Korábban a munkáltatóknak alig voltak jogi kötelezettségeik a felvételi folyamat során, mára azonban már megváltoztak a dolgok. Számtalan törvény és jogszabály befolyásolja az állásinterjú procedúráját. Nézzük, melyek azok a kérdéskörök, melyek érintése egy állásinterjún törvénybe ütközik:

1. származás
2. vallás
3. nemzetiségi hovatartozás
4. családi állapot
5. nem
6. gyerekek száma
7. kapcsolat vagy tagsági viszony jogi szervezeteknél
8. bármilyen fogyatékosság

Akármilyen kérdést tegyenek is fel nekünk a fenti listán szereplő témakörökre vonatkozóan, azzal az illető már megszeghet egy vagy akár több jogszabály illetve törvényt is. A mi dolgunk ezt felismerni, és ennek megfelelően megfogalmazni a válaszunkat.

8 törvénybe ütköző téma az állásinterjún

Alapvetően minden olyan kérdés, amelynek nincs köze a megpályázott munkakörhöz, vagy nem a munkavégzéssel kapcsolatos képességeinkre vonatkozik, az oda nem illő és valószínűleg törvénytelen is!

Négy válaszlehetőséggel is segítenünk! Ha a fenti helyzettel szembesülünk, a következőket tehetjük:

enlightened Őszintén válaszolunk.

Egyes esetekben ez a lehető legjobb opció. Azonban, ha a kérdés fenyegető vagy túl személyes lenne, akkor ennél csavarosabb stratégiát alkalmazzunk. Gondoljuk csak végig: ha már most ilyen kínos kérdéseket tesznek fel, milyen lehet majd együtt dolgozni nap, mint nap velük?

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

enlightened Válaszolunk, de azt mondjuk, amit hallani akarnak.

A legtöbb esetben ez a legjobb választás. Ha az interjúztató jogtalan vagy ízléstelen kérdést tesz fel, erkölcsi jogunkban áll az igazság elhallgatására. Az ilyen kérdések egyébként is elég átlátszóak: könnyen kitalálhatjuk, mire megy ki a játék, és ezért olyan válasszal tudunk előrukkolni, amilyet az interjúztató hallani szeretne.

enlightened Ellentámadásba lendülünk egy lehetőleg humoros kérdéssel.

Említünk erre egy példát. Ha mondjuk, azt kérdeznék: "Mi az ön vallása?", arra válaszolhatunk így: "A maguk cége melyik szektát képviseli?" vagy "Az itt dolgozók melyikre voksolnak?"

enlightened Udvariasan visszautasítjuk a választ.

Egy ideális világban ez lenne az egyetlen megoldás. A valós életben azonban nem biztos, hogy ezt kellene választanunk, mert ha válasz nélkül hagyunk egy ilyen szituációt, csökkenhetnek az esélyeink az adott állás elnyerésére. Mérlegeljük, mi ér többet.

Ahogy már említettük, a legjobb stratégia az, ha megpróbáljuk kitalálni a kérdés hátterét. Vagyis: vajon miért tették fel. Ezután döntsünk legjobb belátásunk szerint, ez a legjobb, amit tehetünk.

Forrás: Igor S. Popovic: A tökéletes állásinterjú, Akadémiai kiadó.

Készítette: S. G.

Címkék: állásinterjú, kérdés, törvény, személyiségi jog, munkajog