Szeged városa programot indít SSC Career @ Szeged néven az üzleti szolgáltató központok számára, hogy bemutassa, milyen lehetőségeket kínál a nagyvállalatoknak a város. A széleskörű összefogásban az önkormányzat mellett számos szegedi vállalat és a Szeged Pólus Fejlesztési Nonprofit Kft. is részt vesz.

A kezdeményezéssel a város célja, hogy üzleti szolgáltató központokat (úgynevezett Shared Service Centereket, SSC-ket) telepítsenek le Szegeden és ezzel magas hozzáadott értékű munkahelyeket teremtsenek a városban, nemzetközi munkakörnyezetben, amelyek az átlagnál magasabb béreket és jó előremeneteli lehetőségeket kínálnak a frissdiplomás fiataloknak - mondta Nagy Sándor városfejlesztésért felelős alpolgármester a program indulásakor, amelyhez csatlakozott a Szegedi Tudományegyetem gazdaságtudományi és bölcsészkara, illetve több szegedi cég is.

"Célunk, hogy a város felkerüljön a magyarországi SSC-k térképére és megteremtsük a szükséges hátteret az üzleti szolgáltató központok letelepedéséhez. A programmal új perspektívát szeretnénk nyújtani a szegedi pályakezdőknek és hozzá szeretnénk járulni a hazai szolgáltató központ-iparág magyarországi bővüléséhez, a magyar munkaerőpiac egészséges fejlődéséhez" - mondta az alpolgármester.

PÁLYAKEZDŐK ILYEN ÁLLÁSOKAT TALÁLHATNAK CSONGRÁD MEGYÉBEN.

Létszámbővítést terveznek a szolgáltató központok

A következő egy évben 9 százalékos létszámbővítést tervez az a csaknem 30 magyarországi üzleti szolgáltató központ, amelyek részt vettek a Magyar Szolgáltatóipari és Outsourcing Szövetség (HOA) legfrissebb felmérésében.

Ez a növekedés 2000 új munkahely létrehozását jelentheti az összesen 40 ezer munkavállalót foglalkoztató szektorban. A Budapesttől csupán másfél órára lévő és erős munkaerő-utánpótlással rendelkező Szeged jó eséllyel indulhat ebben a bővülésben - derül ki az SSC Szeged lapunknak eljuttatott közleményéből.

Így tartanák otthon a fiatal dolgozókat

Íme az állások!

- Szegeden ilyen állásokat kínálnak az SSC-k! Részletek >>>

- Az összes szegedi munkalehetőséget itt találjuk.

- Íme a diplomásoknak kínált pozíciók. 

Az SSC-k munkalehetőségei - országosan:

- A szolgáltató központok országszerte ilyen állásokat kínálnak!

- Informatikai gyakorlattal ilyen állásokat találhatunk. Részletek >>>

- Értékesítési területre is várnak jelentkezőket. Részletek >>>

- HR-támogatás területre is keresnek embereket. Részletek >>>

- Projektmenedzsereket és adminisztrációs munkatársakat is várnak a munkaadók.

- Logisztikai és pénzügyi szakembereknek ilyen munkákat kínálnak.

- Felső vezetőt és gyakornokokat is keresnek a munkaadók, emellett csoportvezetőknek is kínálnak állásokat. 

- Egyetemi vagy főiskolai diplomás dolgozókat keresnek, ám rengeteg állást kínálnak középfokú végzettségűeknek is. 

- Részmunkaidős állásokat is kínálnak, illetve távmunkában is dolgozhatunk.

- A folyékony, tárgyalási szintű angoltudás szinte kötelező. Emellett előnyt jelent egy másik nyelv ismerete, főleg ha az egy ritkább, különlegesebb nyelv.

A legkeresettebb nyelvek:

- Angol
- Német
- Francia
- Olasz
- Spanyol
- Holland
- Magyar
- Szlovák
- Svéd
- Lengyel
- Norvég
- Orosz
- Portugál
- Cseh
- Dán
- Finn
- Román
- Arab
- Görög
- Horvát
- Bolgár
- Észt
- Flamand
- Litván
- Néhány álláshoz nem kérnek nyelvtudást, de ez elég ritka.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Megállítanák az elvándorlást

Évente 4000-5000 jól képzett, idegen nyelveket beszélő diák végez a Szegedi Tudományegyetem nappali tagozatán. Az intézmény, amelynek falai között a szolgáltató központok számára fontos ismereteket fokozottan építik be a tananyagba, rendre jól szerepel a nemzetközi rangsorokban is. A londoni Quacquarelli Symonds cég legfrissebb, 2015/2016-os felsőoktatási világrangsorára négy magyar egyetem került fel, és a Szegedi Tudományegyetem érte el a legjobb eredményt közülük.

A frissdiplomások jelentős része azonban ma Budapesten vagy külföldön keres munkát. A város viszont szeretné megtartani a fiataljait. A program nemcsak a képzett munkaerőre épít, hanem a Szeged Pólus Fejlesztési Nonprofit Kft.-re is, amelynek többek között az a feladata, hogy segítse a város fejlesztését.

A Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) is támogatja a szegedi kezdeményezést, mivel a cél közös: professzionális segítséget nyújtani a Magyarországon befektetni szándékozó külföldi vállalatoknak. "Szeged az a város, ahol a tudás találkozik a tradíciókkal. A HIPA támogat minden olyan kezdeményezést, amely a szolgáltató központok vidéki letelepedését elősegíti" - mondta Simon Gábor, az ügynökség befektetés-ösztönzési főosztályvezetője.

Összeállította: Durbák Ildikó

Címkék: álláskeresés, állásajánlat, SSC, szolgáltató központ, Szeged