A szituáció: egyszer csak megcsörren a telefon, a HR-menedzser hív álmaink munkaadójától, és be szeretne hívni állásinterjúra. Nem ám a jövő hétre, hanem ma délutánra.

Első reakciónk az öröm, hogy végre sikerült, és egy lépéssel közelebb kerültünk a célunkhoz, majd hirtelen átfut rajtunk a felismerés: még ha valamilyen indokkal ki is tudjuk magunkat menteni főnökünk előtt, és el tudunk kéredzkedni az irodából, nem lesz több időnk az interjúra való felkészülésre 30 percnél - olvashatjuk a Forbes.com cikkében.

Normál esetben jobb, ha az ilyen utolsó pillanatos felkéréseket már rögtön a telefonban megpróbáljuk átütemezni egy másik, alkalmasabb időpontra, de az esetek többségében olyan váratlanul ér minket a felkérés, hogy mire erre ráébredünk, mit is kellett volna tenni, már rég elfogadtuk az időpontot és elkértük a pontos címet.

Így készüljünk fel egy last minute interjúra!

De hogyan készüljünk fel 30 perc alatt, és hogyan maximalizáljuk a rendelkezésre álló időt?

1-10. percig

Ha egy aktuális, hivatalosan is meghirdetett állással kapcsolatban interjúzunk, újra olvassuk végig az álláshirdetést alaposan, és nyomtassuk ki, ha pedig okostelefonon nézzük, nyomjunk egy "screenshotot". Így előttünk lesz a hirdetés és még egyszer átnézhetjük, ha esetleg interjú előtt lesz még pár szabad percünk. Karikázzuk be a kulcsszavakat-kifejezéseket, illetve memorizáljuk őket, mint pl.: "erős kommunikációs képességek", "tapasztalt menedzser".

Ezt követően keressünk rá a vállalatra az interneten. Kattintsunk a "rólunk" menüpontra és fussuk át a "a vállalati filozófia és célkitűzések" részt is. Nézzük meg a vállalat közösségi oldalát és blogját, hogy képet kapjunk arról, milyen híreket és témákat posztolnak, mik az aktualitások.

Keressünk rá a vállalatra a Google-ben is, és nézzük meg, mi jelenik meg először. Természetesen nem lesz időnk arra, hogy teljes cikkeket olvassunk, de nézzük át a címeket, mert még jól jöhet, ha tudjuk, hogy a következő héten rendezi meg a cég éves jótékonysági gáláját, vagy a vállalat az utóbbi időben a kétszeresére bővült. 

10-20. percig

A tizediktől a huszadik percig arra kell építenünk, amit az első tíz percben tanultunk. Ha megtudtuk, hogy a szervezet éppen átalakul, és a pozíció egy erős kommunikációs képességekkel rendelkező menedzsert kíván, aki jól dolgozik csapatban, akkor válaszainkat e köré kell összpontosítanunk.

Készüljünk minimum 6-féle sztorival, de ha ez túl sok, az alábbiakra mindenképp legyenek átgondolt, konkrét példákat tartalmazó történeteink:

- Amikor sikeresen megoldottunk egy problémát
- Amikor vezetőként viselkedtünk
- Ami azt bizonyítja, hogy kiváló csapatjátékosok voltunk

Ha ezekre az alaphelyzetekre meggyőző és összeszedett példákat tudunk felhozni, az olyan önbizalmat ad, amellyel más, váratlanabb kérdéseket is meg tudunk válaszolni, vagy vissza tudjuk terelni a szót olyan témákra, melyekre jobban fel vagyunk készülve.

Mindig tartsuk szem előtt az álláshirdetésben foglaltakat, például ha a pozíció leírásánál külön hangsúlyozzák, hogy fontos a részletekre való odafigyelés és a független munkavégzés képessége, akkor hozzuk fel, hogyan álltunk helyt egy hirtelen jött felkérés esetén, amikor egy kulcsfontosságú prezentációt kellett megtartanunk a cég egyik legnagyobb üzleti partnere előtt (miközben a főnökünk éppen többhetes szabadságon volt). 

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

20-30. percig

Mindannyian tudjuk, hogy nem mindig a legképzettebb jelölt kapja végül az állásajánlatot. Bármennyire is jók vagyunk, ha nem vagyunk emlékezetesek, hiába volt minden erőfeszítésünk, a HR-es nem emlékszik majd ránk. Töltsük az utolsó 10 percet azzal, hogy átgondoljuk, mit tudunk magunkról elmondani, ami pluszt jelent, ami megkülönböztethet minket más jelöltektől.

Ha például az IT területére vonatkozik az állás, a néhány éves marketing tapasztalatunk hozzáadott értéket jelenthet egy olyan csapatnak, emylenek bizonyos projektek során amúgy is együtt kell működnie a marketing osztállyal.

Címkék: álláskeresés, állásinterjú, HR, kérdések, válaszok

Szemlézte: Fogas Krisztina