Egy új alkalmazottról az alapvető, képzettségre vonatkozó információkat megtudhatjuk ugyan az önéletrajzból, de az állásinterjún, a személyes találkozáson derül fény arra, milyen személyiségről is van szó, és vajon az illető tényleg az-e, akinek mondja magát, beleillik-e a vállalati kultúrába - írja a The Undercover Recruiter.

A kiválasztás során hajlamosak lehetünk apró jelek felett elsiklani, pedig ha ezekre tudatosan figyelünk, sok bosszúságot megspórolhatunk magunknak és a vállalatnak.

Íme, 10 intő jel, mely arra utalhat, hogy az illető felvételét alaposan meg kell fontolni. 

1. Elkésik az interjúról 

Az állásinterjúk az első benyomásokról szólnak, tehát az interjúalanynak mindent meg kell tennie annak érdekében, hogy időben érkezzen. Ha ez valami miatt nem sikerül, az azt mutatja, hogy az illető nem eléggé elkötelezett, hogy az állást elnyerje, vagy problémája van az idő menedzsmenttel. 

2. Arrogáns 

Az arroganciát és a magabiztosságot sokszor csak egy vékony vonal választja el egymástól. Ha a jelölt büszke a képességeire, jó üzenet, ugyanakkor a nagy ego és a kérkedés egyértelműen azt jelzi, hogy az illetővel igen nehéz lesz majd együtt dolgozni!

3. Állásszédelgő

A változatos karrier, amely sok, különböző jellegű pozíció viszonylag gyors váltakozásából áll, igen gyakori lehet főleg a fiatalabb jelöltek esetén, vegyük intő jelnek, ha az illető önéletrajzában csak ilyen időszakok vannak. Főleg abban az esetben lehet ez negatívum, ha a jelölt már nem a 20-as éveiben jár. Ilyen esetben arra következtethetünk, hogy az illető nehezen kötelezi el magát, illetve nem tudja pontosan, mit akar. 

Állásinterjú: 10 intő jel, hogy nem ez a jelölt a nyerő

4. A hiányosságok elismerésére képtelen

Természetes, hogy senki sem jó mindenben, ezért ha a jelölt azt állítja, hogy nincsenek hibái, felvetődik a kérdés, hogy vajon mit szeretne takargatni. Jelezheti az önkritika hiányát, illetve azt, hogy a jelölt fél elismerni, hogy nem tökéletes és alacsony az önbizalma. 

5. Tudatlan a céggel és a pozícióval kapcsolatban 

Ha a jelölt még arra sem vette a fáradságot, hogy utánajárjon annak, hogy milyen céghez és pontosan milyen pozícióra felvételezik, az egyértelmű előjele annak, hogy cégünk csak "egy a sok közül" a számára, és valójában nem motivált. 

6. Képtelen az odafigyelésre

Az, ha az illető nem figyel oda arra, hogy az interjúztató mit mond, és figyelme látványosan elkalandozik, arra utal, hogy a jelölt unatkozik, vagyis nem tulajdonít elég jelentőséget annak, milyen benyomást kelt az interjúztatóban. A figyelem elkalandozása annak a jele is lehet, hogy az illető saját teljesítményével van elfoglalva, vagy empátiás készségei nem megfelelőek.

7.  Átugorja a kérdéseket

Ha a jelölt átugrik bizonyos kérdéseket vagy eltereli a témát, akkor az annak a jele, hogy az illető nem rendelkezik a munkához szükséges megfelelő készségekkel és ezt próbálja leplezni. Az is elképzelhető, hogy nem készült fel az interjú előtt és el akarja kerülni a kellemetlenséget, hogy a részletekbe kelljen menni. 

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

8. Több pozíciót is megpályázott a cégnél

Ha azt vesszük észre, hogy az illető több, a cégen belül meghirdetett pozícióra is beadta a jelentkezését, lehet, hogy nagyon szeretne a vállalatnál dolgozni, vagy csak kétségbeesett és már teljesen mindegy neki, hogy hová veszik fel. Nagy az esélye annak, hogy az utóbbiról van szó. 

9. A fizetésről kezd el érdeklődni

Egyértelmű jele, hogy ezt a pozíciót egy dobbantónak tekintik, amely reményeik szerint a következő fizetésemeléshez vezet majd. Természetes, hogy mindenki szeretne annyit keresni, amennyire értékeli saját munkáját, de a fizetés központi témaként kezelése annak a jele, hogy az illetőt elsősorban nem a munka érdekli. 

10. Kibeszéli az előző főnököt és a kollégákat

Még ha valakivel rosszul is bántak előző munkahelyén és konfliktusok voltak, rendkívül szakmaiatlan ezt felhozni, kibeszélni egy állásinterjún. Ha valaki ilyet tesz, minden további nélkül rossz hírét keltheti a következő munkahelyének is. Egy iparágon belül a szálak összeérhetnek, így egy konfliktusos kolléga kellemetlenségeket okozhat majd a más cégekkel való közös munka során.

Címkék: HR, toborzás, állásinterjú, jelölt, személyiség, kiválasztás

Szemlézte: Fogas Krisztina