Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

További munkahelyek szűnhetnek meg, de cél, hogy mindenki mielőbb munkába állhasson

A koronavírus miatt kialakult helyzetben számos cég felfüggesztette a toborzási tevékenységét és több iparágban is elkezdődtek a létszámleépítések. Ezzel párhuzamosan a kiskereskedelem egyes területein, különböző ügyfélszolgálati pozíciókban és általánosan a mezőgazdaságban is megnőtt a vállalkozások munkaerőigénye.

„A koronavírus-járvány hatásai a következő hónapokban érződni fognak a foglalkoztatásban is, a becslések szerint tízezres nagyságrendben szűnhetnek meg álláshelyek a tavasz folyamán. A kormány gazdaságvédelmi intézkedései (vállalkozók átmeneti adómentessége, járulékfizetési kötelezettség elengedése, hiteltörlesztések felfüggesztése, munkavállalási szabályok rugalmasabbá tétele, stb.) hozzájárulnak a munkahelyek megőrzéséhez. Az egyik legfőbb cél, hogy aki elveszíti az állását, lehetőség szerint mielőbb újra munkába állhasson” - közölte pénteken az Innovációs és Technológiai Minisztérium az MTI-vel.

Nagy az érdeklődés a raktárosi és szállítási munkák iránt

Az MTI szombati lapszemléjében is szó esik a koronavírus miatt megszűnő állásokról, illetve az ezek miatt bekövetkezett keresletről: „A koronavírus-járvány kezdete óta százszorosára nőtt az érdeklődés egy-egy betöltetlen kereskedelmi, szállítási vagy raktározási pozíció iránt; a jelentkezők többsége csak átmenetileg helyezkedne el ezekben a munkakörökben, például azért, mert eredeti foglalkoztatójuk leállásra kényszerült és nem tud bért fizetni” - olvasható a Magyar Nemzet szombati lapszámában.

  Rolek Ferenc, a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének (MGYOSZ) alelnöke a lapnak azt mondta, sok munkáltató nem szeretné elküldeni az alkalmazottait, ezért támogatja, hogy a munkavállalók - megtartva eredeti munkaviszonyukat - az átmeneti időszakra máshol helyezkedjenek el, és így jövedelemhez jussanak. Hozzátette, hogy a gazdasági szereplők túlnyomó többsége átmeneti válsággal számol, és azt várja, hogy a járvány lecsengésével folytathatja a tevékenységét, a folytatáshoz pedig nélkülözhetetlen a munkaerő, ezért ameddig csak lehet, megtartja az alkalmazottját.

Mentőöv álláskeresőknek

Elvesztetted az állásod és azonnal kezdenél új helyen? Új felületet hozott létre a Profession.hu azoknak a munkavállalóknak, akik a koronavírus miatt veszítették el az állásukat: a Mentőöv állások oldal célja, hogy a veszélyhelyzet miatt leállt szektorokból olyan irányba tereljék az értékes munkaerő túlkínálatot, ahol éppen nagy szükség van új dolgozókra. Ez a segítség minden munkakereső számára ingyenesen elérhető.

Részletek: http://profession.hu/mentoov-allasok

Ha azonnal körülnéznél az elérhető állások között, íme március 30-i válogatásunk:

Fizikai, segéd és betanított munkák:

Országszerte több mint 800 álláshirdetés, közte pl. raktári dolgozó, göngyölegkezelő, áruátvevő munkákkal

Budapesten több mint 270 hirdetés, közte pl. hűtőházi munkatárs, anyagmozgató állások

Állások a kereskedelemben:

Országszerte több mint 400 eladói vagy kasszás állást találunk

Itt találhatók az árufeltöltő állások, akár éjszakai munkavégzéssel is

Gépjárművezető, sofőr és futár munkák:

Országszerte csaknem 130 álláshirdetés, a Bárdi Autó, az Unix és a BKV is keres új munkatásakat

Budapesten több mint 50 álláshirdetés, többek közt a Magyar Posta és a kifli.hu is keres futárokat