Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Jelenleg Magyarországon az egyik legnagyobb hiányszakmát, a takarítók jelentik. Az utóbbi években nagyrészt takarító cégek végzik a legtöbb közintézménynél a takarítást, illetve egyre több család alkalmaz bejárónőt, aki elvégzi a lakásuk takarítását.

A területen közel 10 ezer fős munkaerőhiány továbbra is leginkább az ország nyugati részében, illetve a fővárosban érzékelhető, de összességében már mindenhol általánosnak mondható” – árulta el Csillik Timur a Rendi.hu oldalt üzemeltető cég ügyvezető igazgatója. A takarító startup szakembere, azt is hozzátette, ma egy főállású, napi 8 órában dolgozó bejárónő akár nettó 250 ezer forintot is kereshet havonta, de a Rendi adatai szerint egy részmunkaidős takarító is minimum 120 ezret tud hazavinni havonta. A fővárosi és vidéki bérkülönbségek itt is tetten érhetőnek számítanak, ugyanis a munkadíjak tekintetében körülbelül 30 százalékos a különbség Budapest javára.

A takarítók, az irodák, lakó épületek, középületek és egyéb létesítmények napi takarítását, különféle felülettisztítást, ipari jellegű takarítási munkát végeznek, legfőképpen vállalkozók alkalmazásában. Más esetben különböző intézmények, például iskolák és kórházak foglalkoztatják őket közalkalmazottként.

A jó takarító kincset ér

Egy intézmény működésében a takarítás jelentősége kiemelkedő magas, ugyanis a tiszta környezet befolyásolja az ott dolgozók közérzetét, és meghatározzák az adott cég vagy szervezet arculatának megítélését. Meghatározó jelentősége van annak, hogyha belépünk valahova, legyen az akár közintézmény, akár egy vállalat, milyen környezet fogad minket. A tiszta és igényes környezet befolyásolja hangulatunkat, közérzetünket az adott helyszínnel kapcsolatban.

A jó takarító kincset ér

A takarítói foglalkozás előnye, hogy kevésbé kötött a munkavégzés menete, ugyanis a takarító maga osztja be a részfeladatokat a rendelkezésre álló idő alatt. Manapság egy jó takarító, a szó szoros értelmében kincset ér, és a munkáltatók megbecsülik a munkakört végzők személyét.

A szakma tekentetében három alapvető tulajdonsággal kell rendelkeznie a munkavállalónak:

- Megbízhatóság

- Precizitás

- Önálló munkavégzésre való képesség

A jó minőségű munka érdekében a megfelelő anyag és technológiai ismeretek elsajátítása is megkövetelhető a dolgozóktól.

Ezen a héten több, mint 300 állás közül választhatnak takarító szakmával rendelkezők. Nézzünk szét a lehetőségek között, és jelentkezzünk minél több helyre!

Készítette: Profession.hu

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala