Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Ha többször belefutottunk már abba, hogy nem az álláshirdetésnek megfelelő jelöltek jelentkeztek a hirdetésünkre, vagy úgy gondoltuk, hogy megtaláltuk a megfelelő jelötlet, de ő számunkra váratlan módon visszamondta, akkor ideje, hogy elgondolkodjunk azon: nem irreálisak-e a HR-elvárásaink a toborzáskor.

Mindenki a legjobb jelöltet szeretné bevonzani és alkalmazni a vállalatánál, de nem árt reálisan végiggondolni, hogy mennyire lehet vonzó a cégünk a lehetséges jelöltek számára. 

Gergely, recruitment coach 

"Egy olyan ügyféllel dolgoztunk, aki egy senior vezetőt szeretett volna felvenni a csapatába. Meginterjúvoltak néhány nagyon erős jelöltet, akik minden szakmai igényüket kielégítették, de rögtön el is utasították őket azon az alapon, hogy nem voltak elég vagányak. Ez egy teljesen releváns dolog lett volna, ha maga a vállalat ’cool’ lett volna, de semmi a munkavállalókban vagy a vállalati kultúrában nem volt olyan, amely egy valóban trendi jelölt számára vonzó lett volna. Teljesen irreális volt az elképzelésük arról, hogy milyen jelölt az, akit be tudnak vonzani.”

Így hibázzák el a toborzást a cégek

Ha nem akarunk ilyen vagy hasonló helyzetbe kerülni, tegyük fel az alábbi kérdéseket magunknak:

A jelenlegi munkatársaink közül hányan mennének át az interjún? Attól függően, hogy erre mi a válaszunk, gondoljuk át, hogy milyen átszervezéseket kellene végrehajtanunk ahhoz, hogy az üzlet jobban igazodjon a HR-igényeinkhez és fordítva. 

Mik a jövőbeli terveink? Ha a nagy növekedés, akkor elsősorban a fiatalabb, ambiciózus jelöltek számára leszünk vonzóak. Ha előre láthatólag a vállalat nem fog változni az elkövetkezendő időkben, akkor a fiatalok el fogják hagyni a fedélzetet, így talán jobban járunk azzal, ha a kevésbé a gyors előmenetelre számító jelöltekre esik a választásunk. 

Mekkora anyagi erőforrásokat tudunk megmozgatni erre a pozícióra? A megfelelő minőségű jelölt megtartásához vajon elég-e a rendelkezésre álló összeg, illetve milyen jellegű kompenzációs csomagot várnak el azok, akik ás cégekhez hasonló pozícióba jelentkeznek?

Be tudjuk vállalni az otthoni munkavégzés lehetőségét? Lehet, hogy a jelöltek egy teljesen új tábora számára válik vonzóvá a hirdetésünk, ha ebben a kérdésben rugalmasak vagyunk.

Készítette: Khojaste K

Címkék: munkahely, HR, toborzás, állásinterjú, jelölt, elvárás