Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Amikor felmérjük a lehetőségeinket, olyan szakmákat is érdemes figyelembe vennünk, melyek hiába nem kapnak elég figyelmet, mégis hatalmas fontossággal bírnak. Mai cikkünkben a kovács szakma érdekességeit, fontos tudnivalóit térképezzük fel.

Amikor a szakmánk felfedezése, majd az álláskeresés útján járunk, vegyünk figyelembe néhány olyan útmutatót, ami segítségünkre lehet.

Pálya,ódosítás

Ne teljen el nap tervezés nélkül

Semmiképp ne legyen olyan nap, amikor otthon ülünk, és halogatjuk a dolgainkat. Készítsünk friss önéletrajzot, nézelődjünk, mire van szükség a munkaerőpiacon, írjuk össze, milyen területek érdekelnek minket, mihez van tapasztalatunk, milyen inspirációink vannak. Tevékenyen töltsük a napjainkat, és tartsuk szem előtt a közmondást: „Amit ma megtehetsz, ne halaszd holnapra.”

Teszteljük önmagunkat

Végezzünk személyiségtesztet, ugyanis önmagunk megismerése egy életen át tartó folyamat. Erre nyújt számunkra segítséget a palyamodositas.hu oldala is, ahol kérdéseken keresztül juthatunk közelebb a megoldáshoz, milyen munkakör lenne számunkra a legmegfelelőbb.

Keressünk tanácsadókat

Keressük fel a hozzánk közelálló személyeket, akik valóban ismernek minket, és a személyiségünket. Kérjük ki a véleményüket, mondjuk el vágyainkat, hogy közös erővel tudjuk felmérni a legoptimálisabb lehetőségeket.

A mesterségek fontos szereplői az élet körforgásának, ezért is érdemes a hiányszakmák után néznünk. Attól még, hogy valamilyen szakma nem áll a figyelem fókuszában, ugyanolyan egyenértékű helyet tölt be a világban. A kovács szakma egy olyan mesterség, melyet megfelelő odafigyeléssel, profi hozzáállással és tanulással elsajátíthatunk magunknak.

Mit készít a kovács szakember?

Használati tárgyakat, eszközöket, alkatrészeket, szerszámokat készít izzó fémből, vasból, vagy acélból. Ezt végezheti kézi vagy gépi kovácsolással is. Egyaránt kiválasztja a munka elvégzéséhez szükséges technológiát, szerszámokat és anyagokat.

Munkafolyamatról röviden:

- Kiválasztja a szükséges anyagokat, eszközöket, meghatározza a feladathoz szükséges eljárásokat, folyamatokat.

- A megmunkálandó tárgyat kovácstűzben izzítja.

- Működteti a gépeket, eszközöket.

- Alakzatokat formál a kovácsolással.

- Hegesztést végez.

- Hőkezeli, edzi vagy temperálja a kovácsolt anyagokat.

Körülmények:

Munkájának nagy részét jellemzően zárt térben, a kovácsműhelyben végzi. Itt a munka jellegéből adódóan nagyon meleg van, ezért fontos a megfelelő szellőzés, és a biztonsági előírások tökéletes ismerete, alkalmazása.

Szakképesítés: 

A gépi kovács szakmára a 31 521 06 OKJ számon kereshetünk rá. A szakképzés megkezdésének feltétele az alapfokú iskolai végzettség, valamint a 16. életév betöltése. Szükséges ezenkívül a képzés megkezdését megelőzően egészségügyi alkalmassági vizsgálat elvégzése.

Régi szakmák új köntösben - nézzük meg mit csinál a kovács!

A pályamódosításról bővebben a Profession.hu egy korábban cikkében olvashatunk. Nézzük szét az elérhető álláslehetőségek között, és jelentkezzünk minél több helyre.

A hozzánk legközelebb álló szakma felderítésénél, az álláshirdetések is segítségünkre lehetnek. A Profession.hu oldalán ezt szűrt módon, kategóriákra lebontva, szakterületek szerint is megtehetjük.

Ezen a héten több, mint 4000 állás közül választhatunk az alábbi kategóriákban:

Szakmunka: több mint 2000 álláslehetőség

Fizikai, segéd, betanított munka:több mint 1000 álláslehetőség

Gyártás, termelés:több mint 1000 álláslehetőség

Értékesítés, Kereskedelem: több mint 1000 álláslehetőség

Készítette: Profession.hu

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala