Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Minden negyedik ember számára családbarát az ideális munkahely - derült ki a Groupama Biztosító és az NRC Marketing és Piackutató Kft. közös, reprezentatív felméréséből. Fontos, hogy a szülők a gyermek(ek) mellett is dolgozhassanak, ehhez rugalmas és megértő hozzáállás szükséges.

Egyre későbbre tolódik a gyermekvállalás, ez a kutatásban is tetten érhető: a munkahelyek család-, és főleg gyermekbarát jellege a fiatal, 18-29 éves korosztály számára a legkevésbé fontos. A céges gyermekrendezvényeket, családi napokat vagy a vállalati bölcsőde, óvoda meglétét az idősebb korosztály sokkal fontosabbnak tartja, mint a fiatalabb korosztályok.

A nők és a felsőfokú végzettséggel rendelkezők számára fontosabb, hogy a munkaadó vállalat a család barátja legyen, mint a férfiaknak, vagy az alapfokú végzettséggel rendelkezőknek.

"Épp állást keresek, és mindenképpen családbarát munkahelyet szeretnék találni. Nagyon fontosnak tartom, hogy a gyerekeimmel a lehető legtöbb időt tölthessem. Számomra a rugalmas munkaidő lenne a legmegfelelőbb. Szerintem az a cég, amely a kismamákat a gyed vagy a gyes lejárta után visszaveszi, és nem küldi el mondvacsinált indokkal (mint tavaly engem is), már megérdemli, hogy családbarátnak nevezzék. Szerencsére egyre többen vannak azok a vállalatok, ahol bevállalják a kissé talán problémásabb munkaerőnek számító kisgyerekesek alkalmazását, ezért reménykedem, hogy végre én is újra dolgozhatok” – mesélte lapunknak Edina (33), aki jelenleg adminisztratív vagy asszisztensi munkát keres.

A PROFESSION.HU KISMAMÁKNAK SZÓLÓ FACEBOOK-OLDALA ITT TALÁLHATÓ!

Mitől családbarát egy munkahely?

Meglepő eredmény született

A felmérés arra is rákérdezett, hogy az emberek mit gondolnak, a családbarát intézkedések milyen cégtípusra jellemzőek inkább? A válaszokból kiderült: a kis- és közepes vállalkozások esetében többen érzik érvényesülni ezeket a szempontokat (45%), mint a nagyvállalatoknál (34%).

"Az, hogy a válaszadók a kisebb cégeket jobban családbarátnak tartják, mint a nagyvállalatokat, meglepett minket, hiszen tapasztalataink szerint a nagyvállalatok egyre nagyobb figyelmet fordítanak családos alkalmazottaikra. Mi is folyamatosan keressük azokat a lehetőségeket, amelyekkel segíthetjük a szülőket, legutóbb például a kisgyermekükkel otthon lévő kollégáink számára indítottunk külön programot, azért, hogy ezen idő alatt se érezzék magukat elszakadva a munkahelyüktől és részesei maradjanak munkakörnyezetüknek, informálódjanak a társaságnál történő aktivitásokról" – mondta Siska Katalin, a Groupama Biztosító humánerőforrás ügyvezető igazgatója.

Összeállította: Durbák Ildikó

Címkék: kismama, munkahely, családbarát