Dániában a munkavállalók 45 százaléka vallja magát elkötelezettnek a jelenlegi munkaadója iránt, ez az arány Norvégiában 42, Oroszországban 37 százalék. A magyaroknak mindössze a 10 százaléka lojális - derül ki a Kelly Global Workforce Index felmérés legfrissebb eredményeiből.

A magyar dolgozók kétharmada új állást keres

A munkavállalói elkötelezettség kérdéséhez szorosan kapcsolódik az a gondolat, hogy a dolgozók szerint mennyire becsüli meg őket munkaadójuk. Európai összesítésben a munkavállalók 39 százaléka érzi úgy, hogy megbecsülik a munkahelyén, és ez a szint lényegében változatlan maradt az elmúlt 3 évben.

Magyarországon a válaszadók 36 százaléka érez hasonlóképpen, 44 százalékuk pedig kevésbé lojális munkaadójához a tavalyi felméréshez képest.

A megkérdezettek 66 százaléka tervezi az állásváltoztatást még ebben az évben, 65 százalékuk rendszeresen gondolkodik azon, hogy felmond. A válaszadók közel fele keres új álláslehetőséget, attól függetlenül, hogy jól érzi magát jelenlegi munkahelyén, 39 százalékuk hetente legalább egyszer aktívan keresgél is az állásajánlatok között.

A magyarok kétharmada szívesen felmondana

A magyarok munkavállalói elkötelezettsége messze elmarad az európai átlagtól, és ez világosan rámutat arra, hogy a munkaadóknak olyan körülményeket kell teremteniük, amely hosszú távon is vonzó a doglozók számára - mondta Jónás Anikó, a Kelly Services Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

Mitől vonzó egy munkaadó?

A munkahely-választási döntést befolyásoló legfontosabb tényezőkről szólva a fizetést és a juttatásokat említették a legtöbben (85 százalék), ám a válaszadók 63 százaléka ugyancsak megjelölte a munka és a magánélet egyensúlyát, a kutatásban résztvevők fele az előrejutási lehetőségeket is.

Az Y generáció tagjai a fizetésen kívül (89 százalék) az előrelépési lehetőségeket (66 százalék), illetve a munka-magánélet egyensúlyát (65 százalék) és a tréning, szakmai továbbképzési lehetőségeket (61 százalék) tartják fontosnak, ha több munkaadó ajánlata közül is választhatnak.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A megkérdezettek felét nagyban befolyásolja a döntésében, hogy mennyire talál értelmet munkájában.

"A felmérésből egyértelműen kiderül, hogy bár a fizetés és juttatás áll a munkavállalói preferencia középpontjában, az előrelépési lehetőségek és a szakmai továbbképzések is fontos szerepet játszanak munkahellyel kapcsolatos döntéseik során. A készségfejlesztés és tudásbővítés menedzselése ma már nem kizárólag a munkáltató felelőssége, azonban a foglalkoztatás szerves részét alkotják és nagyban befolyásolják a munkavállalói teljesítményt, morált csakúgy, mint a munkaerő-megtartását" - tette hozzá Jónás Anikó.

Összeállította: Durbák Ildikó

Címkék: munkahely, elkötelezettség, munkaadó, álláskeresés, felmondás