Az ideális HR-es nem álom, létezik. Ám mivel igen komplex munkakört kell betöltenie, ezért már a kiválasztási folyamatnál is kulcskérdés: vajon ki lesz a megfelelő ember erre a pozícióra? Kíváncsiak voltunk mi is, így bevetettük magunkat az állásinterjúk sűrűjébe. Scheiber Andreát, a Tchibo Budapest Kft. HR vezetőjét kérdeztük meg a témában.

Állásinterjún jártunk: ilyen a tökéletes HR generalista"Már 17 éve dolgozom a Tchibo-nál - kezdi Andrea -,és 15 éve vagyok a HR szakmában. Végigjártam a HR-en belül az összes ranglétrát, és széles körű tapasztalatokat szereztem. Szeretek itt dolgozni, mert izgalmas a cégprofil, erős a márka, szuper a termékválaszték, és a különböző üzletágaknak köszönhetően új kihívásokkal és különböző típusú emberekkel dolgozom együtt. Az is nagy kincs, hogy a Tchibo Magyarországon egy fiatalos és energikus cég! Összesen 140-en vagyunk, a HR csapatba az elmúlt év során 2 új kollégát vettünk fel."

Nézzük, mi volt az a 7 legfontosabb szempont, amit a HR generalista kiválasztásánál szem előtt tartottak!

1. Megfelelő szakmai rutin, elköteleződés a szakma irányába: ebben a munkakörben fontos szempont, hogy a HR minden területén valamilyen szintű tapasztalattal rendelkezzen az illető. Gondolunk itt többek között a keresés illetve a kiválasztás, a fejlesztés, a motiváció és elkötelezettség növelés, valamint a HR kontrolling területeire is.

2. Kiváló kommunikációs képesség és magabiztos nyelvtudás: a közös hullámhossz megtalálásához elengedhetetlen a magas szintű kommunikáció. Illetve a nemzetközi üzleti környezet miatt szükséges elsősorban az angol nyelv ismerete, és annak magabiztos használata.

3. Analitikus képesség: a kiváló HR generalista azt is természetesnek veszi, hogy értenie kell bizonyos kontrolling feladatokhoz: értelmezi és elemzi az adatokat, átlátja a tendenciákat, azokból megfelelő következtetéseket von le, amit majd beépít a saját munkájába.

Állásinterjún jártunk: ilyen a tökéletes HR generalista

4. Megbízhatóság és precizitás: a munkakör egyik fő jellemzője a tökéletes diszkréció mellett az is, hogy precíz, alapos munkát végezzen az illető.

Állásinterjún jártunk: ilyen a tökéletes HR generalistaÍGÉRETES, PÁLYÁZHATÓ HR GENERALISTA ÁLLÁSOK ITT!

5. Önállóság és problémamegoldó képesség: nagyon fontos ebben a munkakörben, hogy az illető képes legyen önállóan működni, a saját felelősségi területén belül döntéseket hozni. Ahogy az is elvárás, hogy kritikus helyzetekben, illetve időprés esetén is maximálisan helyt tudjon állni.

6. Erős csapatszellem és empátia: a HR elsődleges ügyfelei a cégnél dolgozó munkatársak, ezért lényeges az is, hogy a HR-es nyitott, empatikus, türelmes, segítőkész legyen. Az sem hátrány, ha kifejezetten jó kapcsolatokat épít ki a kollégákkal - mondjuk egy jó kávé mellett.

7. 360 fokos érdeklődés: a tökéletes HR generalista ne csak a HR terület iránt, hanem a teljes cég működése, az üzleti kihívások, és a többi társosztály, partnercég környezete irányába is mutasson érdeklődést.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

"A Profession.hu-ra adtunk fel hirdetést- fűzi hozzá Andrea -,és nagyon jó tapasztalataim voltak: rövid időn belül nagyon sok értékes pályázati anyagot kaptam. Mi egyébként már régóta hirdetünk itt. Meg vagyunk elégedve, mert viszonylag gyorsan megtaláljuk azokat a kiváló munkatársakat, akikre szükségünk van."

Állásinterjún jártunk: ilyen a tökéletes HR generalistaKÖZEL 500 FRISS HR-ES ÁLLÁSLEHETŐSÉG ITT!

És még egy jótanács a HR vezetőtől: tényleg vegyük komolyan azt, hogy alaposan fel kell készülnünk az adott cég hátteréből. Amennyire evidens és elcsépelt ez, annyira sokan érkeznek felkészületlenül a találkozóra. Ám az esélyeinket drasztikusan ronthatja az a tény, ha nem is vesszük a fáradtságot, hogy megismerjük alaposabban leendő munkahelyünket.  

Végül ne feledjük: az álláskeresés mindig arról szól, hogy másokkal versenyzünk az adott munkáért, és gyakran éppen egy-egy szubjektív szempont miatt kerülhetünk ki belőle győztesen. Ahogy az is igaz, hogy a sikeres álláskeresésben egy ütős önéletrajz is a segítségünkre siet, amelyet most ITT könnyedén összeállíthatunk a Profession.hu díjnyertes alkalmazásával. Éljünk a lehetőséggel, és turbózzuk fel álláskeresési eszköztárunkat! Pályázzunk minél több helyre, töltsük fel önéletrajzunkat ide, kérjünk hírlevelet és Facebook értesítést a legfrissebb álláslehetőségről. Nézzünk körbe ITT és ITT is, ha egy jó állásra vágyunk!

Készítette: Posta Renáta

Címkék: állásinterjú, álláskeresés, toborzás, HR