Azt gondolhatnánk, egyértelműek a kiválasztási szempontok egy-egy állás esetén, csak meg kell néznünk a pályázati feltételeket. A gyakorlat azonban azt mutatja, hogy sok olyan szempont dominál a kiválasztásoknál, amelyek írott és akár szóbeli formában nem ismeretesek az álláskeresők számára. Cikksorozatunk következő részében a könyvelői állásinterjúra lestünk be: vajon mi az az 5 legfontosabb ismérv, ami alapján meghozzák a végső döntést? Nézzük!

Egy ezer fő feletti nagyvállalat kiválasztási specialistája, Ádám segítségével betekintést nyerhetünk a könyvelői feladatkör interjúztatásába, ami nemrég zajlott le náluk. "Mivel összeolvadtunk egy másik vállalattal, így elég nagy pörgés volt az egész cégnél. A könyvelői pozíciók esetén is volt több duplikáció, tehát nagyon gondosan és alaposan végig kellett interjúztatnunk minden szóba jöhető kollégát, hogy végül ki maradjon az adott pozícióra. Ez több szempontból sem egyszerű helyzet... Aztán egy új pénzügyi feladatkör, a költség kontroller esetén pedig kívülről kerestünk jelölteket, ott is több hónapig tartott a folyamat."

Az 5 legfontosabb szempont a könyvelői állásinterjún:

1. Megbízhatóság: ebben a munkakörben kiemelten fontos, hogy mindig lehessen az illetőre számítani, és az értékrendje is a helyén legyen, hiszen a cég vagyonával dolgozik. Az is jellemző, hogy a munka intenzitása eltérő, vannak sűrűbb és vannak kevésbé dolgos periódusok. Ám mindegyik szituációban oda kell tennie magát maximálisan, ehhez is fontos az elkötelezett hozzáállás.

Hogyan találjuk meg a legjobb könyvelőt?

2. Megoldásközpontú gondolkodás: második helyen szerepel ez a tényező, mivel nagy hangsúlyt kap a mindennapokban is. Főleg egy nagyvállalat esetén, amikor futószalagon jönnek a számlák, szerződések, előlegbekérők, és így tovább, nem fér bele, hogy az illető rugalmatlanul álljon a feladataihoz. Ugyanis mindig lesz valami eltérés, valami variálás ahhoz képest, amiben már gyakorlatot szerzett. És azt meg kell oldani, gyorsan és eredményesen. Ebbe a tulajdonságba az is beleértendő, hogy el kell vonatkoztatni az esetleges szubjektív szempontoktól is - például nem szimpatikus a kollégám stílusa, levele, miért próbálnék meg segíteni neki - és kizárólag a megoldásra, a jól végzett munkára kell összpontosítani.

3. Precizitás: a számokkal való munka egyesek számára szinte hobbi, míg másoknak verítékes feladatot jelenthet. Az igazán jó könyvelő szinte élvezi a számok birodalmát, erős analitikus képességekkel bír, és szinte zsigerből kiszúrja a hibát.

4. Monotonitástűrés: ez szinte magáért beszél, de meglepően sokan a gyakorlatban szembesülnek azzal, hogy mégsem bírják jól az újra meg újra ismétlődő feladatokat.

5. Releváns tapasztalat: a könyvelői munkakör során a már korábban végigjárt utak, tapasztalatok, megoldások megkönnyítik a hatékonyabb munkát. Ezért érdemes akár már az iskola mellett gyakorlati helyekre pályázni, és nyaranta 1-2 hónapot végigdolgozni a pénzügyi osztályokon, mert egy éles állásinterjú alkalmával nagy előnyre tehetünk ezzel szert!

Hogyan találjuk meg a legjobb könyvelőt?KÖZEL 400 PÁLYÁZHATÓ KÖNYVELŐI ÁLLÁS ITT!

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Ahogy végignézzük a fenti 5 szempontot, rájövünk, hogy valóban nem elegendő egy állásinterjúra csupán annyival felkészülni, hogy elolvassuk az álláshirdetés szövegét. Legyünk érdeklődőek, próbáljunk meg a másik fél fejével is gondolkodni, és ennek köszönhetően sikeresebben szerepelhetünk a személyes találkozón.

És ne feledjük: pályázzunk minél több helyre, töltsük fel önéletrajzunkat ide, kérjünk hírlevelet és Facebook-értesítést a legfrissebb álláslehetőségről.

Nézzünk körbe ITT és ITT is, ha egy jó állásra vágyunk!

Készítette: Posta Renáta

Címkék: munkakeresés, álláskeresés, állásinterjú, könyvelő, kiválasztás