Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Tanuljunk új szakmát!Tanuljunk új szakmát!

Ha saját döntés alapján, vagy egy hirtelen jött helyzet miatt váltanunk kell, van pár dolog, amit érdemes átgondolnunk, mielőtt új szakmát tanulnánk.

Gondolkodjunk pozitívan!

Sokak számára nagy nehézséget jelent az, hogy túllendüljenek a kudarcon, amit egy munka elvesztése jelen.  Itt nagy segítség lehet a szemléletváltás, a pozitív hozzáállás! Tudatosítanunk kell, hogy minden krízis a pozitív változást hordozza magában, a lehetőséget egy számunkra testhezállóbb szakmára.

A munkaerőhiány rendkívül sok területet érint napjainkban, tehát az időzítés a szakmaváltáshoz ideális. Számunkra pedig új életritmust, más életminőséget, friss kapcsolatokat, ismeretlen kihívásokat és olyan sikereket is hozhat a változás, amik jó hatással lehetnek ránk, felrázhatják a mindennapjainkat. Amire oda kell figyelnünk, az a tudatosság!

Tervezzünk tudatosan!

Szakmaváltás előtt fontos felkészülnünk arra, hogy bármilyen képzést is választunk, időt és energiát kell szánnunk rá. Ezután pedig a gyakorlatban is hasznosítanunk kell a megszerzett ismereteket. „Akkor hozhatjuk ki a legtöbbet az átképzésből, függetlenül attól, hogy milyen területet választanunk, ha arra fókuszálunk, hogy a megszerzett tudás birtokában munkavállalóként mi mindent tudunk nyújtani leendő munkáltatónknak, mi az, amivel hozzá tudunk járulni a cég eredményeihez.”– mondja Szabó Andrea, oktatási szakértő.

A szakmaválasztásnál mindenképp figyeljünk a személyes motivációnkra is, arra, hogy mivel szeretünk, szeretnénk a leginkább foglalkozni, mivel ez hosszú távon nagyon meghatározó. Egy képzés kiválasztása nagyfokú önismeretet kíván, amiben személyiségteszt is a segítségünkre lehet.

Vágyainkat egyeztessük össze a munkaerőpiaci helyzettel is! Ha hiányterületen szeretnénk pályánkat folytatni, az építőiparban, a vendéglátóiparban és a kereskedelemben ajánlott szétnéznünk. „Bárki, aki ma a fizikai szakmunka mellett voksol, kiváló lehetőségekre számíthat, elég csak arra gondolnunk, milyen nehéz profi szakembert találnunk, amikor lakásfelújítást tervezünk, vagy az autónk szorul javításra, a magas árakról nem is beszélve” – osztja meg Andrea.

Tanuljunk új szakmát!

Válasszunk jól!

Egy jól megválasztott új szakma a kulcsa sikeres elhelyezkedésünknek, tehát a tanulásba befektetett idő, pénz és energia akár már rövidtávon is megtérülhet. „Egyre inkább jellemző, hogy a munkáltatók felkeresik a képzőintézményeket, és jelzik, hogy szívesen felvennék a frissen végzett hallgatókat. Sőt, az iskolák sok esetben már nemcsak hazai cégekkel állnak kapcsolatban, hanem akár külföldi munkalehetőséget is biztosítanak, és a szakmai idegen nyelv elsajátításához is segítséget nyújtanak” – árulja el a szakértő.

Kövessük a fentieket, és ne ijedjünk meg a változástól. Kérdéseinkre pedig választ találhatunk a Pályamódosítás.hu oldalon, ahol tesztek, cikkek, tanácsok várnak ránk!

Bármilyen pozícióban is szeretnénk elhelyezkedni, érdemes a pályázati lehetőségeket és az álláshirdetéseket folyamatosan figyelnünk. Annak érdekében, hogy a lehető legjobb eséllyel szerezzünk új állást, folyamatosan figyeljük a legfrissebb álláslehetőségeket, vagy keressünk személyre szabott beállításaink szerint. Ha tovább szeretnénk növelni esélyeinket, töltsük fel önéletrajzunkatkérjünk hírlevelet és Facebook értesítést, illetve töltsük le a mobil applikációt - Androidra ittiPhone-ra itt.

Készítette: Profession.hu

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala