Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Kétségtelen, hogy a vírus nem csak a jelenlegi munkavégzésünk mikéntjét alakítja át, hanem olyan hosszútávú változásokat eredményez, ami alapjaiban változtatja meg a munkahelyeket. Lesznek cégek, ahol még sokáig home office-ban foglalkoztathatják tovább az alkalmazottakat, fel kell készülni azonban arra, hogy lassan vissza kell integrálni a dolgozókat a munkahely falai közé. Ez azonban már nem működhet úgy, mint ezelőtt, hiszen számtalan változást hozott az életünkbe a járvány. 4 terület, ami biztosan másképp fog kinézni, ha visszamentünk dolgozni:

Rugalmasabb keretek

Az otthon töltött hetek miatt természetes, ha a munkavállalók elsődleges szempontjává – a biztonságon kívül – a rugalmasság válik. Előtérbe kerülhet a projekt alapú munkavégzés, ahol nem a munkával töltött órák száma a mérvadó, hanem az elvégzett feladatok mennyisége és minősége. Már a járvány előtt is folyamatosan nőtt a távmunkában dolgozók aránya, így pedig méginkább ez válik az egyik legkényelmesebb opcióvá. A munkáltatók is egyre inkább látják ennek az előnyeit, hiszen nem kell akkora helyet bérelniük, ami jelentősen csökkenti a cég költségeit.

Megnő az igény a távolságra

Már március elején érezhető volt, hogy a munkahelyeken egyre kevesebbet érintkeztek egymással a munkavállalók. Ha a home office-ból vagy a kényszerszabadságból térnek vissza, valószínűleg még nagyobb igényük lesz a saját térre, ahol nyugodtan és érintkezésmentesen tudnak dolgozni. A szóló munkaterület - szemben az egylégterű irodákkal - nem csak biztonságosabbá, de sokkal hatékonyabbá is teszi a munkavégzést, hiszen kizárja azokat a zavaró tényezőket, amelyek miatt nehezebb koncentrálni.

Fontossá válnak a valós idejű adatok

Hogy minél produktívabb és egészségesebb legyen a munkaterület, a nagyobb cégek vezetőinek érdemes lesz olyan valós idejű adatokat gyűjteniük, melyekkel mérhető és optimalizálható az adott terület kihasználtsága. Erre azért van szükség, mert már nem mehet vissza az összes munkavállaló az irodába egyszerre, hiszen nagyobb távolságokat kell tartani. Okos eszközökkel a dolgozók mozgása mérhetővé és könnyen tervezhetővé válik.

Automatizált tisztaság

A technológia a takarítás területén is a hasznunkra lesz. Vannak olyan szenzorok, amelyek képesek felismerni, ha egy munkaterület takarítást igényel, és be tudják hívni a takarító csapatot még a dolgozók érkezése előtt. Ennél egy fokkal egyszerűbb, de szintén hasznos megoldás a minél ritkább érintkezés: valószínűleg sok helyen megoldják majd a kulcs nélküli beléptetést és automata ajtókra cserélik ki a jelenlegiket. A liftek nyomógomb helyett hangvezérléssel vagy telefonos applikációkkal működhetnek majd. Összességében az várható, hogy egy jobb tisztítási protokollt követnek majd a cégek és mindenhol lesz lehetőség a kézfertőtlenítésre is.

Készítette: Profession.hu

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala