Áttörés várható a kisgyermekes anyák foglalkoztatásában a gyed melletti munkavégzés tilalmának feloldásával - mondta Szalai Piroska, a nők munkaerő-piaci helyzetének javításáért felelős miniszteri biztos.

Ha a gyermek egyéves kora után munkába kíván állni az anya, akkor 2014-től nem kell lemondania a gyed és a gyes közti összegről - áll a Nemzetgazdasági Minisztérium közleményében.

Ez akkor jelenti a legnagyobb segítséget, ha az anya nem heti 40 órára, hanem csupán egy-két napra kíván először visszamenni dolgozni. (A Profession.hu részmunkaidős állásajánlatait itt találja.)

A Munka törvénykönyvében egyébként az is szerepel, hogy a kismama a meglévő munkahelyén kérheti a munkaszerződés módosítását, vagy munkakör megosztással is dolgozhat. A felek a munkaszerződést kizárólag közös megegyezéssel módosíthatják. (A gyes és gyed jelenlegi munkajogi szabályozásáról itt olvashat.)

Kevesen dolgoznak részmunkaidőben

Szalai Piroska kitért arra is, hogy 1985-ben még korszerű volt a magyar gyed-rendszer, de azóta a munkaerőpiac teljesen átalakult, a gyed melletti foglalkoztatási tilalom gátjává vált a kisgyermekes anyák legális, rugalmas foglalkoztatásnak.

2012-es adatok szerint a részmunkaidős foglalkoztatás nagyon alacsony Magyarországon, mindössze 4,5 százalékos, szemben az EU 18,5 százalékával.

Kevés ugyan, bár az elmúlt időszakban nőtt hazánkban a részmunkaidőben dolgozók száma, a válság kezdete óta átrendeződést tapasztaltak a kutatók a teljes és a részmunkaidős foglalkoztatás között. A részmunkaidőben foglalkoztatottak létszáma 2012-re csaknem 100 ezerrel nőtt 2008-hoz képest. Az idei első félévben 264 800-an dolgoztak heti 40 óránál kevesebbet. 3800-zal többen, mint egy éve - derül ki a Statisztikai Tükörből.

Szalai Piroska egy korábbi rendezvényen kifejtette: a részmunkaidőt ő nem úgy képzeli el, hogy a dolgozó minden nap 4 órára beutazik a munkahelyére, hanem inkább a 3-4 napos munkahét híve. Ekkor mondta azt is, hogy szerinte kimutatható a kapcsolat a foglalkoztatási adatok és a népesedés között, de kizárólag csak abban az összefüggésben, hogy abban az országban emelkedett a születési arány, ahol elterjedt a részmunkaidő.

Kényszer a részmunkaidő?

Németországban korábban a nők kényszerből vállaltak részmunkaidős állást, 2006 óta viszont egyre inkább azért választják ezt a típusú foglalkoztatást, mert ez felel meg leginkább az igényeiknek. 2011-ben már csupán 14 százalék volt azoknak a részmunkaidőben foglalkoztatott nőknek az aránya, akik teljes állást vállaltak volna, de nem találtak.

Minél kevesebb időt hagy ki a női munkavállaló gyerekvállalás miatt, annál kevésbé marad el a fizetése az azonos beosztásban dolgozó férfiakétól - derült ki a német IW (Institut der deutschen Wirtschaft) kutatóintézet felméréséből.

Magyarországon az atipikus foglalkoztatásnak nagyon sok gátja van, például a magas munkaerő-költség miatt egy munkaadónak általában nem éri meg két négyórás dolgozót alkalmazni egy teljes munkaidős helyett - mondta Adler Judit, a GKI Gazdaságkutató Zrt. kutatásvezetője a Profession tavalyi HR-konferenciáján.

A szakértő szerint a magyar bérszínvonal olyan alacsony, hogy nagyon kevesen vállalják, hogy részmunkaidősként (kevesebb fizetésért) dolgozzanak, inkább teljes állást keresnének. Emellett attól is tartanak a munkavállalók, hogy szociálisan és a karrierjük szempontjából is hátrányban lesznek a nyolcórás alkalmazottakkal szemben.

Kevés a bölcsőde

A gyed extra mellett a bölcsődék, óvodák fejlesztése is fontos lenne, mert csak így lehet népesedési fordulat. A gyed extrának csak akkor lesz hatása, ha biztosított a gyermekek elhelyezése - vélekedett Lendvai Anna, az MSZP fővárosi frakciójának tagja. Szerinte pozitív lépés a gyed extra bevezetése, viszont 3 éve nem emelték sem a családi pótlékot, sem a gyes összegét.

Többet is támogathatónak tart a kormányzat által csütörtökön bejelentett új családtámogatási formák közül az LMP, de nem értik, hogy miért maradt ki az akár egy év alatt felvehető gyedről szóló intézkedés - mondta Ertsey Katalin, a párt országgyűlési képviselője. Emellett ők is a bölcsődei férőhelyek és a családi napközik számának bővítését szorgalmazzák.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Mint arról a Profession.hu már beszámolt, csütörtökön jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök, hogy a kormány döntött a gyed extra bevezetéséről.

A gyes és gyed folyósítása mellett újra vállalható munka a gyermek egyéves kora után. Testvér születése esetén a korábbi ellátások megmaradnak, így például két gyedre vagy két gyesre is jogosulttá válhatnak az érintettek egy időben. A harmadik intézkedés a diplomás gyed bevezetése, míg a negyedik a kismamákat foglalkoztató munkaadók újabb adókedvezményéről szól.

Összeállította: Durbák Ildikó

Címkék: gyes, gyed extra, női munka, kismama, részmunkaidő