Legyünk képben ezekkel a lehetőségekkel és használjuk ki őket!

Készítette: Profession.hu

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala