Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

„A vállalatok életében jelenleg egy nagyon pozitív tendencia figyelhető meg” – véli Szigeti Nikoletta a Profession.hu HR Services Team vezetője, aki szerint ma már nagyon sok vállalat működtet kismama programot, ahol kifejezetten arra fókuszálnak, hogy hogyan vonják be a kollégákat a vállalat életébe a távol töltött évek alatt is.

Szigeti Nikoletta segítségével az alábbiakban azokat a szempontokat és témaköröket vettük sorra, amelyekkel minden kismama találkozik, aki vissza szeretne térni a munkaerőpiacra.

Ugyanaz a cég, új pozíció

„Ez a lehetőség igen gyakran előfordul, mivel ma már nagy a fókusz azon, hogy ha nem is ugyanazt a pozíciót, de egy más típusú munkakört tudjanak a számukra biztosítani. Ennek egy részt törvényi kötelezettségei vannak, másrészt pedig a vállalatok számára cél, hogy olyan kollégákat tudjanak integrálni a szervezetbe, akik már ismerik a folyamatot, ismerik a szervezeti kultúrát és annak sajátosságait. Ez a tudás olyan értéket képvisel, amely a munkaerőpiacról nem behozható.”

Tudásanyag a kiesett évek alatt

Nehézséget jelenthet, ha a kismama távolléte alatt az adott pozíció megszűnik és a cég nem tud más pozíciót felajánlani.

„Ilyen esetben érdemes azt megmutatni az önéletrajzban vagy az állásinterjún, hogy a kiesett években az illető mivel foglalkozott az anyai teendőkön kívül és milyen egyéb tudásra tett szert. Lehet arról beszélni, hogy mennyire követte a nyomon az adott iparág változásait. Érdemes követni a jogszabályváltozásokat az érintett területen, a legújabb trendeket, tanulmányokat, a vállalat életében bekövetkező nagyobb változásokat még akkor is, ha a mindennapjainkat nem ott töltjük. Különösen fontos lehet ez mondjuk a pénzügyi szektor esetében, ahol adóváltozások vannak. De igaz egy mérnökre, vagy egy vezetőre, aki a saját területén tisztában kell lennie a legfrissebb trendekkel” – fejtette ki a szakértő.

  Visszatérés a munkahelyre szülés után: Erre figyeljünk!  

Munka-magánélet

Szigeti Nikoletta szerint a vállalatok részéről arra is egyre nagyobb a nyitottság a részmunkaidőben való foglalkoztatásra. Adott esetben akár két kollégával töltenek be egyetlen pozíciót. Ezt a lehetőséget szabad, és kell is, hogy a visszatérő kismama felvesse az aktuális vagy jövőbeni munkáltatójának. Fontos, hogy a kismamák tisztázzák a munkaidővel kapcsolatban felmerülő kételyeiket, mielőtt valahol elkezdenek dolgozni.

Már az állásinterjún térjünk ki rá, hogy milyen idősávban, milyen keretek között tudjuk felelősséggel ellátni az adott munkát. „Beszéljünk arról, hogy mi az, amit garantálni tudunk a kisgyermek mellett is és mi az, amit biztosan nem. Lehet, hogy kényes téma, de muszáj, hogy a munkáltató tudjon róla, mert ő is ennek fényében fogja terhelni a régi-új kollégát. Ezen kívül fontos a feladatkör tisztázása is. Mielőtt a munkaszerződést aláírnánk és kiderül, hogy miért leszünk felelősek, milyen mennyiséget, milyen célokat fogadunk el, akkor gondoljuk át, hogy ez vajon négy, nyolc vagy hat órában teljesíthető-e” – javasolja Szigeti Nikoletta.

Íme, a rugalmasabb munkaidőben végezhető friss álláslehetőségek:

Részmunkaidős állások

Távmunka

Szánjuk ezekre a beállításokra is néhány percet, hogy utána mindig első kézből értesülhessünk: kérjünk hírlevelet és Facebook értesítést a legfrissebb álláslehetőségről, illetve töltsük le a mobil applikációt - Androidra ittiPhone-ra itt.

 

        

Készítette: Khojaste K

                      A Profession.hu Facebook oldala

                      A Profession.hu Instagram oldala

 

    Címkék: álláskeresés, kismama, részmunkaidő, távmunka, állások kismamáknak